O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

OMÁČKA MULLIGATAWNY PDF Tisk E-mail
Středa, 01 únor 2012
Přejít na obsah
OMÁČKA MULLIGATAWNY
Strana 2

 

 

 

 

 

 

     Ingredience a postup si můžete přečíst přímo zde, z té mé "české indické kuchařky" - a - jak už jste jistě  z mého popisu a z obrázků asi všichni pochopili, tam neleju litr vody :-). A ještě něco - nevařím to z kuřete, ale rovnou a pouze z kuřecích ňader...  (Jen to píšu a chuťové pohárky se mi v puse bouří...) :-)))

 

 

 

 

      Takže vás, kamarádky a kamarádi, moc prosím: máte-li nějaký zaručený recept na indické jídlo - budu fakt hodně ráda, když mi ho - prosím, prosím, zašlete. Jo, a musím přiznat, že vašich komentářích bylo toho mnoho, co už jsem použila a proto jakoukoli radu opravdu ocením (díky Michale!).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Všem moc dobrou chuť

přeje LENKA

 

 

 

 

 

 

 

    

Komentáře (10)add feed
no bodejť, kuřecí kari, : bb2
závislost na kari je prokázaná smilies/smiley.gif taky jsem měla své "kari-období", jen nevím, které z koření to způsobuje, osobně tipuju kurkumu.
A víš, že jsi tím nedolitím vody vyrobila známé kuře Korma? smilies/smiley.gif
Podobnou omáčku vařím, jen se šlehačkou, dám jí méně, a až do odstavené, ještě lehce bublající omáčky, vmíchám opatrně buď kysanou smetanou, nebo jogurt. Když jsem párkrát zkoušela vařit něco rovnou s jogurtem, tak se mi to zdrclo. Když nemám jogurt nebo zakysanku, tak přidávám citron.
Od své známé, provdané za Inda, jsem převzala takovou nasládlou variantu Kormy - přidají se lupínky mandlí a velké zlaté rozinky.

Když chci rychle uvařit pro hodně lidí, dělám kuře, a aby to nebylo pořád stejné, tak třeba Tandoori kuře - rozčtvrcené kuře nebo pokrájené kuřecí kousky bez kostí dám do misky (rozčtvrcené kuře předtím pečlivě opláchnout a osušit), trochu zakapu olejem a zasypu sáčkem Tandoori (červená směs mírně pikantního koření). Promíchám, vetřu koření do masa, nechám odležet, třeba i do druhého dne. Klidně rovnou v pekáči, ve kterém se pak bude péct. Zaliju šlehačkou, na jedno menší kuře (odeskávám biskupa a křidélka) čtvrt litru, přikryju, třeba alobalem, a dusím do změknutí. Pak odkryté fofrem dopeču do kůrčičky.
K tomu bud bramborová kaše, nebo vařený brambor, když jsou to kuřecí kousky bez kosti (prsa, vykostěná stehna), tak i těstoviny nebo pečené brambůrky.
únor 02, 2012 00:39
... : Bara
Taky davam do tandori slehacku, tahle varianta nam lepe chutna nez ta s jogurtem. Da se pridat i kokosove mleko.
únor 02, 2012 15:37
mám takové udělátko : alik puntik
je to takové šudlátko, držátko na jehož konci je drátěná smyčka, kolem níž je volně omotaná drátěná spirálka. Tím umícháte všecko a nikdy se vám nic nesrazí - ani smetana ani jogurt. Lze tím ušlehat sníh, nebo šlehačku.
únor 02, 2012 15:48
Mulligatawny : Michal
máme moc rádi, pravda nikdy jsme to nezkusili jinak než jako polévku, rozhodně vyzkoušíme takhle a ten recept vytisknu za chvíli. smilies/smiley.gif
Přiznávám že polévku znám jako irskou, jak je ten svět malej. smilies/wink.gif
Dlouho jsem nemohl kari ani vidět, natož ochutnat. Maminka ho totiž "objevila" a sypala ho málem do všeho přímo po hrstech. To už je naštěstí dávno. smilies/cool.gif
únor 02, 2012 15:58
... : Bara
Michale, to asi proto, ze kari - jak jsem nekde cetla - pry zabranuje mozkovym bunkam zapominat. Z tohoto duvodu ho muj tatinek pouziva snad do vseho. Je mu 86 a je OK.
Kari je ovsem koreni, pokud se to s nim prezene, tak se vic pokazi. Tak to vidim ja....
únor 02, 2012 16:08
Báro, : Michal
to bude ono, já taky na ty maminčiny kari dobroty nemůžu zapomenout. smilies/grin.gif
Naštěstí ho nedávala do buchet a koláčů.
únor 02, 2012 16:56
Lenko, : Michal
podívej se sem. Tu wydru znám osobně a ona je snad přímo fanatik na tamější kuchyni. Jdi do receptů uživatele. Ne vše je indické, ale mnohé tam najdeš. Napsal bych ti přímo, ale neznám adresu.http://www.labuznik.com/profil/wydra/ smilies/kiss.gif
únor 02, 2012 21:27
Musím se poopravit. : Michal
Výše jsem napsal, že jsem si myslel že mulligatawny je irský recept. Je, ale také anglický, zřejmě pochází s dob, kdy Anglie vládla v Indii, obé je tedy správně. Nic to neubírá tomu, že je to dobrota. smilies/wink.gif
únor 03, 2012 15:31
Baro, : bb2
s kokosovým mlékem mám ráda kuře Korma já, zbytek masožravé smečky ne, že s těma mandlema a rozinkama už to připomíná vánoční cukroví :-)
únor 03, 2012 17:10
... : bb2
což mi připomnělo krabici vánočního cukroví ve spíži, co se mi nechtělo dát do kompostu, že to zvěř třeba sní...tak teď v mrazech přidáme suché pečivo a pár jablkem a vařených brambor a šoupneme pod krmelec
únor 03, 2012 17:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]