O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

"SVAŘÁKEM" PROTI NACHLAZENÍ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 02 leden 2012

Ráda bych se s vámi podělila o velmi zajímavý text, který jsem našla na internetu - je o svařeném vínečku. Že pěkně zahřeje, není žádná novinka. Že ale má skutečně zdravotní účinky, to už zase tak známé není. Věřím, že vás to inspiruje stejně, jako mne! A nyní -  jak se vůbec správný svařák připravuje?
 

 

 

 

 

     Nejdříve se podívejme, jak kvalitní víno prospívá zdraví. A potom si můžeme říci, jak postupovat, aby ten náš "svařáček" byl takový, jak má být. Pro nápoj zvaný "svařené víno" používáme nejčastěji víno červené, na odrůdě a klasifikaci v tomto případě moc nezáleží. Červené víno ‒ ať svařené, nebo "syrové" ‒ má mnoho prospěšných účinků, které jsou obecně známé: čistí cévy, je prevencí chudokrevnosti, zlepšuje trávení, pomáhá při hubnutí.

 

  

   

  Méně známé už ale je, že červené víno je velice prospěšné také v chřipkovém období. Má totiž takzvané antivirální a antibakteriální účinky, což znamená, že ničí bakterie (a tedy i streptokoky, původce angíny) a viry (původce chřipek, rým a jiných, zejména sezónních viróz). Že alkohol v těle oslabuje imunitní systém? Některý možná, ale u vína se žádné podobné účinky neprokázaly. Naopak, díky obsahu tříslovin je funkce imunitního systému přímo podporována.

 

      Poslední výzkumy opravdu ukazují, že vínem se lze preventivně chránit před virovým onemocněním chřipkou. To jsou dobré zprávy, že? A teď ještě ten "recept" na správně připravený svařák.

 

     Potřebujete červené víno, samozřejmě. Koření, které se do svařeného vína přidává, asi znáte: hřebíček, skořice, citrónová kůra (ta ale není nezbytná ‒ pokud nechcete, nemusí být). A teď dejte vařit vodu...

 

     Ano, vidíte správně, VODU. Vždy použijte přibližně desetinu objemu vína. Když se tedy chystáte připravit svařák z klasické "sedmičky", tedy láhve o objemu 0,75 l, použijte půl až jeden decilitr vody. Do vody vložte koření, řekněme dva dvoucentimetrové kousky skořicové kůry a 6‒8 hřebíčků, případně trochu té zmíněné citrónové kůry.

 

 


     Když tuto směs důkladně povaříte, získáte zlatavou vonnou esenci. Do ní nalijte připravené víno, důkladně ho oslaďte a ‒ NEVAŘTE. Jenom je třeba tu voňavou léčivou pochoutku pěkně zahřát, maximálně však na 80 °C. To je maximální teplota, při vyšší by vám z vína začal nenávratně mizet alkohol. A to by byla určitě škoda!


     Lékaři, lékárníci i hygienici v těchto dnech bijí na poplach, že chřipkové období je tu, že je třeba imunizovat.

 

     A mají pravdu, proto: dejte na ně, imunizujte! Nejraději lahodným svařáčkem...

 

všem dobrou chuť (ale nepřežeňte to!)

přeje BOUBELKA

 

 

Komentáře (3)add feed
Kardiolog Pirk : Ivča
doporučuje denně ženám jednu a mužům dvě sklenky vína pro správnou činnost srdce....A co se týče svařáku, jednou jsem ho na nachlazení použila a opravdu zabral.... smilies/wink.gif
leden 03, 2012 15:25
A ještě lepší : Sidon
budou ty jeho účinky, pokud si to víno osladíte kvalitním medem. Do té přípravné směsi lze také přidat nastrouhaný muškátový oříšek a místo citronu se dá použít pomeranč. Ten nastrohaný muškátový oříšek dávám do sáčku od čaje, který z něj ovšem vysypu. Pokud není celá skořice, dá se to tak provést i s mletou skořicí. Pro labužníky bych měl ještě další nápad, nakonec si do šálku s tím horkým vínem cvrknout trošku rumu, nebo dobré brandy a ještě vložit kousíček másla. Já vím, už se to pak ale moc podobá flipu "Rogers".
leden 04, 2012 03:04
a ještě chutnější : bb2
to bude, pokud to vše položíte na základ z karamelu, tedy karamelizovaného cukru - místo následného doslazování cukrem, medem.
mňam :-)
leden 04, 2012 13:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]