O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- CSIKOS TOKANY
- VEPŘOVÉ TROCHU JINAK
- DOMÁCÍ SULC
- PŘÍRODNÍ ŘÍZKY
- KUŘE NA ZELENINĚ
- MEXICKÁ RÝŽE A TRIKY SE SEKANOU
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- LÁSKA Z ŘECKA...
- KUŘECÍ STEHÝNKA à la LOUKOTKOVÁ
- KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE
- SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
- PLNĚNÉ PAPRIKY
- MEDVÍDEK PO YUKONSKU
- GULÁŠEK, BOŽSKÝ GULÁŠEK
- ASPIK Z VEPŘOVÉHO KOLENA
- ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
- KOULE PANA NADLESNÍHO
- NADÍVANÝ ŘÍZEK
- GRILOVANÉ PRASÁTKO
- BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO
- RYBÍ ŠPÍZY
- ŠTRŮDL PRO MASOŽRAVCE
- PIKANTNÍ ROŠTĚNÁ
- HOLANDSKÉ ŘÍZKY
- KUŘECÍ CHIMICHANGA - ANEB ZNOVU V MEXIKU
- CARNE ASADA
- SOFFRITTO - ZNÁTE TO?
- STEAK DIANE
- CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
- IRISH STEW - IRSKÉ DUŠENÉ MASO
- GRILOVÁNÍ, DÍL DRUHÝ
- GULÁŠ? JÁ GULÁM, A CO VY, GULÁTE TAKY?
- KUŘECÍ VÝVAR A JAK HO PŘIPRAVIT
- CHILLI Z KRŮTÍHO MASA
- CURRY - KARI
- SMAŽENÉ ROLÁDKY Z KRKOVICE
- KRAVÍ MASO - A CO JE KDE
- SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
- KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“
Přihlášení
Anketa
ŘÍZKY SPECIÁL |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 05 leden 2012 | |||
Proč těmhle řízkům říká „vánoční“ mi zůstalo utajeno, jediné možné vysvětlení, které mně napadá, je, že recept je na dvacet porcí. To je pro dva dospělé k nedělnímu obědu asi tak o osmnáct řízků víc, než můžeme sníst. Já totiž studené řízky nerad a už vůbec, ale vůbec ne „řízek mezi dva chleby“. No, každej jsme nějakej, jak říká klasik. Ale protože u nás se jedí (a věřím, že i u vás) řízky celý rok, dost možná, že až se proberete z povánočních a posilvestrovských žaludečních mrákot, že si něco podobného rozhodnete udělat. Ale teď už dám slovo přímo jí:
Nakládat vepřové maso na řízky nejméně den předem mě naučil jeden pán před mnoha lety. Od té doby už vepřové před smažením pouze nakládám. Jen jsem to za ty roky ještě trochu vyladila.
Množství nálevu - zhruba na 20 řízků
1 lžička nového koření 1 lžička celého pepře kuličky 3 nalámané bobkové listy 6 hřebíčků 1/2 lžičky badyánu ( hvězdičky) kousek skořice feferonka (nemusí být) 1/2 lžičky soli 150 ml oleje 200 ml vody
Do kastrůlku dáme všechno koření, zalijeme 200ml vody a 20min čeříme varem (trochu se voda zredukuje, s tím se počítá). Necháme zchladnout, přecedíme do nádoby, do které budeme maso nakládat. Dolijeme 150 ml dobrého oleje (dávám řepkový). Do vlažného olejového nálevu vkládáme naklepané, lehce nasolené řízky.
Rukama ještě otočím, aby všechny řízky byly nálevem obalené. A ještě něco: do rozšlehaného vejce na obalování přidejte trochu mletého pepře, řízky budou křehké a nadýchané.
No a uznejte, o tohle jsem se prostě podělit musel, naprosto novátorský přístup k věci. Jen nevím jak dokážu odměřit 2/20 kávové lžičky, což je asi tak množství pro nás dva...
A jako vždycky vám přeju dobrou chuť,
|
< Předch. | Další > |
---|