O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZKUSTE TYHLE BUCHTY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 22 prosinec 2011

Můj syn miluje české buchty. Moje kamarádka  - fanatická triatlonistka - taktéž. Bere si je na cesty a misto super powerbaru se dobíjí buchtama. Můj syn dlabe buchty I bez triatlonu. Pekáč buchet u nás nevydrží déle než dvě hodiny.

 

 

 

 

     Jenže se mi většinou ty naše české buchty nechce dělat, je to moc práce. Teď jsem ale objevila fakt zajímavý recept ... Těsto se jmenuje Základní sladké a lze z něj vytvořit prakticky cokoli.

 

Výhoda je, že je to celkem jednoduché a rychlé a chutná výborně. Ingredience naházím do bread machine (tedy do pekárny) a těsto se pohodově udělá samo. Také náplně jsou vynikající. Jedná se v podstatě o jednu velkou, naplněnou buchtu. Já jsem zkusila zatím náplně dvě (tvaroh/ovoce a skořice/oříšky). Obojí bylo vynikající a myslím, že tuhle buchtu lze použít jako zrychlenou variantu či jen obměnu - našich buchet. Takže první je vlastně něco na způsob skořicových rolek a zde jsou opět dva způsoby, jak je udělat:

 

  • uděláte placku, tu potřete rozpuštěným máslem a na to dáte náplň. Těsto poté srolujete jako štrúdl (lze následovně upéct jako štrúdl), nebo je možno hned nakrájet na kolečka, ta položit do pekáče a upéct.

 

 

 

 

  • Nebo srolovaný válec spojit do věnce, a zase krájíte na kolečka, ta ale ve vnitřní straně věnce nedokrojíte do konce. Kolečka pak otočíte tak, že jsou vnitřní stranou stále spojena, takže vytvoříte takový rolkový, kolečkový věnec. Vypadá to docela pěkně, ale rovnou nařezaná a upečená celá kolečka či celý štrúdl je při podávání zase jednodušší. Věnec je ale dobrý nápad, vypadá pěkně a zvláštně - hlavně nesete-li sladký zákusek na návštěvu.

 

  • pak  jsem vyzkoušela ještě pletený závin. Vypadá taky moc hezky. Dost možná, že to znáte, já tohle objevila nedávno. :-)))

 

 

 

 

 

     Jenže - i když jsem ho už pekla několikrát, plete se mi zhruba první třetina dobře, ale pak mi začne nějak chybět těsto...

 

     Takže zhruba od druhé půlky už to tak profesionálně nevypadá; (proto máte taky na obrázku jen ten začátek - za zbytek se celkem stydím, jenže buchta je natolik dobrá, že jsem neodolala a musím se o ni s vámi  podělit).

 

      Použila jsem dospodu tvarohovou náplň (v našich podmínkách cream cheese, jinak - "tam doma" je to normální tvarohová náplň, co se dává do buchet a koláčů; prostě tvaroh s cukrem +/- žloutek - jak vám libo a jak jste zvyklé  - a na ni jsem dala ještě brusinkový domácí džem.

 

     Už ho ale raději nedám, byl moc silný, řekla bych, že třeba jahody, třešně nebo meruňky - by byly daleko lepší.

 

      Každopádně vřele vám doporučuju toto těsto s jakoukoli náplní a v jakémkoli tvaru - je opravdu jednoduché, není náročné na ingredience (a není tam moc tuku) a lze ho připravit relativně rychle.

 

 

Sladké základní těsto

 

půl hrnku mléka

čtvrt hrnku vody

půl hrnku (snad 4 lžíce) másla = 110 gr

1 vejce

3 hrnky mouky

ź hrnku cukru

2 čajové lžičky instantniho droždí

Špetka soli

 

Skořice/oříšky náplň

 

půl hrnku hnědého cukru

půl hrnku nasekaných oříšků

1 čajová lžička skořice

2 polévkové lžíce másla

(já dávám jak másla, tak skořice víc :-))

 

Cream cheese (tvarohová) náplň

 

2 balíčky cream cheese

čtvrt hrnku cukru

1 polévková lžíce másla (tady zas máslo vynechávám)

 

 

     Pečeme na 190 stupňů Celsiových cca 20-25 minut. Jak vidíte, s vařením/pečením se nepářu a jen se snažím co nejvíce vše zjednodušit - tudíž soutěžím o titul "rychlo-pečka" či "rychlo-vařka" - tedy rozhodně ne žádná super-kuchařka.

 

 

Přeju všem hodně štěstí a přes vánoční svátky

STATEČNEJ ŽALUDEK :-)))

 

LENKA

 

 

Komentáře (2)add feed
Chybí tam dodatek : : mamča
Co buchtička, to centimetr kolem pasu... smilies/cheesy.gif
prosinec 24, 2011 08:42
Lenko, díky, : Macesska
ořechové rolky se tu na mě už smějí. Pro člověka, který není schopný užmoulat buchtu tak, aby nezdrhla náplň, je to super řešení.
Hezká varianta pleteného závinu je krokodýl - má tu výhodu, že poslední třetina je čumák smilies/smiley.gif
prosinec 27, 2011 21:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]