O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TVAROHOVÝ KOLÁČ LÍNÉ ŽENY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 prosinec 2011

Je to něco naprosto úžasného, voňavého, křehkého a neodolatelného. Přiznávám, že večer po vytažení z trouby jsem té křehké dobrotě neodolala a vrhla se na ni ještě za tepla, a obávám se, že zbytek se zítřejšího večera nedožije... Uznávám, nejlepší je na druhý den, když krásně prochladne a chutě se prostoupí celičkým koláčem odspoda až k povrchu.

 

 

 

 

 

 

     Vůně tvarohu a másla je v tomto koláči naprosto nedostižná! Jinak, jak jistě záhy poznáte, je to celkem běžný sypaný koláč, jen o stupínek jednodušší než drobenkový. A v podstatě se dá dělat systémem - "vraž do toho..." Takže do tvarohu dám cokoli jde kolem a neubrání se - mandarinkový nebo jiný kompot, nebo nastrouhám jablka a dám je místo tvarohu, do tvarohu pochopitelně přidávám rozličné vonné pochutinky - hrozinky, sušené ovoce...

 

 

AMBROSIE - ANEB TVAROHOVÝ KOLÁČ LÍNÉ ŽENY

 

 ingredience: 

 

2 a ½ hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
 3 balení měkkého tvarohu (3 x 250 g)
3 celá vejce
1 vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučka


případně další lahodné pochutinky - sušené brusinky, hrozinky, ananas, meruňky...

nebo nastrouhaná jablka, cukr, skořici, oříšky...

 

postup: 

 

         Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Asi tak třetinu suché směsi nasypeme na plech vyložený pečicím papírem. Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru (event. dalších pochutinek).

 

     Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečicí formě a zasypeme zbytkem suché směsi. Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla (záleží na vás, kolik obětujete - dala jsem víc než poloviny velkého másla) a vložíme do trouby. Teplotu trouby předem nastavíme na 180 °C. U horkovzdušné trouby máme cca  za 45 minut hotovo.  


      Je to nesmírně jednoduché, za chvilku hotové - a hned je kilečko na váze navíc... :-)))

 

d@niela

 

Komentáře (4)add feed
ano : Kamila
tento koláč se jinak jmenuje sypaný nebo švédský a fakt je to moc dobré! Když budete dávat máslo uvážlivě a tvaroh polotučný, tak to tak strašně kalorická bomba není a pořád je to dobré smilies/wink.gif
prosinec 06, 2011 07:44
Známe, známe - sypaná buchta... : Myška
Pekla jsem ji před čtrnácti dny.
Dělám to takhle - plech vymažu silně máslem, cca 1/16 kg másla. Nasypu polovinu sypké směsi, naliju tvaroh s cukrem, vejci a mlékem, nebo příslušnou vrstvu strouhaných jablek posypaných skořicovým cukrem, nasypu druhou polovinu sypké směsi a nahoru nastrouhám 1/8 kg másla, které jsem si předem dala do mražáku (aby šlo strouhat).
prosinec 06, 2011 08:01
... : deeres
Také jeden pro mlsné lenochy, kterým schází kalorie:
1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky, 1 a 1/4 hrnku krystalového cukru, 1/8 másla,1 prášek do pečiva, 1/4l mléka, 2 vejce, přiměřeně jakéhokoliv ovoce (meloun ne!)
1/ Mouku, cukr, máslo, smícháme a uděláme drobenku, před pečením odebereme 1 hrnek na posypání před pečením
2/ Do zbylé drobenky dáme prášek do pečiva, vejce, mléko a vypracujeme tekuté těsto. Nalijeme na plech na pečící papír a poklademe ovocem, může být i kompotované.
3/ Posypeme zbývající drobenkou a pečeme při teplotě 180° asi 20 minut.
Ten peču, když mne honí rychlá mlsna, protože to je hned a abych ho uchránila před okamžitým snědením, po vychladnutí půlku zabalím do alobalu a strčím do mrazáku. Za čas si i vzpomenu a stačí na chvíli strčit do mikrovlnky a huba si přijde na své.
prosinec 06, 2011 09:54
Tak jsem dnes koláč : Ivča
líné ženy zkusila. Rychlé to bylo. Snědl se. Ale že by zněly ovace a fanfáry, tak to zas teda ne...Prý už jsem pekla i lepší buchty.... smilies/wink.gif
prosinec 11, 2011 19:46
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]