O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- CSIKOS TOKANY
- VEPŘOVÉ TROCHU JINAK
- DOMÁCÍ SULC
- PŘÍRODNÍ ŘÍZKY
- KUŘE NA ZELENINĚ
- MEXICKÁ RÝŽE A TRIKY SE SEKANOU
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- LÁSKA Z ŘECKA...
- KUŘECÍ STEHÝNKA à la LOUKOTKOVÁ
- KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE
- SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
- PLNĚNÉ PAPRIKY
- MEDVÍDEK PO YUKONSKU
- GULÁŠEK, BOŽSKÝ GULÁŠEK
- ASPIK Z VEPŘOVÉHO KOLENA
- ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
- KOULE PANA NADLESNÍHO
- NADÍVANÝ ŘÍZEK
- GRILOVANÉ PRASÁTKO
- BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO
- RYBÍ ŠPÍZY
- ŠTRŮDL PRO MASOŽRAVCE
- PIKANTNÍ ROŠTĚNÁ
- HOLANDSKÉ ŘÍZKY
- KUŘECÍ CHIMICHANGA - ANEB ZNOVU V MEXIKU
- CARNE ASADA
- SOFFRITTO - ZNÁTE TO?
- STEAK DIANE
- CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
- IRISH STEW - IRSKÉ DUŠENÉ MASO
- GRILOVÁNÍ, DÍL DRUHÝ
- GULÁŠ? JÁ GULÁM, A CO VY, GULÁTE TAKY?
- KUŘECÍ VÝVAR A JAK HO PŘIPRAVIT
- CHILLI Z KRŮTÍHO MASA
- CURRY - KARI
- ŘÍZKY SPECIÁL
- KRAVÍ MASO - A CO JE KDE
- SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
- KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“
Přihlášení
Anketa
SMAŽENÉ ROLÁDKY Z KRKOVICE |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 22 prosinec 2011 | |||
Jedno by pro dva opravdu stačilo. Krom toho nádivky jsme spotřebovali jen polovinu, a z druhé půlky budu mít dneska večeři. Neupravoval jsem jím uváděné množství, jen byste měli vědět, že na čtyři řízky by toho měl být o něco míň. A teď už nechám zase mluvit přímo Mánka.
Pro dnešek si tedy řízky připravíme trochu jinak, než je v českých, moravských a slezských zemích zvykem. Hezky si je naplníme, smotáme a teprve potom obalené usmažíme. Ono to líp chutná a na talíři to vypadá daleko veseleji!
Ingredience:
4 stroužky česneku, olej na smažení, vejce, strouhanka na trojobal
o o o
Tak, a teď já Michal vám chci dodat něco o bramborové kaši. Možná se to bude zdát jako pitomost, tohle sem psát, jenže, jak jsem zjistil, ono to zas není tak jednoduché. Uvařit správnou bramborovou kaši neumí každý, a přiznávám, že i já, který ví jinak úplně všechno, :-))) se tu a tam dovídám věci, které jsem neznal.
Takže - jsou tu tyto možnosti:
Vařit brambory normálně, oloupané, ve vodě. Něco se vylouhuje, to je fakt. Protože se má mléko do kaše dávat horké, je snadná zkratka prostě brambory slít, nalít mléko a postavit znova na kamna.
Dál lze s úspěchem použít lis na brambory, normálně se s ním dělají knedle z horkých brambor. Tohle je zvlášť výhodné, pokud vaříte brambory ve slupce, netřeba před lisováním loupat.
Ono se to přecedí samo, jen před přidáním brambor vždycky vyklepte starou slupku. Třetí možnost je mlýnek na brambory, je na obrázku. Dá to trošku práce, ale kaše je z něj zvláště načechraná.
Zkuste příště použít místo toho podmáslí. Nebo smetanu, nízkotučnou. Nebo, přidejte do kaše nastrouhanou citronovou kůru. Zvláště dobré k řízkům. Klidně na ně pak zapomeňte, ono se to do brambor zamíchá samo.
A přátelé, nikdy, to mi prosím slibte, nikdy na brambory nevezměte šlehač, nějaký robot nebo tyčový mixer. Ledaže byste měli rádi kaši lepivou, táhnoucí se, prostě takovou, jako nám dělali na vojně.
|
< Předch. | Další > |
---|