Tradiční mexická kuchyně - to je směs dobrot původního obyvatelstva a španělských dobyvatelů. Potravinou číslo jedna je kukuřice, s mírným odstupem následují fazole, rajčata a proslulé pálivé chilli papriky. Z masa vládne mexické kuchyni jednoznačně hovězí, časté je též kuřecí maso a vepřové, to vše je zpravidla doplněno velkým množstvím zeleniny a proslulým kořením chilli.
Můj dnešní recept je "domácí" - snesitelný i pro odrostlejší děti - a - není z masa hovězího, ale krůtího. Ovšem - jak je patrné, je jen na vás, jaké mleté na své vaření použijete... Stejně tak míry můžete víceméně "od oka". * 2 lžíce rostlinného oleje * 1 / 2 šálku cibule * 1 šálek červené (nebo zelené, podle toho, jakou
máte) papriky, nakrájené * 1 stroužek česneku, jemně nasekaný * 1 libra mletého krůtího masa – ale může být i hovězí (stejně je původně chilli z hovězího) * 2 (14 1 / 2 oz), plechovky nesolených (na kostičky rajčat i se šťávou * 1 (15 oz) konzervovaného pyré z dýně plechovka * 1 (15 oz) rajčatové šťávy - plechovka * 1 (15 1 / 4 unce) fazole, scezené, plechovka * 1 (4 unce) zelená chilli paprička nakrájená
* 1 / 2 šálku kukuřičných zrn (mražené nebo z konzervy) * 1 lžíce chilli koření * 1 lžička mletého římského kmínu /cumino) * 1 / 2 lžičky mletého pepře Postup 1. Zahřejeme ve velkém kastrolu rostlinný olej, za stálého míchání přidáváme cibuli, papriku, česnek, mícháme - cca 7 minut - prostě do měkka. Pak vložíme to mleté maso a vaříme, dokud nezhnědne. Scedíme tuk. 2. Pak přidáme rajčata, dýňové pyré, rajčatovou šťávu, fazole, chilli, kukuřici, cumino a pepř. Přiveďte k varu, pak už jen snížit teplotu, přikrýt pokličkou a vařte 30 minut - pochopitelně za občasného míchání. Přeju vám všem vespolek moc dobrou chuť a pokud máte také nějaký "svůj chilli recept", budu ráda, když ho přidáte! Lenka a familie
|