O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
PEČENÝ ČAJ |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 01 srpen 2011 | |||||||
A teď základní návod:
Ingredience: 2 kg libovolného ovoce (nejlépe drobné, větší je třeba pokrájet), 500-750 g krystalového cukru (podle kyselosti ovoce možno přidat víc), koření podle chuti (skořice, hřebíček, badyán), 1-2 omyté citróny, rum (dle chuti a uvážení, není nutný). Použít se může ovoce jakékoliv, míchané i jednopruhové. Moc dobré jsou v čaji švestky a hrušky; pokud je víc rybízu, je čaj kyselejší, tedy pikantnější; je prý dobře mít asi polovinu ovoce kyselejšího; pěknou tmavou barvu čaji dají švestky, černý rybíz, ostružiny, aronie.
Postup: Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme (ale nemusíme) promíchat. Ihned po vytažení z trouby vmícháme do směsi rum. Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout. Kdo chce, může ještě sterilizovat, ale není třeba… . Použití: do hrnku či sklenice dáme 3-6 (zase podle chuti) lžičky ovocné směsi a zalijeme vařící vodou. Můžeme i dávat do obyčejného čaje místo cukru. Získáme tím ovocný čaj lahodné chuti, který je výborný horký i studený. A: dáte-li do červeného vína, je to ňam, skoro jako sangria J.
P.S. Vypadá to opravdu dobře, ne? A každý ten čajíček je unikát - každý chutná jinak...
|
< Předch. | Další > |
---|