O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MERUŇKY, ACH TY BÁJEČNÉ MERUŇKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 26 červenec 2011
Přejít na obsah
MERUŇKY, ACH TY BÁJEČNÉ MERUŇKY
Strana 2
Strana 3

Dostala jsem krabici meruněk a chtěla vyrobit koláč pro synáčka. Tedy - měla jsem to opravdu v plánu! Jenže - ochutnala jsem jednu, druhou... a najednou byla škatulka prázdná... Na omluvu jsem si vygooglila:

 

 

 

"Obsahují kromě jiného i důležitý beta-karoten, který posiluje imunitní systém, má celkově omlazovací efekt. Meruňky zpomalují proces stárnutí, posilují vlasy, pokožku a nehty..." No, tak to jsem vlastně udělala dobře, ne? Ale našla jsem si pár receptů - zajímavých - a něco z toho na sobotu určitě spáchám. Vřele doporučuju rovněž:

 

 

TVAROHOVÝ NÁKYP S MERUŇKAMI  

 

 

Ingredience:

 

750 g zralých meruněk

100 g třtinového cukru

50 g měkkého másla

špetku soli,

4 vejce

500 g nízkotučného tvarohu

200 g mletých mandlí

strouhanou kůru z malého citronu

na špičku nože kypřícího prášku. 

 

Postup: 

 

Meruňky krátce ponoříme do vroucí vody, vyjmeme, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Smícháme je s 1 lžící třtinového cukru a vložíme do vysoké nákypové formy.

 

     V míse ušleháme do pěny máslo se zbývajícím třtinovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Nejprve do máslové pěny postupně zatřeme žloutky, potom po lžičkách tvaroh.

 

 

 

 

     Z bílků ušleháme tuhý sníh, který položíme na tvarohovou hmotu. Mandle smícháme s kypřícím práškem a nasypeme na bílkový sníh. Opatrně vše smícháme. Tvarohovou hmotu naneseme na meruňky a uhladíme. Formu vložíme na spodní lištu studené trouby, kterou zapneme na 180 stupňů Celsia. Nákyp pečeme asi 1 hodinu, až je povrch zlatohnědý.    

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]