O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KACHNÍ PRSA PREZIDENT PDF Tisk E-mail
Pondělí, 09 červenec 2007

Proč zrovna Prezident? Protože v Intersparu měli v akci máslíčka Président, á 8g, á 1,90 Kč - no nekupte to :-). (Když jsem tak četla pokračování receptu, který nám jak slíbila posílá "bb", vzpomněla jsem si bezděky na starou známou pohádku o tom, jak voják vařil polévku ze sekery. Znáte?

To byla jednou jedna skoupá hospodyně a jeden hodně moc hladový voják. Tuhle polévku, jen z vody a sekyry, jí slíbil uvařit.... Jen - něco malinko, jen tak trošinku,  ještě přidá... maličko málo, jen pro chuť :-))) 

 

 

 

KACHNÍ PRSA PREZIDENT 

 

Takže pro dvě osoby s velkou chutí k jídlu a zvykem nechat si kousek masa na talíři a uzobávat později, při povídání:

 

 

postup:

 

dvoje celá kachní prsa bez kosti a kůže, čili čtyři plátky -  naložit nejlépe přes noc, min. na dvě hodiny, do následující marinády:

marináda: sojová omáčka, rýžové víno, ústřicová omáčka, olej (jakýkoli, slunečnice, oliva, dýně) vše tak po dvou lžicích,

šťáva z půlky pomeranče, rozdrcené sušené šípky (ty, co máte nasušené na čaj, rozsekané v robotu)

půlka malé chilli papričky - rozdrtit (lze nahradit tekutým chilli),

lžička medu, sůl, drcený barevný pepř (sůl a ostatní koření lze nahradit Vitanou - Koření na steak, chilli a šípek).

Promíchat, naložit do toho maso, marinádu do masa pořádně vetřít.

 

Marinované maso pak vyjmout z marinády, osušit, rozpálit pánev tence vytřenou olejem

(používám titanovou s poklicí, stejnou službu udělá určitě i litina nebo teflon), prsa opéct z obou až chytají barvu,

celkem tak 10 minut, pak přilít zbylou marinádu, je-li málo, přidat kapku vody,

pod pokličkou nechat mírně bublat dalších 10 minut.

Ke konci vypnout, zakápnout curacaem, vhodit plátek másla (nebo ty tři Prezidenty) :-))),

na to strouhnout kůru z omytého bio pomeranče (je bez chemického postřiku),

čerstvý zázvor, tak čtvrt až půl čajové lžičky, ne víc!).

A nechat dobublat.

 

     Na nahřáté talíře krájet šikmé řezy, uprostřed by měly mít lehce narůžovělou barvu. Je to lahůdka. Samozřejmě se může posypat trochou mandlových lupínků.

Příloha:  jakákoli úprava brambor, zeleninový salát, chleba, atd.

 

   

  

     Stejnou úpravu jsem vyzkoušela i pro plátečky zadního hovězího, s tím, že se dusily samozřejmě déle, a k marinádě jsem při dušení přidala trochu šípkové zavařeniny rozmíchané s vodou.

Nechala jsem to vydusit doměkka (maso), dohusta (šťávu), a mělo to náádhernou tmavě hnědočervenou barvu.

 

Chutnalo....?

Pevně doufám, že ano - což vám všem přeju - 

vaše "bb"

 

 

Komentáře (30)add feed
A to už se v čechách prodavaj : Michal
i kachní prsa? Já je v životě neviděl, ani v tuzemsku ani v tadyzemsku. smilies/shocked.gif
červenec 10, 2007 03:13
Jo a ta kachna : AlenaT
má být divoká, nebo domácí a jestliže domácí, pekingská, čínská, nebo evropská?A co děláš s tím zbytkem? Může to být Berbera? (tedy husokachna)? Já mám pouze socialistickej recept "pravá kachna z pravé slepice". Je vidět, že"čas oponou trhnul - a změněn svět." Musí to být másle President? Nestačilo by Jihočeský?
červenec 10, 2007 05:06
muhaha : sasas
***rýžové víno, ústřicová omáčka, ... rozdrcené sušené šípky (ty, co máte nasušené na čaj, rozsekané v robotu), půlka malé chilli papričky - rozdrtit (lze nahradit tekutým chilli)***

dost mi to pripomina recepty z betty macdonaldovy - jak vari muz: 2 trpke pomerance z krety zalijte litrem XXX (XXX = nejaky strasne cizokrajny a drahy alkohol, nazev jsem zapomnela)

červenec 10, 2007 09:53
Michale, prodávají :) : bb
úplně běžně, a nejen ve specializovaných prodejnách, ale normálně v boxu s chlazenou drůbeží v Tescu třeba
a nebo je můžeš vykostit z kachny, zbytek upéct, nebo tu vykostěnou část a křídla uříznout a uvařit na polévku, a zbytek (zadek a stehna) upéct
červenec 10, 2007 10:12
AlenoT ,máslo Prézident mě jen isnpirovalo k názvu, : bb
bylo za dvě kačky kus, a když jsem ho šoupla do masa, tak dostal ten nový recept Prezident : )
kachna jakákoli, já použila Vodňanskou smilies/wink.gif
červenec 10, 2007 10:14
Saso , neříkej, že nemáš doma sojovku a chilli :) : bb
a jestli ne, tak to můžeš koupit v hypermarketu, tu ústřicovou a rýžové víno mají hned vedle, případně v Intersparu v regálu "speciality", stojí to pár desítek korun, a v lednici ti to vydrží klidně půl roku...z alkoholu to curacao, tak já ho kvůli vaření mám v baru pořád, ale jelikož je to vlastně pomerančový likér, tak ho můžeš nahradit větším množstvím pomerančové šťávy a alkohol dodat jiný, koňak, bourbon, vodku v nejhorším

červenec 10, 2007 10:20
... : bb
tak zbývají kachní prsa z Vodňan - taky žádný luxus, v přepočtu na porci vyjdou levněji než tesco točeňák s 30% obsahem masa a 70% vody, soli, želatiny, kostního separátu a kůží smilies/smiley.gif a když je to jednou za čas...

červenec 10, 2007 10:20
nesmíte se bát :) je to v podstatě jednoduchý, rychlý recept : bb
trocha marinády, naložit, orestovat, podlít zbytkem marinády a podusit
a až na to maso všechny ingredience můžete mít stále ve spíži a využít i jinde, šípky rostou všude, ale i ty nasušené v lékárně stojí pár kaček
a i ty se tam dají nahradit tím kořením Vitana, proto jsem vám to tam napsala
červenec 10, 2007 10:22
nojo, bb : sasas
nemam. fakt nemam :-) (sojovku a chilli)
curacao je co? jo aha, pomerancovy liker...
konak, bourbon ani vodku nepiju. bar taky nemam :-(
sakra, sakra...
tak zas budou flicky.

červenec 10, 2007 12:57
ale, pozor... : sasas
mam titanovou panev!
aspon neco...
červenec 10, 2007 13:01
Bezva tip na drůbeží maso : NČ
Na Pardubicku, v okolí obce Tisová, jsou krůty k mání prej zadara!!!!!!
červenec 10, 2007 13:06
jezismarja... : sasas
to maslo prezident i v akci vychazi na 59/ctvrt kila???!!! to tu kravu krmej kameliema?
červenec 10, 2007 13:13
NČ : opas
Cožpak o to, zadarmo jsou, ale co s nima když se hodlají nastěhovat?
červenec 10, 2007 13:22
sasa : bb
Prezidentem se neznepokojuj smilies/smiley.gif normální Šumava splní svůj účel
...sakra, sakra, že jsem tam toho Prezidenta dávala... smilies/smiley.gif
ale s těma mezerama v baru bys měla něco provést, kapka dobrého alkoholu se v domácnosti dycinky šikne, paní domácí smilies/smiley.gif nejen pod masíčko, takové maliny ze zahrádky rozdušené s trochou koňaku a nalité na zmrzku...
červenec 10, 2007 13:55
... : bb
jinak ani Prezidenta nekupuju, to jen ta malinká máslíčka za dvě kačky kus mi nějak učarovala...když už honí máslová mlsná, tak solené Irské máslo, na horký tousty z topinkovače k snídani je moc dobrý, sice drahý, ale chutná jak máslo, ne jak prefabrikát
červenec 10, 2007 13:57
jo slaný máslo mám taky moc ráda, : Inka
nechám do druhého dne na stole v kuchyni to Jihočeský a ráno do něj zamíchám trochu soli, ochutnám a dám do máselničky a ledničky a s čerstvými bagetkymi dopečnými v remosce ještě teplými....
červenec 10, 2007 18:20
... : Bara
Neco podobneho take obcas vykouzlim a podavam k tomu osmazene bramborove krokety. Vypada to na taliri moc hezky. Mohu dosvedcit, recept zni to slozite, ale opak je pravdou. Kuzicku narezu do krizku, pak touto stranou polozim na panev a pak uz je postup stejny. Vyskvareny tuk sleju, ale nevyhazuju, z tohoto duvodu nekdy nebudu stihla.
červenec 10, 2007 18:27
Inko, takhle podobně dělám bylinkové, : bb
máslo nechám povolit aby šlo pomalu šlehat šlehačem, přidám trošku soli, a buď česnek, nebo pažitku, kudrnatou petrželku, nebo tu bylinku co mám zrovna na okně v květníku a ještě neuschla, často dělám s oreganem, bazalkou, od mámy jsem dostala kerblík
je to dobré na horké pečivo, nebo udělám válečky a ty kladu na opečené/ogrilované plátky masa, nebo na lososa a tresku dělané v parním hrnci, a nebo dloubeme kousky másla z máselničky a házíme si je na brambory rovnou na talíř
červenec 10, 2007 19:27
Baro, : bb
u nás se na tu kůži třesou kocouři a psi smilies/smiley.gif a taky nám to bez ní, pravda, víc chutná, je to jemnější, ne tak "kachní"
červenec 10, 2007 19:28
... : Bara
No, ja ji tam nechavam jen pro chut, take ji nejim, a to sadlicko pouziji na ochuceni jinych specialitek.
Slane maslo zboznuje muj manzel, kupuju tady u nas irske. Ani jsem si nevsimla, ze v Cechach ho take maji - Jihoceske, a to jsem z Tabora. Tak uz se tesim, jak si koupim cesky chleba, namazu maslem a zapiju kefirem. Porad nechapu jak je mozne, ze tady v NL, agrarni zemi, kde se skoro vsude pasou kravy, nemaji a neznaji kefir. Pestuji i hodne zeleniny, ale nekoupis tu korenovou petrzel. V podstate obycejne, normalni veci. Nojo, vsude je neco....
červenec 10, 2007 19:52
a Baru : Kamila
delas si svuj kefir? Ja jo, z kefirek, takova houba a je mooooc nam - stalo by za to to previzt, snad to prezije transport.
červenec 10, 2007 19:59
Kamilo : Bara
dostala jsem tu kefirovou houbu loni od Johanky, ktera se tu uz dlouho neukazala, uz jsem to nekolikrat zkusila, ale porad tomu nemuzu nejak prijit na chut. Bud neco delam spatne, nebo ocekavam neco jineho, ja nevim. Mam to takove ridke, prilis kysele.......mas pro me radu??
červenec 10, 2007 21:02
hmm ve skotsku také : Inka
nedělají kefír, i normální ocet jsme tam vozila, je to divný. Ty kefírky Baru, tak je tam nechej jen do druhého dne, čím déle tam jsou, tím jsou kyselejší a taky myslím, čím je mlíko tučnější, tím je kefír kyselejší. I když onehdá mi zkyslo mlíčko z farmy jen tak a jen jsem ho protřepala a bylo super super, tak teď nechala zkysnout víc a dnes jsem dělala tvaroh.
červenec 10, 2007 21:47
... : Bara
Oni tady delaji neco jako nase podmasli, je to v podstate odpad pri vyrobe syra, rikaji tomu karnemelk. A tim to konci. Treba jako v Cechach je k dostani jeste acidofilni mleko nebo kyska, atd. Tak tady nic. I tvaroh, kdyz chci neco pect, nebo na knedliky, musim nechat pres noc vykapat, je moc mokry. A tvrdy tady neni vubec.Takze na neco nastrouhat tvaroh, to vubec nejde, ani ten vykapany.
No, ja se o to zitra znovu pokusim, koupim polotucne a uvidim. Neni to treba tim, ze to mnleko je pasterovane? Odjizdime 22.7. do Cech, tak bude houbicka stejne delsi dobu odpocivat v lednici.
červenec 10, 2007 22:51
Baru : Kamila
pasterováním to není. Jednou jsem zkusila i mléko "z krabice" a kefír byl bezva. Každopádně zkus tučnější mléko, ale jak psala Inka, nech to tak kratší dobu. Před scezením řádně protřepat! Taky mi trvalo, než jsem se to trochu naučila a taky ještě mám co zlepšovat. Ale je to mooooc dobrý! A právě, když se to přežene, tak máš tvaroh, taky dobrý, ne? smilies/wink.gif
červenec 11, 2007 08:57
Baru tvrdý tvaroh uděláš z měkkého tak, : Inka
že ho na chvilku uvaříš ve vodě v plátěném pytlíku, v kterém ho necháváš vykapat, tak ztvrdne a pak ho nastrouháš popřípadě dobře rozdrobíš. Taky mi zrovna doma odkapává...
červenec 11, 2007 11:40
Baro, ta petržel kořenová, : bb
nepoužívají místo toho třeba pastiňák?
červenec 11, 2007 13:40
Jo, presne, : Bara
ale ten se mi zda do polevek a dalsich jidel sladky. Tady je to najednou takova znovu objevena zelenina. Zahledla jsem recepty z pastinaku jako prilohu k masu varene, pecene, grilovane....bohuzel jsem to jeste nezkousela. Koupi se zde petrzel natova. Ja si korenovou vozim z Cech, nastrouham a porcicky si zamrazim.

Inko Kamilo, diky za kefirove a tvarohove rady. To by me fakt nenapadlo, mekky tvaroh lehce povarit atd. atd. Ty jsi sikulka, hned to predam dal..... Zdravim
červenec 11, 2007 19:24
Imko, : AlenaT
takto tvrdý tvaroh nevyrobíš, pořád bude jen měkký. Tvrdý tvaroh se vyrábí srážením za pomoci syřidel - v dobácvh mého mládí (kdy jsme chodili na praxi do Laktosu a vyučili se při studiu v oboru "mlékař") - to byly mleté telecí žaludky, z takto opřipraveného tvarohu se následně vyrýábějí tzv. tvrdé sýry - jako čedarm eidam, ementál a podobně. z MĚKKÉHO tvarohu, který se vyrýábí vysrážením kysaného mléka a následného iodcezení syrovátky - se vyrábí měkké sýry, třeba Niva, Romadur, olomoucké syrečky, pivní sýr a podobně. Ten tvaroh je zpracovaným úplně jiným postupem, než tvrdý tvaroh a má i jiné složení.
červenec 11, 2007 21:05
Aleno, já to ho takhle doma dělám : Inka
i bez siřidla. Jo není to ta kostka tvrdého tvarohu z obchodu na strouhání, ale svůj účel na ovocné knedlíky vždy splní. Nejsem odborník.
červenec 12, 2007 10:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]