O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MANŽELOVY KOULE PDF Tisk E-mail
Středa, 01 červen 2011
Přejít na obsah
MANŽELOVY KOULE
Strana 2

Moje dcera je zcela určitě kombinace nějakých mých a manželových italských předků. A my přitom ani nevěděli, že nějaké v našich rodech máme... Miluje totiž totálně italskou kuchyni. Milovala ji už od svých tří let, a dodnes, cokoli je s těstovinami, zblajzne okamžitě a bez problémů (na rozdíl od mnou či manželem vařených jiných jídel, která zbytek rodiny miluje, ale podle ní jsou to Jaki Blaki)

.

 

 

 

 

 

 

     Ze všech těch italských jídel má úplně nejraději masové koule, takové, jaké dovede jen její táta. Zkoušeli jsme mnoho různých receptů a lze říct, že všechny byly výborné. Některé byly trochu zvláštní (spousta kečupu, jindy zas šťáva ze tří citrónů, pak sýrové kuličky, houbové kuličky, česnekové kuličky...

 

     Až jednou manžel přišel s úplně úžasnou kuchařkou. Napsala ji Italka jménem Marcella Hazan.

 

     Není to nějaká americko-italská kuchařka, kde se italská jídla upravují, tak aby to chutnalo všem. Ne - všechny recepty jsou 100% autentická italská kuchyně. Její koule - „pravé italské koule" - jsou o několik tříd lepší, než cokoli jsme doposud vyzkoušeli. Šťavnaté, výborně ochucené...

 

 

 

 

Proto vřele doporučuju!

 

     Manžel se snaží většinou udělat minimálně dvojnásobnou dávku, a poté doufá, že se všechno hned nesní. Protože jestliže se vám něco podaří zachránit, lze zbytek úspěšně zmrazit a mít hotovo na příště...

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

 

1 plátek toustového chleba

1/3 hrnku mléka

1/2 kg mletého hovězího

1 pol. lžíce nadrobno nasekané cibulky

1 pol. lžíce nasekané čerstvě petrželky

1 pol. lžíce olivového oleje

1 půl hrnečku strouhaného parmazánu nebo nějakého tvrdého sýra

1 vejce

sůl, pepř

strouhanka na obalení

olej na smažení

 

 

 

 

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]