O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MANŽELOVY KOULE PDF Tisk E-mail
Středa, 01 červen 2011
Přejít na obsah
MANŽELOVY KOULE
Strana 2

 

 

 

 

 

 

Postup:

 

  • plátek chleba vložíme do kastolku, zalijeme mlékem a velmi pomalu ohříváme, dokud se mléko do chlebu nevsaje (v kuchařce je doporučeno odříznout od chleba kůrku; já, protože jsem líná, to nedělám)

.

  • do mísy dáme všechny ostatní ingredience (kromě strouhanky a smažícího oleje) a velmi opatrně smícháme

.

  •  vytvarujeme malé kulky (velikost záleží na vás, správně mají být cca 2 - 4 cm velké), obalíme ve strouhance

.

  • smažíme na mírném oleji, koule nesmí být na sobě, všechny musí ležet vedle sebe, opatrně otáčíme, aby byly osmažené po všech stranách (nemusíte si dělat starosti, zda jsou osmažené uvnitř, neboť se pak ještě vaří)

.

  • koule vyndáme z oleje, osušíme od přebytečného tuku a opatrně dáme do omáčky a ještě 20 - 25 min vaříme.

 

 

 

 

A nyní máte dvě možnosti:

 

  • - Omáčka podle Marcelly Hazan:

do hrnce, kde jsou jen  ty osušené koule, přidáme ještě nakrájená rajčata, trochu osolená. Vaříme 25 min.

.

- Omáčka podle mého manžela:

  • .

1 plechovka rajčatové šťávy, 2 plechovky nasekaných rajčat a 1 malá plechovka protlaku. Trochu bujónu, sůl, pepř. Vařit alespoň půl hodiny před tím, než vložíme koule.  A zas: vaříme zmíněných 25 min.

 

 

 

Přejeme vám všem dobrou chuť,

Lenka a familie

Kiss

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Vypada to moc dobre a dost jednoduche : JaAlena
presne jak to mam rada. Ja do toho zkusim jeste majoranku a cesnek do omacky neco zeleneho, papriku a celer a zitra mame obed. Dcera prave prijela a tohle vypada jako neco, co by ji melo chutnat. Prave mam hovezi v lednici takze diky za recept. Rada se nechavam inspirovat protoze nerada vymyslim co varit.
červen 01, 2011 05:32
Puvodne jsem se chtela zeptat : JaAlena
jake jmeno ma pro toto jidlo tva dcera? Kdyz ty jsi to pojmenovala "Manzelovy koule"? Doufam, ze nejake nevinnejsi.smilies/smiley.gif
červen 01, 2011 05:34
rajčatové variace milujeme : wendy
takže určitě vyzkoušíme !

Teď se chystám na zapečené vepřové řízky - usmažené v trojobalu poklademe žampiony, zasypeme sýrem a zapečeme. Rajčata tam sice nejsou, ale i řízky můžeme...
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
červen 01, 2011 11:32
Tak tohle jsem výjimečně nepojmenovala já, JaAlenko, : d@niela
ale ten název "přišel" spolu s receptem. Lenka je holt po mamince smilies/grin.gif
červen 01, 2011 13:43
---> JaAlena : *Lenka*
no, ja jsem totiz blbec:-), totalne jsem zapomnela, ze se do toho dava jeste Italsky koreni - a protoze je to manzelova omacka a ja to vlastne nevarim, jen o tom pisu....tak me to omlouva smilies/grin.gif...takze koreni a treba i cesnek (my moc cesneku nemuzem, princezna by to palivy nejedla...)Jo. a ona tomu rika normalne - masovy kulicky - meatballs - ten nenormalni nazev jsem tomu dala ja (protoze to vari manzel, tak jsou to manzelovy koule smilies/wink.gifdrzim palce at se vam to povede!
červen 01, 2011 16:29
Zrovna dneska : Aknela
jsem dělala koule a červenou omáčku. Ovšem u nás se díky zmlsanosti mých dětí musí věci redukovat - dřív jsem taky do masa přidávala cibuli, chleba, koření...ale synek pronesl, že to listí (oregáno) v koulích nemůže, takže jsem redukovala a redukovala.
Našla jsem kompromis co sní všichni a koule dělám jen z masa (většinou míchám napůl hovězí a vepřové, nebo jen hovězí) a do toho česnek a sůl a pepř. Uválet koule a hodit na plech do trouby na chvilku opéct, aby se zatáhly a pak hodit do omáčky z cibule, česneku a rajského protlaku ředěného napůl vodou, plus cukr a sůl. Italové by mě hnali, děti to milujou, takže Italové mají smůlu smilies/grin.gif
červen 02, 2011 06:34
... : Bara
Podobny recept maji i Rekove. Recke kofty/a. Jsou to masove kulicky v tomatove omacce do krere se muze jeste pridat paprika a cukyna. Podavaji to s ryzi.
červen 05, 2011 20:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]