O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
SÁDLO - JAK NA TO? |
Pondělí, 28 březen 2011 | |||||||
Přátelé, kudlanko, včerejší neúspěch se škvařením sádla (teklo) mě přiměl vstoupit na internet, vyhledat rubriku škvařené sádlo, a doufat že se mi něco podaří objevit. Tato moderní technika není úplně tím, co dobře ovládám, ale zatím si i stačím:
Sádlo dělám stejně, jak bylo v mnoha návodech popsáno; dávám i mléko. Dávám ho ale podstatně dříve a to i sůl. Možná, že ho nedělám úplně mírně, může to být v tom?? Ale někdy je sádlo úplně perfektní, bílé, lesklé, voňavé.
Teď mám několik dotazů, na které bych prosil moc odpověď a předem děkuji:
- někdy se mi stane, že sádlo nemá dobrou konzistenci, není pěkně bílé a lesklé, ale po namazání teče, případně jindy je krupičkové. Také někdy se sůl nerozpustí a zůstane u škvarků, které jsou pak děsně slané.
Rovněž je iluze dělat (krájet) na vyškvaření kostky sádla 2x2 cm, když většina sádla na trhu je tak asi 8 - 15 mm silná, 2 cm je úplná výjimka. Ovšem pamatuji sádla, která byla vysoká na dlaň, ale kdeže ty časy jsou...
Moc se těším na odpověď a přeji všem mnoho kulinářských úspěchů.
Zdraví Láďa
|
< Předch. | Další > |
---|