O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

REMOSKA A JEŠTĚ NĚCO O SEKANÉ PDF Tisk E-mail
Úterý, 15 březen 2011
Přejít na obsah
REMOSKA A JEŠTĚ NĚCO O SEKANÉ
Strana 2
Strana 3
Strana 4

Minule jsem tady na popud Daniely spustil diskusi na téma sekaná. Co jsem se dozvěděl, je dost zajímavé. Že totiž v případě sekané zřejmě neplatí (no, skoro), že co domácnost to jiný recept. Ty odchylky v recepturách jsou malé až zanedbatelné, sekaná je levné jídlo, vždy přijde k chuti.

 

 

 

 

 

 

     Maso si někdo mele doma, někdo kupuje mleté, už namíchané, a řekl bych, že důvod je jediný - důvěra nebo nedůvěra k dotyčnému obchodu. Sám jsem v komentáři napsal, že maminka nikdy mleté maso nekupovala a mlela sama. Nevěřila panu Daňkovi, řezníkovi na naší ulici. Měla důvod, kdo nakupoval mleté, vždy dostal to, co bylo v mlýnku z minula. No a jak má člověk vědět, jestli není ten den první?

 

 

 

     Je celkem jasné, že bez tučnějšího vepřového to nejde, jen z hovězího je sekaná suchá. Pamatuju doby, kdy se striktně doporučovala směs 50:50 vepřové a hovězí. Bylo to zřejmě v dobách, kdy do mletého přišly všechny odkrojky hovězího, a tedy dost loje.

 

      Dnes už je to trochu jinak, tučného hovězího je v mletém míň a musíme to dohnat vepřovým. I zjistili jsme při návštěvě v Česku, jak dobré jsou karbanátky jen a jen z vepřového a už je jinak neděláme.

 

      Totéž platí o sekané.


     BÍBÍ psala o sekané ze zvěřiny. Nemohu posoudit, zvěřina je tu tak drahá, že dávat ji do sekané by byl příšerný luxus.

 

 

     Souhlasím ale zase s přidáním prasátka; zvěřina je tak tuku prostá, že to prostě jinak nejde. Co se česneku, majoránky, Harmonie chuti a dalších směsí týče, záleží to na okamžitém nápadu, na tom, na co má člověk zrovna chuť. Bez česneku a cibule to nejde, množství se pochopitelně liší. Někdy i ten protlak přidám, prostě okamžitý nápad.

 

      Každopádně děkuju za diskusi, která byla, jak se na schůzích říkávalo - plodná.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]