O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

RECEPT NA PRIMA CHLEBÍK PDF Tisk E-mail
Úterý, 22 únor 2011

Je to recept do domácí pekárny, mám značku panasonic. Ale jsem přesvědčená, že to půjde jak v jiných mašinkách, tak i v běžné troubě. Jen se to nějak přizpůsobí. Osobně musím přiznat, že mám výsledek pokaždé absolutně jiný, protože se mi ještě nikdy nepoštěstilo dát všechno tak, jak to má být.

 

 

 

     Děsně moc ráda experimentuju, takže mi zas až tak nezáleží na nějakém tom gramu, dečku, případně na druhu mouky, tuku, dalších ingrediencí :-))) Nu, a jak jsem slíbila, dávám návod k té fotce a tady máte přesný recept - zní jak jest níže uvedeno, a přiznávám, že já jsem místo vody "přihodila" mléko. Jinak jsem to opravdu dodržela, nebojte :-)))

 

     Včera jsem chlebíček dělala znovu, tentokrát jsem tam dala "chlebovou mouku" a celozrnnou - také jsem místo másla dala olivový olej - jéje.... voněl, chutná - a je bezva. Výhoda těchto chlebíčků je mnohá - jednak spotřebuju každou mouku, co mám doma, také si tam dám jakékoliv zrní mne zrovna napadne - třeba i trochu rozmixovaných vloček, atd. - je vždy nadýchaný, báječný a bez sebemenších přídavků jakýchkoliv konzervantů a dalších serepetiček. Jestli by mohl zplesnivět - to nevím. Výsledný produkt je půlkilový bochník a vydrží pro jednoho maximálně na týden - takže zplesnivět zatím žádný neměl šanci.

 

 

 

Venkovský francouzský chléb

 

1 čajová lžička sušené droždí

275 g hrubá mouka

75 g hrubá celozrnná mouka

50 g žitná mouka

15 g máslo

1 čajová lžička soli

310 ml voda

 

Postup:

 

FRENCH (Francouzský)

BAKE (pečení)

6 hodin

 

(tohle je "upoutávka" na další chlebíček - se sýrovou čepicí) 

 

 

 

 

     Pokud bych chleba dělala "v ruce", nejspíš bych těsto promíchala a pak nechala tak 4 hodinky kynout. Pak znovu promíchat a po hodině šup s ním do trouby. Vzhledem k tomu, že ho stejně občas okukuju, tak vím, že je konzistence vláčné a tudíž bych ho dala péct ve formě - nejspíš v té vaničce na biskupský chlebíček.

 

     Držím vám palce - a pokud také pečete,

pošlete svoje fotky, případně všechna možná vylepšení,

či svoje "pekařské zážitky", OK?

d@niela

Komentáře (11)add feed
opsáno, nakoupím, vyzkusím : Mimi
na ten s čepicí se těším - je sýr i uvnitř?
únor 22, 2011 14:27
... : Mikin
Ja mam coby pekarnu 20-tileteho veterana Home Hardware. Uz se na te masince kdeco pokazilo, nefunguje napr. vetracek, ktery ma po upeceni chleba vychladit, ale furt to pece, tak je me lito to vyhodit.
Pecu porad jednoduchy chleba: suche drozdi, sul, cukr, kmin, psenicna mouka a zitna mouka 4:1. Chleba je to vynikajici.
Jenze druhy den uz neni tak dobry a kdyz zkusim trochu experimentovat (treba dat vic zitne mouky) tak to nevykyne.
Poradi nekdo ?
únor 22, 2011 14:28
zkus to nechat v tom případě déle kynout... : Mimi
ta žitná potřebuje delší dobu
nebo to zalej sodovkou...
únor 22, 2011 14:37
dik Mimi : mikin
ja nemam moznost menit delku kynuti. Tak nejspis tu sodovku. Nebo vic drozdi ?
únor 22, 2011 15:33
Miki, : d@niela
hele, a co kdybys to udělal následovně:
(vím z vlastní zkušenosti, když se mi to jednou povedlo omylem -nevím, jak dlouho u tebe trvá komplet celej postup, cca 4 hodiny i s pečením?)tak to prostě po určitý době vypni a znova nastav. Dejme tomu po hodině... Ono to bude tímpádem trvat o tu hodinku dýl. Takže pak by to mělo být nakynutý víc...
No, a někdy, když je taková slehlejší mouka, se vyplatí ji trošku provětrat prosíváním (stačí skrz cedník), a případně přidat vo trošinku droždí víc :-)
Hele, jsem přesvědčená, že se na tom nedá nic zkazit - ono se to stejně vždy sní :-))))

únor 22, 2011 16:04
... : bb2
Díky za recept, vyzkoušíme, uvidíme :-)
únor 22, 2011 17:06
... : Bara
Chleba nepecu, nemam pekarnu, ale tenhle bily, francouzsky, venkovsky, obas koupim u pekare, kurcicka krupava a vydrzi dlouho mekky.
O tom, ze se neda nic zkazit, nejsem tak presvedcena. V sobotu jsem pekla strudl uz asi po tisicaaaaty a nemohla jsem ho vyvalet, trhal se a trhal, nesel zabalit a tak jsem to potrhane testo vzteky a se sprostymi slovy rozpatlala s jablky, nacpala do kulate formy a dala do trouby. Pritom je to muj oblibeny recept, ktery je bezproblemovy, vyzkouseny...
Snedli jsme ho jako jablkove crumble lzici.
únor 22, 2011 18:07
Mikine, : Macesska
jako člověka domácím pečením chleba celkem nedotčeného mě napadl pro žitnou mouku kvásek místo droždí, ale to vypadá na piplačku smilies/sad.gif
Pěkné stránky k domácímu pečení jsou zde - zatím jen čtu a slintám.
únor 22, 2011 18:25
... : Mikin
Dik za rady, - Danielo, jasne ze se to sni. Takovej nenakynutej chleba je tezkej a chutna trochu jako bagels. A ty ja rad. smilies/wink.gif
únor 22, 2011 19:05
Zase mi tu děláte chlebové chutě. :-) : strejda
Vzpomínka:
V životě jsem nejedl lepší a chutnější chleba. Bylo to před několika lety v Chorvatsku, na ostrově Hvar. Byli jsme tam pozváni na večeři, na grilované ryby, různé potvory a další pochoutky moře jako smažené chobotničky a pod. Těch pochoutek jsem jen ochutnal a chobotničky nechobotničky, zůstal jsem u toho vynikajícího a chřupavého chleba. Nazval bych ho spíše třícentimetrovou plackou o průměru asi 30ti cm, který se zde, dle tradice, peče v peci na rozpálených kamenech a sází se do ní takovou velkou dřevěnou měchačkou.

On má svůj název, pochopitelně, ale nepamatuji si ho.

Celý večer jsem jen ulamoval a ulamoval tu pečenou pochoutku a zaléval ji tamním bílým vínem. Když došel, přinesli další. Oni se divili a smáli se mi, protože to mělo být jen k přikusování. Já si však krásně pochutnával. Víno a chleba, to byl pro mne hlavní chod. To ostatní jsem jen uďobával, abych neurazil. Když jsme pak odcházeli, dostal jsem na cestu celou velkou placku. Ještě teplou. A cestou na člunu zpět, jsem začal opět ulamovat. smilies/cheesy.gif
únor 22, 2011 19:17
... : Bara
Takovouhle placku, posypanou sesamovymi seminky kupuji v tureckem obchode. Strasne dobry bily chleba, ale druhy den je gumovy, musi se rozpect v troube.
únor 22, 2011 20:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]