O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- REBARBORA NEBOLI REVEŇ
- CHŘEST - ZELENINA KRÁLŮ
- LETNÍ ZELENINOVÉ VAŘENÍ
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- CUKETOVÁ HOŘČICE
- CUKETY ZAS A ZNOVA
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- PÓREK JE ZDRAVÝ (V KAŽDÉ PODOBĚ)
- BRAMBORY PEČENÝ, BYLY SKVĚLE MAŠTĚNÝ
- SALÁT NA ČERVENO
- RATATOUILLE - JAK TO VAŘÍ KRYSÁK
- HOUBAŘSKÁ SEZÓNA
- ZELÍ, ZELÍČKO, NALOŽENÝ MALIČKO...
- KOLOZSVÁRSKÉ ZELÍ
- FAZOLKOVÝ SALÁT S BRAMBORAMI
- HOUBOVÉ PLACIČKY
Přihlášení
Anketa
COLESLAW - SALÁTEK PRVOTŘÍDNÍ |
Úterý, 19 říjen 2010 | |||
Dneska vám dám návrh na jeden hodně známý zelný salát, v Americe známý jako coleslaw. Už i na Kudlance se párkrát objevil, v KFC si ho můžete koupit a věřím, že v mnoha domácnostech si ho děláte. Proč návrh? Proto, že je ho strašně moc variant... A ještě jedno: můžete ho - bez obav - sníst hodně!!!
Tenhle salátek, na rozdíl od jiných, může být v lednici i delší dobu, protože na rozdíl od listových si jej můžete udělat do zásoby - on nevadne, ale naopak vzkvétá (zelí hezky křehne)! Ingredience jsou asi u každého stejné - rozdílný je především postup zpracování. Takže:
salátek, jak ho připravuje americká hospodyňka
A nyní postup:
Zelí nasekejte na co nejmenší a nejjemnější nudličky, pak se posolí, nechá chvilku odležet, a poté přichází ta největší dřina - je nutné ho rukama pomačkat, prohníst jako těsto, dost silně - je to spíše práce pro chlapy; zelí pustí šťávu a zkřehne. Musím přiznat, že z mačkání bolí ruce, mačkání může trvat i dvacet minut. Poté přidáte další zeleninu - pokud máte julienne škrabku, tak s ní na tenké nudličky nakrájíte mrkev. Nemáte-li, tak jde použít škrabku na brambory a plátky mrkve, nastrouhané na takové stuhy, nakrájíte na dlouhé tenké proužky. Stejně tak na drobno tu šťavnatou cibulku. Pak už jen ochutit, přidat ostatní přísady a nechat vychladit a odležet.
Je ještě pár dalších ingrediencí, které můžete přidat a nic tím nezkazíte:
pro chuť můžete nastrouhat kousek obyčejného celeru, je to potom takové pikantnější a voňavější, i ti, co celer nejedí, ho tam ani necítí, ale naopak si všimnou výraznější chuti salátku. Stejně tak je možno přidat i řapíkatý celer, na drobno nakrájený.
Tak, a máme tu zas něco, co je možno sníst i ve větší míře a nebát se, že po tom přibereme. Po takovémto salátku přebereme jen vitaminy - což je před zimou víc než potřeba :-))).
a tohle je coleslow, jak ho připravuje jeden drsný muž... dobré, a jednoduché, ne?
Přeju vám všem úspěšné strouhání, míchání a především dobré chuti, znovuhubnoucí d@niela
|
< Předch. | Další > |
---|