O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

COLESLAW - SALÁTEK PRVOTŘÍDNÍ PDF Tisk E-mail
Úterý, 19 říjen 2010

Dneska vám dám návrh na jeden hodně známý zelný salát, v Americe známý jako coleslaw. Už i na Kudlance se párkrát objevil, v KFC si ho můžete koupit a věřím, že v mnoha domácnostech si ho děláte. Proč návrh? Proto, že je ho strašně moc variant... A ještě jedno: můžete ho - bez obav - sníst hodně!!!

 

 

 

 

 

     Tenhle salátek, na rozdíl od jiných, může být v lednici i delší dobu, protože na rozdíl od listových si jej můžete udělat do zásoby - on nevadne, ale naopak vzkvétá (zelí hezky křehne)! Ingredience jsou asi u každého stejné - rozdílný je především postup zpracování. Takže:

 

  • menší hlávku bílého zelí
  • malinkatou cibulku, nebo pár těch „jarních" cibulek s natí
  • dvě mrkve
  • dvě lžíce cukru
  • ocet - je na vás, zda jablečný, estragonový, vinný, atd. - jednoduše ten, který preferujete
  • citronovou či limetkovou šťávu
  • drcený pepř a sůl
  • jako pojivo buď jogurt, majonézu, extra virgin olivový olej, smetanu - znovu je to na vás, jak „tlusté" to chcete mít; dávkování nechám na vás, ale doporučuji - šetřete. Jinak - těžší varianta je výborná zejména po cca dvoudenním odležení v lednici a skoro se dotýká originálu z KFC.

 

 

salátek, jak ho připravuje americká hospodyňka 

 

 

A nyní postup:

 

     Zelí nasekejte na co nejmenší a nejjemnější nudličky, pak se posolí, nechá chvilku odležet, a poté přichází ta největší dřina - je nutné ho rukama pomačkat, prohníst jako těsto, dost silně - je to spíše práce pro chlapy; zelí pustí šťávu a zkřehne. Musím přiznat, že z mačkání bolí ruce, mačkání může trvat i dvacet minut. Poté přidáte další zeleninu -  pokud máte julienne škrabku, tak s ní na tenké nudličky nakrájíte mrkev. Nemáte-li, tak jde použít škrabku na brambory a plátky mrkve, nastrouhané na takové stuhy, nakrájíte na dlouhé tenké proužky. Stejně tak na drobno tu šťavnatou cibulku. Pak už jen ochutit, přidat ostatní přísady a nechat vychladit a odležet.

 

Je ještě pár dalších ingrediencí, které můžete přidat a nic tím nezkazíte:

 

     pro chuť můžete nastrouhat kousek obyčejného celeru, je to potom takové pikantnější a voňavější, i ti, co celer nejedí, ho tam ani necítí, ale naopak si všimnou výraznější chuti salátku. Stejně tak je možno přidat i řapíkatý celer, na drobno nakrájený.

 

     Tak, a máme tu zas něco, co je možno sníst i ve větší míře a nebát se, že po tom přibereme. Po takovémto salátku přebereme jen vitaminy - což je před zimou víc než potřeba :-))).

 

 

a tohle je coleslow, jak ho připravuje jeden drsný muž...

dobré, a jednoduché, ne?

 

 

Přeju vám všem úspěšné strouhání, míchání a především dobré chuti,

znovuhubnoucí d@niela

 

 

  

Komentáře (10)add feed
ten drsný muž nakonec je úžasnej, : Maruschka
určitě i ten jeho salát. Ale moc by mě zajímalo, co dobrýho má v tom grilu vedle.

Zelný salát doma známe, a vyzkouším všechny tři recepty, co tu jsou! smilies/wink.gif
říjen 20, 2010 08:32
To mi nedělejte, : Macesska
teď mám na coleslaw šílenou chuť a ke krouhači a zelí se dostanu nejdřív v pátek!
Totiž dělejte - aspoň ten kus hlávky z ledničky zpracuju.
A že by to šlo i z červenýho, žejo? A nezkřehlo by zelí třeba, kdyby se místo hňahňání promíchalo robotem? Mlsná a líná - to je nejhorší kombinace.
říjen 20, 2010 11:35
Na : Milene
posledním grilování na mně vyšly saláty. Tak jsem ho mimo tradičního šopáku připravila podle receptu na Kudle, co se tady objevil dřív. A měl velký úspěch. Ale ručičky úpěly, když mačkála, mačkála..... smilies/cheesy.gif
říjen 20, 2010 12:01
Tak tak, dobrý salát k dobrému masíčku : wendy
bez něj si to už ani nedokážu představit, my máme saláty i když opékáme jen buřty nebo klobásky. A k čemu že to směřuji ? No ano, taky bych chtěla vědět co to v tom grilu...
smilies/wink.gif smilies/shocked.gif
říjen 20, 2010 13:16
Hm, : Vodoměrka
a jak na potvoru nemáme doma zelí a obchod je už zavřený... a ve večerce zelí nemají... a do města se mi nechce... nastává otázka nejdůležitější... co s tím mám udělat? smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
říjen 20, 2010 16:37
Existuje jeste jina vaianta zeli : Bara
a to je zeli spicate. Vypada jako spicata homole, je mnohem krehci a stavnatejsi nez obycejne zeli. Ja ho kroupu jen tak, proste jako zajic. Na dietu perfektni.....
říjen 20, 2010 17:06
Díky za inspiraci. : strejda
Protože jsem tuto pochoutku už jedl, chuťové buňky si vzpomněly, že to bylo dobré a vyslaly pokyn.
Neměl jsem tu však hlávku zelí, pouze bílé, sladkokyselé sterilované, ve sklenici a logika mi řekla, že to musí být jedno, ne? A tak jsem konal. Zelí jsem vyždímal, na jemném struhadle nastrouhal dvě mrkve - prostě vše dle receptu, kromě toho octa či citronové šťávy, protože sladkokyselost už tam byla z výroby. Jen jsem přidal trochu cukru, trochu soli a pepře. Vše jsem prohnětl s majolkou a bašta byla v míse. K tomu chřupavé bramboráčky, to celé zalité Gambáčem a je to fakt výborná večeře. Kalorie či jouly jsem pro jistotu nepočítal. Nejsem dietářem, žena také ne, tak je mi to fuk.




říjen 20, 2010 22:45
Zkoušeli jste někdo dělat tento salátek ze zelí čínského? : Myška
Máme nadúrodu...
říjen 21, 2010 07:23
Báro díky : eva_2
Zrovna dneska jsem u Vietnamců koukala na špičaté zelí a říkala si jaké asi je, až tam půjdu příště tak ho koupím a zkusím.
říjen 21, 2010 15:56
díky za inspiraci, : Ketrin
vytáhla jsem se před návštěvou smilies/grin.gif
říjen 21, 2010 22:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]