Jela jsem k lékaři a následně, znavena nízkým tlakem v ovzduší a zvýšeným tlakem svým, jsem tramvají č. 14 dojela k Masarykově nádraží, abych se vydýchala a nabrala sil na cestu zpátky domů. Před nádražím stál pán venkovského typu a prodával kukuřici.. Kde ji vzal? buďto ji sám vypěstoval, nebo se dopustil polního pychu. Jedna palice za pět korun.
![](http://www.gendzo.sk/mikroblogy/foto/63.jpg)
Jelikož můj syn má kukuřici moc rád, tak jsem si řekla, že mu nějakou koupím, aby měl radost. Myslela jsem tak dvě tři, ale pán se rozjel a já pochopila, že jsem dnes jeho první kšeft. Nazýval mě "paní vedoucí" a řekl, že když jich koupím deset, tak že mi dá dvě navrch zdarma. Tak jsem řekla, že jo a pán mi nandaval kukuřici do igelitky a sypal ze sebe recepty. Šla okolo nějaká paní a říká:"Vy jste vedoucí?" - "Jo,"říkám jí" a tohle je ředitel provozu, že jo, pane řediteli?" A paní se hned zeptala, jestli má tý kukuřice dost a že kdyby ona si vzala dvacet kukuřic, jestli by jí taky dal zdarma čtyři a on řekl, že klidně a za chvíli koukám a stála tam pěkná fronta a pak ředitel prodával, až se z něj kouřilo. Tak jsem mu zřejmě přinesla obchodní štěstí. Třeba jsem se minula povoláním a měla jsem být někde ve kšeftě. To bude večer grafik koukat!!!! Jo - a kukuřici nevařte ve slané vodě, nýbrž v neosolené a solit se musí až dodatečně, na talíři, pak ještě možno polít máslem. Pak je to ta správná lahoda... Nebo máte třeba jiné zajímavé recepty na úpravu kukuřice? srdečně všechny zdravím, Alena Puntíkovaná
|