O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SUVLAKI A DIPY K TOMU... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 září 2010
Přejít na obsah
SUVLAKI A DIPY K TOMU...
Strana 2

Jednoho dne se můj manžel probudil a prohlásil, že by si dal suvlaki. Ač v Řecku jsem bývala pravidelně o prázdninách pečená vařená (za mlada), neměla jsem nejmenší ponětí, o co se jedná. Recept jsme pak  našli na internetu a od té doby, suvlaki děláme celkem pravidelně, minimálně jednou za tři týdny.

 

 

 

 

 

 

 

     Je to strašně jednoduché, lehké a málo kalorické, takové prima letní jídlo (kromě toho mi to děsně chutná,  zblajzla bych ty špízy minimálně čtyři...)

 

     Trik spočívá v tom, že se maso marinuje minimálně tři dny.

 

     Ne dvě hodiny, ne do druhého dne, ale minimálně tři dny. Pak se napíchá na špejli a griluje, nebo ho jednoduše prsknete na pánvičku. Podáváme s pita chlebem, ale je to vynikající i s rýží.

 

     Jako salát doporučují tzatziki (kupodivu, i při takovém množství česneku, který tam dávám - a pravidelně si stěžuju, že ho tam vůbec necítím - to jedí velice rády i děti).

 

      My to děláme z kuřecího, ale je to možno z jakéhokoliv lehkého masa.

 

     Suvlaki a pita a tzatziki jsou vynikající například když vám přijde návštěva a vy je chcete oslnit, jak jste světoví (mluvím z vlastní zkušenosti, funguje to skvěle). Při takové příležitosti se může stát, že budete chtít působit opravdu výkonně, a pak můžete ještě umíchat jako předkrm pravý řecký dip - Athénin cibulový dip.

 

 

 

 

Suvlaki

 

1/4 cup citrónová šťáva (vzhledem k tomu, že většinou dělám dvojnásobnou dávku,

stříkám tam rovnou šťávu koupenou, ale jsem si jistá,  že by to bylo ještě lepší z čerstvě vymačkané)

1/4 cup olivový olej

1/4 cup ocet

1/4 lžičky sůl a pepř

1/4 lžičky šalvěje (speciálně kvůli tomuhle receptů jsem si ji koupila čerstvou, a dávám tam jak sušenou, tak nasekám čerstvou. Čerstvá není nutná, to je jen moje iniciativa...)

1/4 lžičky tymián (dělám to samé co s šalvějí)

1/2 lžičky červená paprika

1/2 lžičky sušené mleté hořčicové semínko (sušená hořčice), nejsem si jistá zda to v Čechách je.... ale taky jsem to dělala bez toho a není to poznat

1 stroužek česneku, třeného

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]