O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SUVLAKI A DIPY K TOMU... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 září 2010
Přejít na obsah
SUVLAKI A DIPY K TOMU...
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smíchat, maso nakrájet a do marinády naložit,

vydržet tři dny,

 

 

osmažit či ugrilovat na špejli.

 

  

 

 

 

 

 

Tzatziki

 

Jogurt, okurka, česnek, pažitka a trochu olivového oleje.

Okurku nastrouhat, slít šťávu, přidat jogurt, česnek dle chuti, sůl, jednu lžíci olivového oleje a nasekanou pažitku.

Taky se někdy dává kopr, já ne, nesnáším ho.

 

Athénin cibulový dip

 

2 cupy jogurt

1/2 nasekané na drobno bílé cibule

1 polévková lžíce olivového oleje

1/8 - 1/2 čajové lžičky octa

sůl a pepř

1 polévková lžíce nasekané pažitky

1 polévková lžíce nasekané petrželky

 

 

 

 

      Všechno zamíchat a nechat chvilku v lednici. (recept doporučuje 4 hodiny v chladu, já tolik času neměla a stejně se všichni oblizovali). Teď se tu dá sehnat vynikající řecký jogurt, je hustý a chutná výtečně. Mj. prý v Čechách se koupí taky. 

 

     Tohle je recept z jeho z víčka... Tongue out

 

Tak, ať vám to všem hodně moc chutná!

Lenka

 

 

 

Komentáře (5)add feed
Zila jsem na Kypru dost dlouho, : Alena P-H
vlastne jsem Kypranka a ne Ceska... smilies/cheesy.gif A moje prvni poznamka je - citron se nikdy neda nahradit kupovanou stavou. Teda da se - ale prijde mi to jako hrich. O Athenine dipu jsem nikdy neslysela a ani to nejedla. Ale proc ne.
Pitta chleb se da krasne nahrat pri konci grilovani navrchu na jehlach a pak se "kapsa", kterou ten chleba vlastne je, krasne otevre. Do toho se souvlaki smichane se salatem naladuje a ji se to jako "sandwich". Akorat ze toho chleboveho je tam minimalne a masa a zeleniny spusty. Souvla se vzdycky ji se salatem, jako temer vsechny jidla v recke kuchyni.
Jo, prestehovali jsme se z Kypru a jidlo mne bude vzdycky chybet, bylo strasne dobre.
září 03, 2010 07:38
asi hloupý dotaz, : Ája
ale jaké maso se na to použije? smilies/smiley.gif Kuřecí? Vepřové? Je to fuk? :-)
září 03, 2010 10:34
Ájo, : nema problema
jehněčí!!!
září 03, 2010 11:34
Jo, už jsem to tam dopsala - je to z kuřecího... : d@niela
ale samozřejmě, že se to dá udělat i z jakéhokoliv dalšího lehčího masa smilies/smiley.gif
září 03, 2010 16:13
vypadá to moc dobře, : endymio
jdu hned nakládat - jen ta sůl se do marinád dávat nemá, maso pak pustí šťávu a je vysušené. Solit až před pečením.
září 05, 2010 21:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]