O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

RATATOUILLE - JAK TO VAŘÍ KRYSÁK PDF Tisk E-mail
Středa, 18 srpen 2010

Tohle jídlo jsem vařila s dětmi.  Pochází z francouzského regionu Provence, název je ze slova "touiller", což znamená "míchat". Jinak - je to takové francouzské lečo... Abychom poznali vše a náležitě se na následující vaření připravili, koukli jsme se dětmi i na známou krysí pohádku - Ratatouille.  Jestlipak víte, že původním autorem a režisérem této disneyovky (získala Oscara) je režisér Jan Pinkava? Pak jsme si ještě půjčili kuchařku "Mezinárodní recepty pro děti". Vzhledem k tomu, že recept je určený pro dětské vaření, je tato verze opravdu veeelmi jednoduchá...

 

 

 

 

      Prakticky se na pánvičku prskne cokoli, co zahrádka dá. Já do toho - kvůli svým domácím masožravcům - přidávám ještě slaninu. Stejně tak v původním receptu nejsou brambory - ty jsem tam dala, protože je tam dávali krysáci v té pohádce... A věřte mi - je to vynikající, letní, rychlé a zdravé jídlo.

 

  

  

Co potřebujeme:

 

1 malý lilek

1 střední cuketu

4 lžíce olivového oleje

1 žlutá paprika (já měla zelenou)

6 nakrájených zelených cibulek

1 stroužek česneku

špetka čerstvého tymiánu

18 cherry rajčátek (já dala mix žluté-červené)

1 lžíce balsamic octa

sůl a pepř

1 velká brambora

 

Přidala jsem ještě čtyři plátky slaniny,

jsem si ale jistá, že s nakrájeným dobrým párkem či salámem

to bude stejně tak vynikající.

 

 

 

Postup:

 

     Okrojíme konce lilku a nakrájíme na kolečka (já koupila lilek velkej, a pak jsem ho z neznalosti oloupala a nakrájela na kostičky). Stejně nakolečkujeme cuketu. Osmažíme slaninu, přidáme lilek, bramboru nakrájenou na malé kostičky a nakrájenou papriku, mícháme cca 8 min. Pak přidáme cuketu, zelené cibulky, česnek a tymián, občas zamícháme - cca 5 min. Přidáme rajčátka, rozkrojená na půlky, a ocet. (Pro ty, co podvádějí stejně jako já, přidáme i vegetu.)  A hotovo, přátelé, podává se s teplou bagetkou.

 

Jako bonus vám nabízím pokouknutí na krysáčka:

 

 

 

pro mlsálky všech věkových kategorií posílá

 Lenka

 

 

 

Komentáře (5)add feed
Mlsal bych : Karel
Ja bych Lenko mlsal i Vas!
srpen 18, 2010 23:40
... : Maruška - Karlovi
Ty úchyláku!!!
srpen 19, 2010 00:35
prima nápad, jednoduchý, opravdu, : Andrea2
zkusím něco podobného s těmi svými.
Napřed pustím pohádku smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

srpen 19, 2010 08:17
mňam : Eny
ještě není deset a já si díky tomuhle příspěvku jdu ohřát velmi podobný obídek...bože budu jako kulička.
srpen 19, 2010 09:57
Tak jsem přemýšlel, co budu dnes s dětmi dělat - : Marek
a super nápad, tohle všechno opravdu u nás roste, koupím slaninu a zkusím pro ty "naše všežravce" do toho ještě rozkrájet kousky kuřete... Máma je na služebce, tak budu za frajera.
Dík za recept.
srpen 19, 2010 15:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]