O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CHOCOLATE CHIPS COOKIE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 srpen 2010

Jednou za čas se dá upéct něco mlsného, viďte. Řekla bych, že tohle, co vám předestřu, znáte z mnoha filmů, časopisů a reklam - jsou to známé typické americké cookies. A myslím, že se už prodávají i v Čechách. Nabízím vám je jen s lehkou obměnou, neboť v těchto není přidáno nic na nakynutí (prášek do pečiva ani soda), a tak výsledné dílo vypadá přesně tak, jak byly kouličky z těsta vytvořeny.

 

 

 

 

 

 

     Nerozpliznou se tedy při pečení do onoho známého koláčku. Pochopitelně, přidáte-li cca jednu čajovou lžičku prdopeče a kouličku ještě pak přímo na plechu zplacatíte, máte originál - Chocolate Chips Cookie – které blaženě sní kdokoli, kdykoli a jakkoli. Výborné jsou i namáčené do sklenice mléka, pak se snědí v neomezeném množství; nejlépe u televize s pohádkou…

 

 

 

 

 

Co je všechno potřeba: 

 

1/2 Cup cukr

3/4 Cup máslo

 1 vejce

vanilkový cukr (není nutný)

2 Cup mouka

špetka soli

1 Cup oříšky

(rozmlátím je v pytlíku paličkou na maso - nemelte, musí být trošku na kousky!)

1 Cup čokoládové chips

na obalení - cukr moučka

 

 

 

 

 

 

 Postup: 

 

     Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce, pak mouku. Nakonec zabalíme do oříšků a čokolády. Ale lze přidat v podstatě cokoli, například sušené ovoce či jakékoli jiné oříšky. Pečeme 10 - 15 - 20 minut na 350F (180C). Nejlépe, když si svého troubu vyzkoušíte samy, abyste věděly, jaký čas je nejlepší…

 

     Podle návodu se mají péct 15 - 20 minut, já je pekla minut 15, ale příště je určitě vyndám z trouby ještě o cca 3 - 5 minut dřív.  Mj. právě ty originální placičky se pečou jen pouhých 8 - 10 minut; a zdají se mi lepší, neboť jsou pěkně celé měkké a na jazyku se jen rozplývají...

 

     Je velmi výhodné zapojit do pracovního procesu děti - už cca od 4 let jim to jde výborně. Můžou sypat ingredience do misky, rozbíjet vejce, případně hňácat těsto. Taky právě na tvarování (čehokoli) jsou malé tlapičky velmi vhodné a dobře použitelné.

 

 

 

 

 

 

(tady máte provedení profi, bez dětiček)

 

 

     OK, tak máme-li koule vytvarované, poté i upečené, zbývá jen následně je obalit v moučkovém cukru, tím pádem opravdu trochu připomínají sněhovou kouli. A vidíte, než jsem to dopsala a odeslala, sněhové koule zmizely - opravdu velmi rychle se vstřebávají … Zůstal mi po nich jen prázdný talíř a fotky, které vám přikládám.

 

 

pro mlsálky všech věkových kategorií posílá

 Lenka

 

  
Komentáře (10)add feed
báječný, vřele doporučuju, : Marie1
a hlavně z tvrdé čokolády na vaření, nebo rovnou si kupte ty čokoládové flíčky, jiná čokoláda se vám rozpeče, rozteče.

srpen 12, 2010 21:45
... : Spongee Bob
Tyhlety zámořské výmysly. My doma radši žemlovku nebo kubu s cukrem, ale když chutná, tak žádný dišputát.
srpen 13, 2010 01:45
Bobe : Kamila
a proč teda nemáš nějakou pěknou českou přezdívku jako třeba Houbový Bobík nebo tak smilies/grin.gif
srpen 13, 2010 09:25
... : baNana
Dcera má zítra na oslavě kamarádky a kamarádky, tak je udělám. Ale moc nepeču, tak nevim co je to prdopeč. Můžete mi to někdo říct? Je to prášek do pečiva? Hezký den a díky za recept!
srpen 13, 2010 09:57
jasně : Kamila
samozřejmě, přesně tak - PRášekDOPEČiva smilies/smiley.gif
srpen 13, 2010 10:00
ten Houbový Bobík by se spíš hodil k tomu Paulinu článku... : d@niela
docela by mne zajímalo, jestli se v Americe také sbírají a jedí houby?
srpen 13, 2010 10:12
Jasně, : Michal
houby sbíráme kde se dá. Moc se ale nedá, aspoň tady na severozápadě. Od května do konce září prší jen vyjímečně (to bych si zas nestěžoval smilies/cheesy.gif) ale půda v lese je suchá neroste tam nic. Letos v květnu jsme našli pár modráků - sameťáků a to byl zázrak! smilies/shocked.gif
Takže sbíráme hlavně v supermarketu, a tam jich roste, žampióny, hlívy, bedly, copak můžu všechny vyjmenovat? Bohužel ty krásné české lesní rostou jen sušené. smilies/undecided.gif

srpen 13, 2010 16:59
Michale : Alena PH neprihlasena
jak jsem Danielu cetla uz jsem mela v palcich svedeni napsat to same, predbehl si mne. smilies/smiley.gif

Kdyz jedu domu prvni co mne ceka je tatinkova houbova polivka. Tatka je nadsenej houbar a hribky ma susene, zavarene, drcene... A kdyz odjizdim, dycky mam chut si vzit sebou do pytlicku a schovat nekde nenapadne. Ale zatim jsem hribky neriskla, pac to muze vypadat jak droga. Jinak jidlo a alkohol(rostlinne likerky) prevazim bez problemu. Ja asi vypadam velmi duveryhodne pac mne za leta-letouci nikdy neprohlizeli.
A tyto vanoce budu mit hribeckovou polevku na Vanoce, uz se tesim!
srpen 13, 2010 18:42
sladké "boule" : Andrea2
Dobrý den, Lenko, tak jsem včera také vyzkoušela. Jsou výborné! Dětem moc chutnají a manželovi také. Určitě budu dělat častěji.
srpen 14, 2010 16:53
před cookies, dávno, dávníčko tomu, : bb2
co babička z Vysočiny ze služby u notářů dovezla recepis na "cukroví prezidenta Masaryka". Řekla bych, že do domácnosti Masaryků ho přinesla jeho žena z rodné Ameriky. Složení i jednoduchost přípravy má s cookies velmi podobné. A co na to říkají naše Lomnické suchárky - vždyť to jsou tak trochu kynuté cookies smilies/smiley.gif

Cukroví pro T.G.M.:

300 g hl.mouky
200 g másla (máslo rovná se máslo, ne Hera, ne Perla...)
100 g cukr moučka
(čili hospodyňkám dobře známá trojčlenka základního lineckého těsta)
2 vejce (já dávám 2-3 žloutky, bez bílků, těsto je křehčí, jemnější)
1 lžíce kakaa
170 g lískových oříšků na hodinu namočených do studené vody, vcelku, nebo napůl krájených. Máčení ve studené vodě usnadní následné překrajování oříšků při krájení válečku na placičky. Osvědčuje se při tom obří těžký nůž, kterým jinak přesekávám drůbež v kloubech apod.

Rychle zpracovat těsto, do kterého se nakonec opatrně vpraví 170 g lískových oříšků - při krájení placiček dělají oříšky hezký vzor. Utvoří se váleček, zabalený do folie/alobalu/pečícího papíru se nechá v lednici min. 2 hodiny, aby lepek v mouce měl čas na práci, ale klidně dva dny.

Z válečku krájet placičky cca 5 mm tlusté, péct 10-15 minut při cca 150-170°C - podle trouby. Po upečení se můžou, ale nemusí, posypat vanilkovým cukrem (moučkovým cukrem ochuceným vanilkou).

To je originál recept, který se může obměňovat podle chutí a možností, tak jako cookies - místo lískáčů vlašáky, nebo rozinky, vynechat kakao apod.


srpen 16, 2010 15:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]