O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
CHILLI CON CARNE |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 23 září 2010 | ||||
Strana 1 z 2
Bez hromádky tohoto si nelze představit „pravé" mexické jídlo v pravé americké mexické restauraci. Samozřejmě - v Mexiku to znají, dokonce jako Crema Mexicana Arrida dostanete pravé Créme Fraiche, v Americe se snad nevyrábí, ale naštěstí dováží. Ale nedávají ho hromádku na talíř, je to na vaření, ne na ozdobu. Ale inzeruju tady Chilli con carne, tak k věci. Když jméno rozeberu a přeložím, dostanu chilli = papriky, con = s, a carne = maso. Takže papriky s masem. Už to zní líp, co? A teď, s fazolemi či bez? To záleží jen na vás, respektive na vašem žaludku a střevech. Z někoho (jako ze mě) udělají fazole luftbalón, někomu zas naprosto nevadí. Šťastný to člověk, a což teprve jeho bližní. Takže pro mne prosím bez.
The California Culinary Academy
INGREDIENCE:
1/3 hrnku oleje 2 3/4 kg (6 Lb) kližky, nakrájené na kostky větší cibule, nakrájená 5 - 8 stroužků česneku, sekaného 3 hrnky hovězího vývaru 3 hrnky piva 1 1/2 hrnku vody 1/4 hrnku chilli powder, k dostání od firmy Kotányi 2 3/4 kg (6 Lb) rajčat z plechovky, loupaných 1/3 hrnku rajského protlaku 1 1/2 lžíce usekaného čerstvého oregana 3 lžíce mletého římského kmínu sůl cayenský pepř škrob na zahuštění, je-li třeba
POSTUP:
V kastrolu rozehřejte 3 lžíce oleje, na něm osmahněte po částech dohněda maso, které pak přendavejte do hrnce. Snižte teplotu, přidejte cibuli, zpěňte, přidejte česnek a pak vše vyklopte do hrnce s masem. Přidejte vývar, pivo, vodu, rajčata, rajský protlak, cumin a oregano. Uveďte do mírného varu, přidejte sůl, cayenský pepř a chilli powder podle chuti. Duste, až je maso měkké. Pokud je třeba dolévejte vodu, nebo vývar. Pokud, až je to hotovo, je šťáva příliš řídká, můžete zahustit trochou škrobu rozmíchanou ve vodě.
|
< Předch. | Další > |
---|