O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
FRITTATA - ANEB UKLIĎTE SI V LEDNICI |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 01 červenec 2010 | |||||||
Frittata patří mezi omelety, ale příprava se poněkud liší. Vejce na omeletu se jen zamíchají, aby se žloutek s bílkem spojil. Na frittatu se vejce šlehají, aby se promísily se vzduchem. Díky tomu (a můžete si vypomoci trochou prdopeče), je frittata lehčí.
Frittata
může být pečená, nebo může být počata v pánvi. Když začnete na sporáku, je nejlépe dokončit ji v troubě nebo pod brojlerem. Další složky krom vajec jsou přidávány do frittaty před vajíčky, do klasické francouzské omelety se dávají nejdřív vejce a teprve na ně to ostatní. Frittata se obvykle podává nakrájená na dílky jako pizza.
Základem je určit nejen pro kolik lidí vaříte, ale také jakou máte pánev. Držadlo musí být ohnivzdorné, ale právě tak můžete použít misku z varného skla. Na každých 2 1/2 cm průměru počítejte jedno vejce (asi tak), a protože neděláte tenkou omeletu, výsledek by měl být asi 1 1/2 - 2 cm vysoký.
Vejce pořádně, ale opravdu pořádně našlehejte s mlékem, přidejte něco strouhaného sýra, zamíchejte a nalijte navrch. Pokračujte dál na plotně, asi dvě minuty, při tom odškrábněte od stěn a ode dna. Nebojte se, nebudou to míchaná vajíčka. Když jsou vejce ještě řídká, přestaňte do nich šťouchat a po další minutě na ně nasypte opět sýr, máte-li doma i parmezán. Ten se nerozteče, ale krásně zhnědne.
Přesuňte pánev pod brojler nebo do trouby. Jakmile sýr navrchu začne hnědnout, což je asi za 4-5 minut, vyndejte pánev z trouby a nechte 5 minut odpočinout; mezitím ztuhne i střed frittaty. Nožem uvolněte nejdříve kraje, pak sesuňte frittatu na talíř a můžete podávat, nejlépe posypanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
A jako vždycky - vám přeju dobrou chuť, Další spoustu receptů najdete v mé
|
< Předch. | Další > |
---|