O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
GRILUJETE? JÁ MOC RÁD... |
Pondělí, 16 srpen 2010 | |||||
Strana 1 z 3 Grilování je ten nejstarší a tím snad i nejosvědčenější způsob používaný od dob, kdy si pračlověk Janeček poprvé napíchnul kus masa na klacek a opekl si ho. Zjistil tehdá, že maso chutná líp bez oharků a kamínků, které se na ně nalepily, když ho hodil přímo do ohně. Potom přišel na to, že oheň může rozdělat v jámě v zemi, na to dal rošt z klacků a první gril byl na světě.
Od té doby pokrok postoupil, člověk přišel na to, že nemusí dělat díry v zemi, ale dát pár kamenů na zem a rošt na ně. První opravdový gril, takový, jak ho známe dnes, byl objeven.
Barbecue, gril, zahradní kuchyně a co já vím, jak se všude po světě onomu zařízení říká, je vlastně ohniště s roštem, které umožňuje připravit maso za poměrně stálé teploty 90° - 120° C.
Ta stálá teplota je důležitá vzhledem k době, po kterou se maso připravuje. Ono se to jinak dá těžko uhlídat a při vyšší teplotě maso na povrchu černá, zatímco uvnitř je syrové.
Grilů a barbecue je moc druhů, může to být prostá díra v zemi přikrytá roštem, přírodní ohniště taky s roštem, prosté japonské hibachi, zděná konstrukce nad zemí nebo, jak je u nás v Americe zvykem, kovová přenosná či převozná konstrukce.
Topí čímkoli, co vydává teplo: dřevěným uhlím, speciálními briketami, prodávanými tady všude a které dobře a dlouho stejnoměrně hoří, ale také elektřinou nebo plynem.
|
< Předch. | Další > |
---|