O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

GRILUJETE? JÁ MOC RÁD... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 srpen 2010
Přejít na obsah
GRILUJETE? JÁ MOC RÁD...
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

     Maso je připraveno v suchém teple dřevěného uhlí , speciálních briket, na plynu nebo elektrickém topení. Základní ingredience je teplota, čím nižší je, tím víc se zachová původní chuť surovin a šťáv. Samozřejmě tato příprava trvá déle a poskytuje tak příležitost k hrám a tlachání s přáteli.

 

  •      Příprava při teplotě 500°F, asi 260°C, správně nazývaná grilování. Protože teplota je vysoká, maso se peče rychle a hodí se pro slabé plátky masa, které není třeba propékat do hloubky. Griluje se vždy bez poklice.

 

  •      Příprava při teplotě 300 - 400 °F, to je 150 - 200 °C se nazývá pečení na grilu. Používá se na pečení celých kuřat, a netuhých kusů masa jako je svíčková, ať už hovězí nebo vepřová.

 

  •      Příprava při nízké teplotě 250 - 300°F, to je 120 - 150°C se nazývá barbecue, je vhodné pro tuhé a hlavně silné kusy masa, navíc dodá masu klasickou vůni kouře. Barbecuuje se vždy pod poklicí, na nepřímém ohni.

 

Jak se pozná teplota grilu:

(tedy jak dlouho udržíte ruku 12 cm nad ohněm:)

 

Hodně horký                   2 vteřiny
Středně hodně horký    3 - 4 vteřiny
Středně horký                 5 - 6 vteřin
Středně slabý                 7 vteřin

 

A ještě jedna věc:

 

     Často, aby se maso propékalo do hloubky, je potřeba grilovat, nebo barbecuovat na nepřímém ohni. To znamená, že oheň, nebo zapálený hořák je jen na polovině grilu a griluje se nad to druhou polovinou, kde je teplota nižší. V teorii budeme pokračovat zas až příště, abych vás neunavoval. Teď zas chvíli "konkrétní dlabanec", moji milí přátelé...

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]