O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
MEXICAN STIR FRY |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 14 červen 2010 | |||||||
Donedávna jsme měli plynový sporák a na něm se nám nikdy nepodařilo dosáhnout správné, tj. vysoké teploty. Můj známý, profesionální kuchař a chef mi vysvětlil, že je to díky tomu sajrajtu na kterém vaříme, na zemním plynu.
No, a teď máme krásný elektrický sporák s plochou skleněnou deskou - a na něm to už nejde vůbec... Ostatně, když se podíváte do čínské kuchyně, oni mají ten svůj vok přímo zastrčený do sporáku, mocné plameny na něj šlehají.... tak uznejte, to se prostě doma nedá docílit. Tento způsob vaření vznikl původně v Číně a mělo to důvod zcela prozaický - nedostatek dřeva. Proto muselo veškeré vaření proběhnout rychle, a proto je tolik času a péče věnováno přípravě. Vše pokrájeno na co nejmenší kousky, aby se to uvařilo rychle. Svět to viděl, poučil se a přijal tenhle způsob i do své kuchyně.
Nechci tvrdit, že tenhle recept je autentický, tedy mexický. Sice jsem na to v Mexiku nenarazil, ale to neznamená, že ho tam neznají. Mexiko je velké, mnohem větší než naše domovina a jak se liší kuchyně jednotlivých oblastí. Tak proč ne v Mexiku? Přesto si nedovolím překlad receptu nazvat přímo mexickým, proto:
Na oleji osmahěte maso do hněda a taky rozmělněte, nejlépe šťouchadlem na brambory, potom přidejte vše ostatní krom rajčat a sýra. Nechte 30 minut pod pokličkou dusit, pak přidejte rajčata a polovinu sýra. Nechte sýr rozpustit, maso už by mělo být hotové. Na závěr posypte zbylým sýrem a petrželkou, není-li, koriandrem.
K tomu bych doporučil mexickou rýži, nebo, jak to budeme mít dnes k obědu my, kuskus.
Další spoustu receptů najdete v mé
|
< Předch. | Další > |
---|