O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
SERTÉZBORDA HENTEZ MÓDRA |
Úterý, 25 květen 2010 | |||
Já vím, že vás tím Mexikem trápím, ono je to se mnou těžké, to by nejlépe mohla potvrdit má Anička. Bude to už jen pár týdnů a přijde čas dovolené a vyrazíme tam. Tak alespoň pro vás jsem zalistoval v mé oblíbené kuchařce a zároveň knihy přímo vzdělávací: "The Cooking of Vienna's Empire", od Josepha Wechsberga, tedy „Jak se vařilo za Rakouska".
Je to knížka, kterou jsem kdysi objevil v jednom sekáči, a je tam o kuchyni rakouské. Ale co bych to vše jmenoval, všichni víme dobře, kdo byl součástí této krásné říše. U každé země je tam popis místní kuchyně, její historie a pak několik typických receptů. Ochutnali jsme je u nás doma všechny a tenhle nám zachutnal nejvíc. Nelekejte se, vypadá to složitě, ale není, na mou duši.
Sertésborda Hentez Módra(Vepřové kotlety s omáčkou se šunkou a okurkami)
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, přebytky otřepeme. Rozehřejme velkou pánev, rozpálíme sádlo a až se z něj začne lehýnce kouřit, osmahneme kotlety, asi 4 minuty po každé straně. Pak vyjmeme a všechen tuk, až na slabý film, vylijeme. Na pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme ještě na chvíli česnek. Sundáme s ohně a přidáme papriku, v ní cibuli dobře obalíme. No a pokud si chcete zjednodušit život, v tuto chvíli to můžete hodit do pomalého hrnce. Přidáme vývar a protlak, dáme zpět na oheň a uvedeme do varu. Přidáme zpět maso, přikryjeme a na mírném ohni dusíme 40 minut, nebo až je maso měkké. Během dušení kotlety jednou obrátíme.
Chutná dobře s noky, nudlemi, rýží, ale ani český knedlík není k zahození.
A jako vždycky vám přeju dobrou chuť, Michal Další spoustu receptů najdete v mé Grilovací kuchařce
|
< Předch. | Další > |
---|