O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MEXICKÁ SNÍDANĚ PDF Tisk E-mail
Středa, 12 květen 2010
Přejít na obsah
MEXICKÁ SNÍDANĚ
Strana 2
Strana 3

Jak jsme se kdysi učili a jak podle toho doma dodnes žijeme, snídaně je hlavní jídlo. Americká večeře je naopak vydatná, nacpou se k prasknutí a pak funí domů, v krabičkách si ještě s sebou nesou nedojedené zbytky "na pak". Když jsme přišli do Ameriky, říkalo se tomu dogie bag, tedy pytlík pro psa, i když každý věděl, že to sní majitel, který mnohdy ani toho psa doma nemá.

 

 

 

 

     To bylo ještě v pravěku mikrovlnek, ta levná stála tenkrát kolem šesti set dolarů! Dneska takovou a určitě podstatně dokonalejší koupíte ve Walmartu za pouhých dvacet osm dolarů; nemyslím si, že by snad v některé domácnosti tahle mašina chyběla.

 

      Protože se nám - aspoň v duchu - blíží dovolená a náš už každoroční výlet do Mexika, už jsem tu zase s mexickým vařením, aspoň na chvíli. Tentokrát to bude klasická mexická snídaně; ne po americku, ale skutečně po mexicku. V tomhle Američané mexickou kuchyni nepředělali, jakýmsi zázrakem jim to tak chutnalo. Ostatně v téhle zemi si na vydatné snídaně vysloveně potrpí, a je to vlastně dobře, protože je to zdravější.


     Jedna z typických mexických snídaní jsou huevos rancheros, rančerská vejce. Tradičně je to velká snídaně na posilněnou, almuerzo. Na farmách lidé snědli jen něco malého ráno, a honem na pole, než nastane denní žár. Ostatně - s opravdu plným žaludkem - komu by se chtělo pracovat. Klasická verze receptu předepisuje lehce osmažené kousky kukuřičné torilly, které snadno nahradíme kukuřičnými čipsy, ohřátými v mikrovlnce. A už jedem na recept. Krom vajec jsou hlavní součástí fazole, Frijoles Compuestos.

 

 

Ingredience:

 

  • 3 ks 400 g konzervy fazolí
  • 150 g špeku
  • 1 středně velká cibule, drobně nakrájená
  • 1 větší stroužek česneku, rozdrcený
  • 2 oloupaná rajčata, pokrájená na kostičky
  • 2 lžíce usekané natě koriandru, můžete použít i petrželku
  • 2 malé pálivé jalapeňo papričky. Na to si vezměte gumové rukavice, papričky rozkrojte a zrníčka a vše bílé vyndejte. Použijete-li feferonky, postup je stejný.

 

 


Postup:

 

     Fazole i s tekutinou rozmixujeme, ale ne až na kaši, ať tam zůstanou kousky. Na drobně pokrájeném špeku osmahneme sekanou cibuli a česnek, až obé zesklovatí. Přidáme rajčata, sekané bylinky, sekanou papriku a svaříme do husta. Na talíř přijde louže fazolí, na to vejce jako volská oka, ale mohou být i míchaná.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]