O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 březen 2010
Přejít na obsah
CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
Strana 2

 

 

 




Ale dost teorie, je čas na recept:

  
 Ingredience na marinádu :

 

6 hrnků vody (jeden hrnek je 2,53 dl)

¾ hrnku košer, nebo krystalové soli
1/3 hrnku světlého hnědého cukru
¼ hrnku koření na nakládání,
k tomu skvěle vyhoví směs na nakládání okurek i s nakládací solí

2 ¼ kilogramu hovězí plece.

 

 






. 

 

 

A teď co s tím:
.

.     Smíchejte a svařte vše na marinádu, až se cukr i sůl rozpustí, nechte vychladnout. Do masa nadělejte nožem něco dírek a dejte nejlépe do plastikového pytle, zalijte marinádou, a vše v hrnci do lednice. Ten plastik je tam proto, aby to nechytlo kovovou chuť, a taky aby se to snáz míchalo. Marinujte v lednici 3 dny až jeden týden, denně protřepejte, převraťte, aby bylo maso potopeno. Potom maso opláchněte vodou, dejte do hrnce s vodou, přidejte 1 menší cibuli, na čtvrtky rozkrojenou, 1 větší mrkev, na hrubo rozkrájenou a 1 řapík celeru (možná by mohl být i kořen, ten je v Americku těžko k sehnání).


.
     Přiveďte do varu, pak stáhněte a nechte zvolna vařit asi 2 ½ hodiny, až je maso měkké na vidličku. Až je maso uvařeno, přidejte do hrnce hlávku zelí, nakrájenou a 1 – 1 1/2 cm silné plátky a vařte dál, až je i zelí měkké. Potom vyndejte maso, nechte 10 minut odpočinout a pak krájejte na tenké plátky napříč vlákna. K tomu patří obyčejně vařené brambory, na to návod nepotřebujete.
.



Křenová omáčka se dělá takhle:
.



     V misce smíchejte 2 hrnky kysané šlehačky, 2 lžíce francouzské hořčice, 2 lžíce strouhaného křenu a citrón podle chuti. To je ten nejjednodušší recept co jsem našel. Ono je vůbec těžké je najít, normálně každý začíná – kup si naložené maso. To mi připomíná starý známý vtip na "slepici po cikánsku": recept začíná – ukradni slepici...

 

 

 

     Tak, dnes tu máme Svátek Svatého Patrika, za chvíli uvážu kravatu, pochopitelně zelenou, ozdobenou půllitříky piva a jdu do města. Večer pak na veselici klubu válečných veteránů. Když se ptají zda jsem byl na vojně, hrdě říkám že ano, ale v úplně jiné armádě. A hned je důvod se napít... :-)))

 



A jako vždycky vám přeju dobrou chuť,

Michal

 

 


 

Další spoustu receptů najdete v mé

Grilovací kuchařce.

 

 

Komentáře (2)add feed
Michale ahoj. : Bara
Tady v Holandsku se to neslavi, jen pripomene. V ceskem kalendari je Vlastimil. Nedavno jsem videla dokument, myslin ze to bylo Chicago, a tam je tento den, jim protekajici reka zabervena do zelena, vypadalo to dost divne.....

Ted se vratim k tomu hovezimu. Nemci delaji jinou variantu, hovezi nalozene a dusene na kyselo.
březen 18, 2010 13:16
masíčko vypadá velmi vábivě - : kissVera
ale to všechny recepty, které jsi tu publikoval, díky!
březen 18, 2010 15:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]