O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
YORKSHIRE PUDDING = NĚCO K OMÁČKÁM |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 25 leden 2010 | |||
Jen pro zajímavost: Plum pudding: Do plátěného pytlíku na půdě a pěkně v průvanu, se postupně, jako ovoce zraje, nalévá lůj a přidává ovoce. Na Vánoce je to údajně správně zralé a uleželé...
Ale dnes bych vám rád řekl o Yorkshire puddingu - což jsou v podstatě ve formičkách pečené knedlíky a nejčastěji je podáván s hovězí pečení Prime rib, s roštěnou, kuřetem - případně jakýmkoli jídlem, a s omáčkou. Protože naše kuchyně nic takového nezná, mohla by to být pro vás i zajímavá obměna jídelníčku, zvlášť proto, že to není pracné vyrobit. Posuďte sami:
2 hrnky hladké mouky ½ litru mléka 2 vejce sůl dle chuti
Do mísy dejte mouku a do důlku uprostřed rozklepněte vejce, přilijte polovinu mléka a vařečkou, nebo lépe ručním šlehačem rozmíchejte na hladké těsto. Pak přilijte zbytek mléka a šlehejte, až se na těstě budou dělat bubliny. Nechte 20 minut až 3 hodiny odpočinout.
Troubu si rozehřejte na 220°C (425°F), do formiček na mufiny kápněte tuk z pečeně, nemáte-li, tak použijte olej a dejte do trouby. Až je tuk horký, tak do formiček nalijte těsto, které jste znovu promíchali. Pečte asi 25 - 30 minut do zlato-hněda.
K tomu můžete podávat i zcela základní omáčku, jak je popsaná u Prime rib (řeknu a přesný recept dám příště), ale vlastně kteroukoli omáčku, jinak připravovanou ke knedlíkům nebo rýži.
A jako vždycky vám přeju dobrou chuť, Michal.
Další spousty receptů najdete v mé Grilovací kuchařce.
|
< Předch. | Další > |
---|