O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRIME RIB - ROŠTĚNÁ PEČENĚ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 únor 2010
Přejít na obsah
PRIME RIB - ROŠTĚNÁ PEČENĚ
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

Mezitím co bude maso odpočívat, připravte si šťávu k namáčení nebo

 

omáčku na Yorkshire pudding:

 

Šťáva nebo vývar, jak chcete, k namáčení masa:

 

     Slijte vše z pánve, pokud budete péci pudding potřebujete tuk z pečeně na vymaštění formiček. Do pekáče nalijte ½ litru hovězího vývaru a rozpusťte jím všechnu tu dobrotu připečenou v pekáči. Nechte přejít varem, osolte a opepřete. To je vaše šťáva k namáčení masa.

 

Omáčka k yorkshirkému puddingu:

 

      S povrchu vypečené šťávy z pečeně slijte tuk a z něj udělejte tmavou jíšku, tu rozřeďte šťávou z pečeně, a nechte přejít varem. Pokud není omáčky dost, přidejte vývar, ale i mléko či smetanu, je to vlastně základní hnědá omáčka.

 

     A pro zajímavost, v amerických restauracích se tahle všechna dobrota z pečení normálně vylévá, a na jediné dvě omáčky, které znají, hnědou a světlou (country), používají prášek z pytlíku a horkou vodu. Děs, co?

 

 

A jako vždycky

vám přeju dobrou chuť,

Michal.

 

Další spousty receptů najdete v mé Grilovací kuchařce.
Případné dotazy a nadávky adresujte přímo mně, drobek zavináč eml.cc

 

 

Komentáře (4)add feed
Michálku, to je krutý... : ivanka
koušu rohlík s eidamem a čtu si takovou lahodu... smilies/grin.gif
únor 02, 2010 09:27
ivano, : Michal
já bych si tak dal dobrý český rohlík s eidamem... smilies/cry.gif
únor 02, 2010 15:21
Michale, : Bara
prece kazdej zkusenej kuchar vi, ze vypek je to nejlepsi, to se snad uci hned v prvni lekci, ne? Pokud je moc tucny, necham poradne vychladnout, tuk odstranim a mam vynikajici stavicku.
Ale to masicko na obrazku vypada fakt svetove!!! Mam v sobotu par pratel na veceri, mam uz jiny ale plan, ale pro priste mam inspiraci - 3x mam.
Nedavno jsem videla britsky porad o kuchteni a zrovna delali ten yorkshire pudding. Do misticek dal docela hodne oleje, v troube rozehral a do toho rozpaleneho tuku vlil to testo, to zacalo prskat, bublat...vratil zpet do trouby a dopekl. To mnozstvi tuku me docela prekvapilo.
únor 02, 2010 20:42
Baro, : Michal
učí, ale z prášku v pytlíku je to pohodlnější. smilies/cheesy.gif
únor 03, 2010 01:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]