O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
PRIME RIB - ROŠTĚNÁ PEČENĚ |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 01 únor 2010 | ||||||
Strana 2 z 2
Mezitím co bude maso odpočívat, připravte si šťávu k namáčení nebo
omáčku na Yorkshire pudding:
Šťáva nebo vývar, jak chcete, k namáčení masa:
Slijte vše z pánve, pokud budete péci pudding potřebujete tuk z pečeně na vymaštění formiček. Do pekáče nalijte ½ litru hovězího vývaru a rozpusťte jím všechnu tu dobrotu připečenou v pekáči. Nechte přejít varem, osolte a opepřete. To je vaše šťáva k namáčení masa.
Omáčka k yorkshirkému puddingu:
S povrchu vypečené šťávy z pečeně slijte tuk a z něj udělejte tmavou jíšku, tu rozřeďte šťávou z pečeně, a nechte přejít varem. Pokud není omáčky dost, přidejte vývar, ale i mléko či smetanu, je to vlastně základní hnědá omáčka.
A pro zajímavost, v amerických restauracích se tahle všechna dobrota z pečení normálně vylévá, a na jediné dvě omáčky, které znají, hnědou a světlou (country), používají prášek z pytlíku a horkou vodu. Děs, co?
A jako vždycky vám přeju dobrou chuť, Michal.
Další spousty receptů najdete v mé Grilovací kuchařce.
|
< Předch. | Další > |
---|