O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- CSIKOS TOKANY
- VEPŘOVÉ TROCHU JINAK
- DOMÁCÍ SULC
- PŘÍRODNÍ ŘÍZKY
- KUŘE NA ZELENINĚ
- MEXICKÁ RÝŽE A TRIKY SE SEKANOU
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- LÁSKA Z ŘECKA...
- KUŘECÍ STEHÝNKA à la LOUKOTKOVÁ
- KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE
- SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
- PLNĚNÉ PAPRIKY
- MEDVÍDEK PO YUKONSKU
- GULÁŠEK, BOŽSKÝ GULÁŠEK
- ASPIK Z VEPŘOVÉHO KOLENA
- ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
- KOULE PANA NADLESNÍHO
- NADÍVANÝ ŘÍZEK
- GRILOVANÉ PRASÁTKO
- BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO
- RYBÍ ŠPÍZY
- ŠTRŮDL PRO MASOŽRAVCE
- PIKANTNÍ ROŠTĚNÁ
- HOLANDSKÉ ŘÍZKY
- KUŘECÍ CHIMICHANGA - ANEB ZNOVU V MEXIKU
- CARNE ASADA
- SOFFRITTO - ZNÁTE TO?
- CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
- IRISH STEW - IRSKÉ DUŠENÉ MASO
- GRILOVÁNÍ, DÍL DRUHÝ
- GULÁŠ? JÁ GULÁM, A CO VY, GULÁTE TAKY?
- KUŘECÍ VÝVAR A JAK HO PŘIPRAVIT
- CHILLI Z KRŮTÍHO MASA
- CURRY - KARI
- SMAŽENÉ ROLÁDKY Z KRKOVICE
- ŘÍZKY SPECIÁL
- KRAVÍ MASO - A CO JE KDE
- SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
- KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“
Přihlášení
Anketa
STEAK DIANE |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 11 leden 2010 | ||||||
Strana 2 z 2
Postup podle Gordona Ramsaye:
Předehřejte troubu na 170°C (325°F). Brambory umyjte a uvařte ve slupce. Vodu slijte a dejte stranou. Zatímco se brambory vaří, vezměte steaky a válečkem na nudle je rozválejte na posoleném prkýnku. To je místo naklepání. Řízky se naklepávají, aby maso změklo, nikoli proto, aby se zvětšily a ztenčily. Na svíčkovou se musí jemněji. Vše tučné odřízněte.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a položte steaky v jedné vrstvě. Rychle je ožehněte, tak jednu minutu po každé straně, steaky zatím nejsou hotové!, a odložte stranou. Z pánve odstraňte tuk, přidejte znovu olivový olej, rozehřejte. Brambory dejte do pánve, řezem dolů, šoupněte tam dva stroužky česneku vcelku a přidejte rozmarýn.
Až se začnou zbarvovat, promíchejte, nebo protřepte, přidejte máslo a smažte do správné barvy. Pak uskladněte v troubě. Na omáčku ke steakům ohřejte znovu olivový olej v nové pánvi, přidejte šalotku a nechte chvilku změknout. Pak přidejte houby, česnek a lžící másla. Přidejte worchester, hořčici a nechte kratičce přejít varem. Přilijte brandy - na druhou stranu - než je držadlo, pánev nakloňte od sebe a popotáhněte, aby páry brandy chytily. Na elektrickém sporáku použijte sirky, pozor na obočí!!
Až alkohol shoří, pomíchejte omáčkou, přilijte šlehačku. Nechte znovu přejít varem, přidejte maso a ještě chvíli vařte, podle toho, jak máte steaky rádi. Na středně syrové, vnitřek je tmavě růžový, má být vnitřní teplota asi 55°C. Zdá se to málo, ale delší přípravou steak tuhne, ne měkne. A taky nezapomeňte, že se "vaří" dál ještě na talíři. Navrch dejte polovinu posekané petrželky. Hrášek povařte minutku ve slané vodě, slijte, v pánvi rozpusťte máslo s olejem, v něm hrášek, prohřejte, osolte a opepřete. Z brambor vyndejte česnek a rozmarýn, dejte na talíř, k tomu hrášek a nakonec steak, na něj nalijte omáčku a posypte petrželkou.
A jako vždycky vám přeju dobrou chuť, Michal.
Další spousty receptů najdete v mé Grilovací kuchařce.
|
< Předch. | Další > |
---|