O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

STEAK DIANE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 11 leden 2010
Přejít na obsah
STEAK DIANE
Strana 2

 

 

 

 

Postup podle Gordona  Ramsaye:

 

     Předehřejte troubu na 170°C (325°F). Brambory umyjte a uvařte ve slupce. Vodu slijte a dejte stranou. Zatímco se brambory vaří, vezměte steaky a válečkem na nudle je rozválejte na posoleném prkýnku. To je místo naklepání. Řízky se naklepávají, aby maso změklo, nikoli proto, aby se zvětšily a ztenčily. Na svíčkovou se musí jemněji. Vše tučné odřízněte.

 

     Na pánvi rozehřejte olivový olej a položte steaky v jedné vrstvě. Rychle je ožehněte, tak jednu minutu po každé straně, steaky zatím nejsou hotové!, a odložte stranou. Z pánve odstraňte tuk, přidejte znovu olivový olej, rozehřejte. Brambory dejte do pánve, řezem dolů, šoupněte tam dva stroužky česneku vcelku a přidejte rozmarýn.

 

 

 

 

 

      Až se začnou zbarvovat, promíchejte, nebo protřepte, přidejte máslo a smažte do správné barvy. Pak uskladněte v troubě. Na omáčku ke steakům ohřejte znovu olivový olej v nové pánvi, přidejte šalotku a nechte chvilku změknout. Pak přidejte houby, česnek a lžící másla. Přidejte worchester, hořčici a nechte kratičce přejít varem. Přilijte brandy - na druhou stranu - než je držadlo, pánev nakloňte od sebe a popotáhněte, aby páry brandy chytily. Na elektrickém sporáku použijte sirky, pozor na obočí!!

 

     Až alkohol shoří, pomíchejte omáčkou, přilijte šlehačku. Nechte znovu přejít varem, přidejte maso a ještě chvíli vařte, podle toho, jak máte steaky rádi. Na středně syrové, vnitřek je tmavě růžový, má být vnitřní teplota asi 55°C. Zdá se to málo, ale delší přípravou steak tuhne, ne měkne. A taky nezapomeňte, že se "vaří" dál ještě na talíři. Navrch dejte polovinu posekané petrželky. Hrášek povařte minutku ve slané vodě, slijte, v pánvi rozpusťte máslo s olejem, v něm hrášek, prohřejte, osolte a opepřete. Z brambor vyndejte česnek a rozmarýn, dejte na talíř, k tomu hrášek a nakonec steak, na něj nalijte omáčku a posypte petrželkou.

 

A jako vždycky

vám přeju dobrou chuť,

Michal.

 

Další spousty receptů najdete v mé Grilovací kuchařce.
Případné dotazy a nadávky adresujte přímo mně, drobek zavináč eml.cc

 

 

Komentáře (9)add feed
Michale, : Bara
diky za recept, vypada to dobre, urcite vyzkousim. Ale toho Ramsaye nemam rada. Vadi mi to jeho rvani, urazeni, nadavani do blbecku, debilu i horsich nazvu. Zrejme je to jeho image, nebo prave proto mu neprosperovala restaurace v Praze...
Rada se divam na kucharske programy, kde vari jeden! kuchar. Radi, upresnuje, atd. Na porady kde vari soutezici, zacinajici kuchari nebo ti, co chteji otevrit vlastni restauraci se nedivam, to je takova reality show a to nesnasim.
leden 11, 2010 20:49
Baro : Michal
mně to vadí taky. V téhle show je úplně jiný, je to poučné. Ovšem když jsem se díval na jeho Hells kitchen, tak tam bych tedy nevlez, kdyby mne vyvážili zlatem. A bylo by ho dost. smilies/wink.gif
leden 11, 2010 23:30
Restaurace v Praze : Kamila
byla dost slabá. Já mám Ramsaye docela ráda, některý recepty tedy, ale v tý restauraci vařili divně, mně tam nechutnalo...
leden 12, 2010 08:23
Michale : mia
já na ty kuchařské pořady ani tolik nekoukám, ale pokud náhodou přepnu, tak se přiznám, že kolikrát mě víc než ta delikatesa zaujme to kvalitní nádobí a náčiní. To musí být asi jiné vaření s takovým nádobíčkem smilies/wink.gif smilies/wink.gif Jinak posílej recepty dál.
leden 12, 2010 10:06
Mio, : Míša šíša
to máš pravdu. Takhle závidím měděné nádobí Emanuelu Ridi (pořad na Primě - S Italem v kuchyni). Asi si ho ale nikdy nepořídím, tři tisíce za jeden pidi rendlíček mi fakt přijde dost.
leden 12, 2010 10:18
My jsme si : Michal
po dlouhých letech koupili čtyři nože v Ikea, a páni, to se to krájí. A taky máme jednu náramnou pánev, co jsme koupili kdesi ve výprodeji, krabice měla havárii, a tak z celé sady zbyla tahle pánev, za pár šušní. Vím teda o čem mluvíte. smilies/kiss.gif.
Já z pověření Daniely teď pracuju na seznamu všech vařících receptů, takže neuvěřitelná přehlednost se blíží. Hodně jich je ve staré Kudlance, další spousty v komentářích. Tak jsi říkám, že jsem snad ani neměl nic slibovat. Vždyť jen včera jsem seděl u počítače sedum hodin. Vidíte Kudlanky jak vás mám rád? smilies/grin.gif
leden 12, 2010 16:05
Michale, není tý brandy škoda, aby se ten alkohol odpařil a shořel ? : toulavej
nebude lepší místo na pánev to nalít přímo do sebe ? :-) Nebo tohle nemůže vyvážit ten konečnej zážitek, tu chuť. Zapálit jakýkoliv množství alkoholu a nechat ho shořet se mi jeví jako nemravnost, když se dá přitom vypít.
leden 12, 2010 17:28
ještě dotaz, Michale, používáš na něco šalvěj? : toulavej
Tý tam máte všude na Západě mraky. Používají ji na něco indiáni ?
leden 12, 2010 17:32
Toulavej : Michal
nikdy jsem o tom neslyšel, každej slušnej člověk si trhá lisované ságo v supermarketu, roste tam hned vedle žampiónů smilies/grin.gif
Kořalku zapalovat není škoda, když zbyde i pro tebe. JInak, právě o tu chuť jde, alkohol shoří, chuť tam zůstane. A když to dělají před hosty, zůstane tam i peněženka. smilies/wink.gif
leden 12, 2010 20:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]