O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- CSIKOS TOKANY
- VEPŘOVÉ TROCHU JINAK
- DOMÁCÍ SULC
- PŘÍRODNÍ ŘÍZKY
- KUŘE NA ZELENINĚ
- MEXICKÁ RÝŽE A TRIKY SE SEKANOU
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- LÁSKA Z ŘECKA...
- KUŘECÍ STEHÝNKA à la LOUKOTKOVÁ
- KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE
- SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
- PLNĚNÉ PAPRIKY
- MEDVÍDEK PO YUKONSKU
- GULÁŠEK, BOŽSKÝ GULÁŠEK
- ASPIK Z VEPŘOVÉHO KOLENA
- ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
- KOULE PANA NADLESNÍHO
- NADÍVANÝ ŘÍZEK
- GRILOVANÉ PRASÁTKO
- ARCHIV - AMERICKÉ ZAČÁTKY - I.
- AMERICKÉ ZAČÁTKY - II.
- BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO
- RYBÍ ŠPÍZY
- ŠTRŮDL PRO MASOŽRAVCE
- PIKANTNÍ ROŠTĚNÁ
- HOLANDSKÉ ŘÍZKY
- KUŘECÍ CHIMICHANGA - ANEB ZNOVU V MEXIKU
- CARNE ASADA
- STEAK DIANE
- CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
- IRISH STEW - IRSKÉ DUŠENÉ MASO
- GRILOVÁNÍ, DÍL DRUHÝ
- VAŘÍM PROFESIONÁLNĚ
- GULÁŠ? JÁ GULÁM, A CO VY, GULÁTE TAKY?
- KOLOZSVÁRSKÉ ZELÍ
- KUŘECÍ VÝVAR A JAK HO PŘIPRAVIT
- CHILLI Z KRŮTÍHO MASA
- CURRY - KARI
- SMAŽENÉ ROLÁDKY Z KRKOVICE
- ŘÍZKY SPECIÁL
- KRAVÍ MASO - A CO JE KDE
- SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
- NOVÉ ZAČÁTKY I.
- NOVÉ ZAČÁTKY II.
- KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“
- MORAVŠTÍ "BRABCI"
- STAŘÍ ČECHOVÉ BÝVALI PAŠÁCI...
- GOLUBCE - ZELNÉ ZÁVITKY
- JAK JSEM SE ZBLÁZNIL ...
- SPARERIBS ČILI ŽEBÍRKA
- LENOŠI CELÉHO SVĚTA - SPOJTE SE!
- ZESTÁRL JSEM A JE MI FAJN...
- THEREMIN - ZPĚV ELEKTŘINY
- BETLÉM, JAK HO NEZNÁTE A JEŠTĚ NĚCO NAVÍC
- NEPOVEDENÝ LÉKAŘSKÝ VÝKON
Přihlášení
Anketa
SOFFRITTO - ZNÁTE TO? |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 05 leden 2010 | |||||||
Bohužel, italské a řecké obchody tu nemáme, Jižní Ameriku také ne. Ale znají to i tam a používají.
Přesné ingredience se liší podle země, kraje, ale základ je, jak jsem vypátrall stejný. Základní jihoitalský recept je z olivového oleje, cibule, česneku. V severní Itálii je to hlavně cibule, řapíkatý celer a karotka, tomu všemu říkají také trinity, podle Boží trojice. Na Kubě je základní ingredience cibule, česnek, rajčata a papriky pálivé zcela podle vás.
Následující recept je verze používaná na Kubě.
Soffritto
Vše vražte do mixeru a učiniňte z toho pastu. Protože je toho hodně, a protože použití je opravdu všestranné, uděláme to, co dělají jiní, udělejte v tvořiči ledu kostičky, dejte zmrznout a v mrazáku v pytlíku skladujte. Ale ten mrazák není zas tak kriticky nutný, v obchodech s orientálními potravinami to vídám v kelímcích v normální lednici.
Tak, a teď jeden recept na ukázku, tenhle je z Kuby, z dob zavilého imperialismu, kdy tam ještě měli masa dost, ale halt zas neměli Castrův socialismus.
Ropa Vieja (staré šaty)
Suroviny:
1-1,25 kg hovězí roštěné, sušená cibule v prášku, řepkový olej, 1/2 hrnku soffritto, 0,5 l rajské šťávy z plechovky, 2 bobkové listy, 4 řapíky celeru i s listy drobně pokrájené, 3 mrkve drobně pokrájené , 1 hrnek čerstvého či mraženého hrášku, 3 lžíce hrubě posekaných oliv, 1/4 lžičky římského kmínu.
A teď co s tím:
Řízky z hovězího naklepte asi na 1 cm tloušťku, osolte, opepřete a ocibulte z obou stran, a pak opečte na pánvi do hněda, asi 10 minut. Vmíchejte Sofrito, sůl, rajskou šťávu, a bobkový list, olivy, římský kmín, sůl. Přiklopte a pečte v troubě 175°C pod poklicí do měkka, asi 2 1/2 hodiny.
(P.S. Daniela má v šuplíku ještě recept, tentokráte na Hovězí pečeni po italsku, no a tam se Soffritto také náramně hodí.)
A jako vždycky vám přeju dobrou chuť, Michal
Další spousty receptů najdete v mé Grilovací kuchařce. Případné dotazy nebo nadávky adresujte drobek zavináč eml.cc
|
< Předch. | Další > |
---|