Omelety jsou nesmírně vděčnou záležitostí, pokud potřebujete udělat rychlou jednoduchou večeři nebo oběd. Na omeletě v zásadě není co zkazit, vajíčko se v lednici najde snad vždycky a jako náplň lze použít takřka cokoli. Veškeré zbytky vařeného nebo pečeného masa, sýry, zeleninu, houby, uzeniny... v nouzi stačí na omeletu nasypat jen trochu strouhaného sýra a dozdobit cibulí a kečupem.
Zkrátka - omeleta asi z našich stolů a kuchyní nikdy nevymizí a tak vám dnes nabízím dvě z nepřeberného množství omeletových variant. ![](http://obrazky.kudlanka.cz/ragu.jpg)
OMELETA S RYBOU A ZELENINOU 600g rybího masa (filety z treskovitých ryb) ½ menšího pórku (asi 120g) 150g mražené kukuřice olej, sůl 4 vejce na omelety Na oleji krátce osmahneme na půlkolečka nakrájený pórek. Rybí maso nakrájíme na kousky (asi 2x3cm) a přidáme k pórku, chvíli společně opékáme, pak podlijeme, mírně osolíme a přidáme kukuřici. Vše společně podusíme až se voda co nejvíc odpaří. Směsí plníme omelety a podáváme s bramborami. BYLINKOVÁ OMELETA SE ZELENINOU ![](http://obrazky.kudlanka.cz/bylink.jpg)
jakákoli vhodná zelenina – v tomto případě cibule, mrkev a brokolice, ale šla by použít i kedlubna, rajčata, pórek, paprika, cuketa, kukuřice, fazolky, lilek, květák či hrášek... prostě co na vás mrkne ze spíže nebo ledničky vajíčka na omelety sušená či čerstvá petrželka, bazalka a majoránka olej, sůl Zeleninu očistíme, pokrájíme, osmahneme nebo podusíme a osolíme. Vajíčko klepneme do hrnečku, přiměřeně osolíme a přidáme asi půl lžičky každé z těch tří bylinek. Pokud máme bylinky sušené, tak je napřed promneme v dlaních, aby pustily vůni a chuť, čerstvé bylinky jen drobně posekáme. Vajíčko s bylinkami rozšleháme a usmažíme omeletu, kterou na talíři naplníme připravenou teplou zeleninou. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou. Hodně štěstí v hledání správných surovin a dobrou chuť přeje Markétka
|