O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

DVĚ VEJCE DO SKLA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 září 2019
Asi hned namítnete, že do skla zcela jistě přijdou vejce tři, ale nenechte se mýlit. Tři vejce v tomhle skupenství zvládne sníst jen cvičený kulturista – ať už skutečný, nebo ten, kdo je kulturistou aspoň ve svých vlastních představách. Je až s podivem, že vejce do skla, čili snídani hodnou prezidentů, dostanete málokde, a vaří si ji málokdo.
 
BÁBOVKA, ZÁKLAD RODINY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 09 září 2019
Bábovek jsem se vždycky bála, ale vždy jsem je milovala. U nás doma to býval rituál - tedy nedělní rituální pochutnání. Pak došlo i na mne - už při přípravě bábovky jsem měla strach, že se to prostě nepovede. A co dokonce taková třená mramorová bábovka? To už by bylo něco. Ale nakonec jsem zvítězila a tak svůj – no, spíš babiččin – recept posílám. Vím, že každá rodina má ten „svůj, jediný, vyzkoušený, dokonalý“, ale třeba se vám bude hodit i tenhle:
 
KOLOKITHOKEFTEDES PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 srpen 2019
O tom, že existuje něco tak geniálního jako řecké cuketové kuličky, čili kolokithokeftedes, jsem neměla až do letošního léta ani potuchy. Samozřejmě znám nejrůznější cuketové špalíčky a placičky a karbanátky a krokety. Nejen cuketové, ale v podstatě z jakékoli zeleniny. Psala jsem o nich tady: zeleninové placičky. Na rozdíl od nich jsou cuketové kuličky smažené, a to znamená křupavé na povrchu, avšak měkké uvnitř.
 
BRAMBOROVÉ ZAJÍMAVOSTI A KLEPY PDF Tisk E-mail
Neděle, 25 srpen 2019
PozdníAsi všichni víte, že jde o jednu z nejstarších kulturních plodin světa, bylo prokázáno, že v Peru u jezera Titicaca byla "brambora" prokazatelně pěstovaná už před 8000 lety. Roku 1536 je objevili španělští konquistadoři v opuštěné vesnici Soroccota na horním toku řeky Magdalena. 
 
NA CHALUPĚ RIVER COTTAGE - KOUKNĚTE SE! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 červenec 2019
Výsledek obrázku pro Hugh Fearnley-Whittingstall
Dost možná, že ho znáte z televize. Angličan – (a šlechtic) Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z neklidného a věčně rušného města jednou uteče, najde si pěkné bydliště někde na venkově a bude žít pouze z toho, co si sám vypěstuje, nasbírá nebo chytí.
 
BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 červenec 2019
Bramborák je od slova brambora, a tak by měl mít co nejbramborovější chuť. Pokud se na tom shodneme hned na začátku, jistě po mně nebudete chtít recept s příměsí cukety, mrkve nebo celeru, ale dáme si vespolek zapravdu, že nám jde o dokonalost zvící křupavý okraj, hebce měkký vnitřek a chuť vystřelenou do výšin česnekem a majoránkou. OK? V tom případě na chvíli společně zapomeneme na jakoukoli dietu, protože tajemstvím skvostného bramboráku je … docela obyčejné sádlo.
 
PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT PDF Tisk E-mail
Úterý, 02 červenec 2019
http://obrazky.kudlanka.cz/floflo.jpgPESTO coby terminus technicus patří do letního vaření, neboť nezapře svůj jižanský původ ve slunné Itálii. Ač ze všech pest zcela jednoznačně vyniká a vede pesto bazalkové, pro prázdninovou kuchyni mají smysl i mnohá další pesta. Hned vysvětlím proč. Když se doma nebo v dočasné letní kuchyni nachází hotové pesto, jeho použití přináší tyto klady a výhody:
 
MERUŇKOVÝ KOLÁČ S KEFÍREM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 červen 2019
Ahoj kamarádky a kamarádi, je doba meruněk, třešní, jahod... A já bych vám chtěla nabídnout velmi jednoduchý a velmi dobrý koláč. Tenhle je přímo nezkazitelný, zvládne ho i ten největší ňouma z "Prostřeno". Dá se upéci z čerstvého i kompotovaného ovoce a vždy bude fajn. Jen nemám ponětí, jak dlouho vydrží. Protože nám vždy sotva do vychladnutí...
 
ČOČKA + BRAMBORY = SUPER SALÁT PDF Tisk E-mail
Úterý, 11 červen 2019
Je poněkud "víc než teplo", takže se a) nechce moc vařit, b) nechce jíst horké jídlo. Nejlepší je něco lehkého, studeného. A tak přicházím s nabídkou nesmírně jednoduchého salátu, který, když si ho večer uděláte, budete mít příští den co z ledničky umlsávat. Má příjemnou chuť, není nijak extra sytý, takže se nebudete cítit jak s koulí železa v břiše :-))).
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 79 - 91 z 532
[CNW:Counter]