O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

HRACHOVÁ KAŠE – PŘESNÝ RECEPT PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 únor 2020
Hrachová kaše je tradiční staročeský pokrm, který patřil k rychlým a levným jídlům, na něž ovšem naši předkové nedali dopustit. Dá se připravit jak ze zeleného, tak ze žlutého hrachu a hodí se k ní zejména uzené maso, párek, vejce nebo kyselá okurka. Celkově vám vaření zabere sotva hodinku a z následujícího množství budete mít dvě až tři porce kaše. Rozhodně ne víc. Budete-li mít více strávníků, rozhodně musíte přidat surovin.
 
JAK OBALIT A OSMAŽIT – 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 únor 2020
Tak nejprve si „rozebereme“ návod na řízečky: vepřové maso - nejlepší je krkovička - nakrájíme přes vlákno na plátky. Každý asi o hmotnosti 80 až 100 g. Důkladně je naklepeme, lehce osolíme, opepříme a ještě jednou slabě naklepeme, či spíše rozklepneme do požadovaného tvaru.
 
JEDLÉ ZAJÍMAVOSTI - 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 leden 2020
Druhé největší vejce na světě pochází z České republiky a snesla ho slepice paní Věry Ouškové ze Strunkovic nad Volyňkou na Strakonicku v lednu 2005. Měří na výšku téměř 9 cm, váží 210 g a má obvod 21 cm. 
 
ZELÍ, KYSANÉ ZELÍČKO PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 leden 2020
Výsledek obrázku pro nakládání zelíKysané zelí už není to, co bývalo. Tedy myslím to kupované... V čerstvém stavu se v našich obchodech shání obtížně, protože kvůli prodloužení trvanlivosti do něj výrobci přidávají chemické konzervanty nebo ho sterilují teplem.  Přirozené mléčné kysání je tradiční a také nejšetrnější způsob konzervace zeleniny, protože v ní zachová vitamín C a zdraví prospěšné živé bakterie mléčného kvašení.
 
COŽ TAKHLE DÁT SI SEGEDÍN? PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 leden 2020
Pokud jste skálopevně přesvědčení, že název tohoto jídla má něco společného se slavným maďarským městem Segedín (maďarsky Szeged), pak vás zklamu, protože původ segedínu a jeho názvu je neprokazatelný, a ze všech možných teorií a pověstí se jeví spojitost se zmíněným městem jako nejnepravděpodobnější. Například samotné slovo guláš, v Maďarsku označuje polévku. To co mi Češi nazýváme gulášem, je ve skutečnosti perkelt.
 
JABLEČNÝ KEČUP PDF Tisk E-mail
Neděle, 12 leden 2020
Tak jsem si četla, co všechno a jak se „falšuje“ – například že do rajských kečupů se přidávají jablka, aby se jimi nahradila dražší rajčata. A pak jsem náhodou objevila přímo jablečný kečup. Ani jsem netušila, že existuje. Jelikož jablek máme doma ještě dost, rozhodla jsem se ho zkusit uvařit. A musím vám sdělit, že je to výborná omáčka k masu.
 
RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 leden 2020
Potřebuje vůbec dobrá čína recept? Nestačí jen všechno rychle smíchat v jedné pánvi? Případně maso předem naložit do nějaké marinády á la čína? Pokud toužíte po co nejlepším zážitku, po co nejměkčím a nejšťavatějším mase, pokud chcete zeleninu nechat tak akorát křupavou a přitom téměř měkkou, pokud netoužíte do jídla sypat glutamátové prášky, pokud se chcete dostat co nejblíž originálu, jak jen naše zeměpisná poloha umožňuje, je tahle čína a recept na ni právě pro vás.
 
SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 15 prosinec 2019
Jídlo z jednoho hrnce dává jakousi záruku, že se příprava večeře nezvrhne v něco komplikovaného, duševně i fyzicky náročného. Čočkový kastrůlek můžete bez obav považovat za skoro přesně takové jídlo z jednoho hrnce. Dostatečně zasytí, přiměřeně zahřeje a ještě ho může zbýt dost pro další dny. Netvrdím, že bude hotové za 15 minut, protože některé suroviny si dávají na čas, ale rozhodně si u něj užijete pohodu a nezůstane po vás hromada nádobí.
 
HUSPENINA ČILI SULC - LÉK, KTERÝ SI UVAŘTE PDF Tisk E-mail
Středa, 27 listopad 2019
Výsledek obrázku pro Děložní myomPřestože si většinu jídel připravených z vepřového masa spojujeme s něčím nezdravým, v případě huspeniny to případě neplatí. Právě naopak, tohle je přímo lék, a ještě k tomu v mimořádně chutném a voňavém balení. Nejvýznamnější složkou, které vděčí za své léčivé účinky, je kolagen. Tuto bílkovinu, nazývanou v kosmetickém průmyslu i bílkovinou mládí, obsahují zejména vazivové tkáně, jako jsou kůže, chrupavky, šlachy, klouby.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 66 - 78 z 532
[CNW:Counter]