Středa, 16 květen 2007 |
Omelety jsou nesmírně vděčnou záležitostí, pokud potřebujete udělat rychlou jednoduchou večeři nebo oběd. Na omeletě v zásadě není co zkazit, vajíčko se v lednici najde snad vždycky a jako náplň lze použít takřka cokoli. Veškeré zbytky vařeného nebo pečeného masa, sýry, zeleninu, houby, uzeniny... v nouzi stačí na omeletu nasypat jen trochu strouhaného sýra a dozdobit cibulí a kečupem.
|
|
Čtvrtek, 10 květen 2007 |
Prvním jarním „ovocem“ v naší kuchyni bývá pravidelně rebarbora. Letos nám na zahrádce kvůli suchu zrovna moc neroste, ale na pultech obchodů je celkem běžně k dostání. Rebarbora je docela zajímavá rostlinka. Je to zelenina, i vypadá jako zelenina, ale používá se jako ovoce. Pochází ze severního Mongolska a Číny. Pro úpravu v kuchyni používáme řapíky.
|
|
Čtvrtek, 03 květen 2007 |
Pokud byl pro vás "zapomenutý poklad kuchyní" – Žrádlo pro slony - příliš nezdravou představou, tak nyní vám nabízím něco naopak ohavně zdravého. Ale přestože se říká, že cokoliv dobrého je nezdravé a naopak všechno zdravé je nedobré, pevně doufám, že následující rybí salátek vám zachutná. Umíchejte, ochutnejte, pochutnejte....
|
|
Středa, 02 květen 2007 |
Před časem jsem v jedné ze svých kuchařek náhodou narazila na recept s názvem Sloní žrádlo... a lehce nostalgicky zavzpomínala na svoje romantické první lásky. V době, kdy mi bylo šestnáct sedmnáct, byla totiž tahle pomazánka nedílnou součástí všech narozenin a Silvestrů, které jsme jako parta jezdili slavit ke kamarádovi na chatu anebo k jedné z kamarádek.
|
|
Čtvrtek, 26 duben 2007 |
Když jsem byla malá, měl můj tatínek práci, kde se nedalo chodit na obědy, takže jediné teplé jídlo za celý den pro něj bývaly maminčiny večeře. Často tedy maminka vařila „solidní teplou stravu“, ale pro případ nouze si vymyslela i pár jednoduchých rychlovek. Dneska vám nabídnu dvě z tvrdého sýra a jako bonus sýrové topinky. Neuvádím u ničeho množství a váhu, tady to nemá smysl, pochopíte sami.
|
|
Středa, 18 duben 2007 |
Pokud se v našich končinách k pečenému vepřovému masu podává zelenina, tak tradice velí uvařit špenát, dušené zelí nebo mrkev s hráškem. Nanejvýš tak ještě kapustu, ale asi ani tu už moc ne. Tak jsem usoudila, že držet se striktně tradic je nuda a zkusila nakombinovat něco trochu méně obvyklého. K pečenému vepřovému udělat bazalkovou zeleninu a červené zelí naopak uvařit s masem.
|
|
Čtvrtek, 12 duben 2007 |
Samotný recept ještě nezaručí, že se jídlo povede - mnohdy je zapotřebí i trochu "čarovných triků," které se předávají mezi kamarádkami, které okoukáme od maminky či babičky, které mnohdy vyčteme z různých časopisů. Pár jich vám nyní nabízím. A jestlï máte také nějaké, přidejte se - vedle (jako poslední v seznamu rubrik) je odkaz „Napište nám“. Jejich souhrn pak bude publikován příště.
|
|
Pondělí, 09 duben 2007 |
Po Velikonocích nastává problém - jak velikonoční nadílku vykoledovaných vajec zpracovat, pochutnat si a navíc neztloustnout? E xistuje řada receptů, které přímo vybízí k uplatnění vajec natvrdo vařených. Tentokrát čekáme na vaše recepty – CO S VEJCI? Nejlepší budou vybrány do Kudlančí kuchařky!
|
|
Čtvrtek, 05 duben 2007 |
Velikonoce za rohem, všechny pečlivé hospodyňky zdobí domácnost rozkvetlými nebo zelenými proutky (což tedy letos nejsou moc poslové jara, když zuřivě raší už od ledna) a rychle chystají něco na zub. Pokud jde o sladké pečení, klasikou jsou beránci a zajíci z třeného těsta s rozinkami, sladké kynuté mazance, jidáše, případně zaplétané věnce...
|
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 41 Následující > Konec >>
|
Výsledky 521 - 532 z 532 |