O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

CHIMICHURRI - LAHODA S LEGRAČNÍM NÁZVEM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 říjen 2020
Pravé chimichurri pochází z Argentiny, takže v našich zeměpisných šířkách může žít spousta takových, kdo vůbec netuší, s čím mají tu čest. Čest je slovo, které bych podtrhla. Mít v kuchyni chimichurri by skutečně mělo být předmětem opravdového vděku, protože kdo ho jednou ochutná, nemůže přestat, a sklání se mu v podstatě neustále. Pravé argentinské chimichurri je obyčejné ochucovadlo z petrželové nati, česneku a chilli papriček, smíchaných s olejem a trochou octa. Na první pohled se jedná o zcela tuctové suroviny, nikoli o dalekou exotiku.
 
FIZULE, TO JE MOJE!!! PDF Tisk E-mail
Neděle, 11 říjen 2020
Fazole jsou jedním z hlavních zdrojů rostlinných bílkovin, obsahují také zdravé tuky, mnoho vlákniny a vitamínů – zejména skupiny B, vitamín E a kyselinu listovou. Bohatě jsou zastoupeny také minerální látky – draslík, hořčík, měď, vápník, zinek a železo. Pokud jste ještě neobjevili kouzlo luštěninových pomazánek, tak zkuste třeba tuto z červených fazolí a vajec. Skvělá je i na topinkách. A HLAVNĚ - DĚSNĚ RYCHLÁ A DOBRÁ!
 
TVAROHOVÝ KOLÁČ "ÁÁÁÁCH - ŇAM" PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 08 říjen 2020
Receptů na buchty nebo koláče na plech je neskutečně mnoho. Tento způsob pečení patří jednoznačně mezi nejoblíbenější, a to hned z několika důvodů. Je jednoduchý, rychlý a hravě ho zvládne i začátečník. Takže pokud nemáte moc času nebo se vám prostě nechce do ničeho složitého, ale potřebujete pohostit návštěvu, připravte těsto, nalijte ho na plech, ozdobte a šup s tím do trouby! Výsledek bude bombastický!
 
SUPERSALÁT ZA PÁR MINUT A PÁR GROŠŮ PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 září 2020
Křehký, čerstvý, osvěžující – takový je salát, jehož hlavní surovinou je čerstvé zelí, které vždy doplní mrkev a cibule, dále celer (kořenový, řapíkatý nebo oba), někdy i petrželka, rozinky, ořechy… Jak je vaší mlsnosti libo. Původ tohoto salátu, zvaného COLESLAW, sahá do Holandska. Koolsla v holandštině znamená zelný salát. Ovšem nejvíce se proslavil a populární se stal ve Spojených státech amerických, především díky „fastfoodovým“ restauracím. Existuje řada jeho variant, jednu z nich předkládám.
 
BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI PDF Tisk E-mail
Úterý, 01 září 2020
Někdy před rokem 1700 na ostrově Mauricius vyhynul pták dodo, zvaný též blboun nejapný. Důvěřivé zvíře, které nebylo zvyklé na přítomnost člověka a na důsledky jeho činnosti, se nestačilo přizpůsobit novým podmínkám. Trochu si říkám, zda blboun v české kuchyni taky není na hraně existence. Jenom tím nemyslím svérázného živočicha, ani všetečného rádce ze sousedství, ale kynutý ovocný knedlík.
 
LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 srpen 2020
Dovolím si tomuto receptu říkat kuře na kapii, neboť nevím, jak jinak odlišit tohle moje letní kuře na paprice od klasického celoročního kuřete na paprice. Tentokrát se totiž kuře dusí na čerstvé červené paprice – čili na kapii. Vlastně se dusí v pyré z rozmixovaných pečených paprik a na závěr se zjemní smetanou, čímž vznikne skvost, na který si budete zvát hosty z širokého a dalekého okolí, abyste se o tu radost podělili.
 
KYNUTÉ BUCHTY KROK ZA KROKEM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 srpen 2020
Kdyby se skládala domácí kuchařská maturita, kynuté buchty by do ní určitě patřily. Tyhle plněné kynuté buchty jsou známé též jako Honzovy buchty, neboť je naše česká pohádková postava měla v ranečku na počátku své cesty do světa. Pro mnoho domácích kuchařek maličkost, ale pro spoustu dalších panika, nejistota a obavy. Pokud též občas toužíte po nadýchaném, vanilkou vonícím, křehkém a měkkém pekáči buchet, jen jste ještě nenašli odvahu se do pečení pustit, v dnešním článku vám ukážu, jak kynuté buchty zvládnout napoprvé a bez zbytečných otázek co, jak a proč.
 
CO K JÍDLU V HORKU? PDF Tisk E-mail
Středa, 05 srpen 2020
Výsledek obrázku pro Děložní myom

Taky nemáte v horku chuť na žádné těžké jídlo, natož večer? Přesto bychom se neměli odbývat, nebo jen stále chroustat listy zeleného salátu. Mezi námi děvčaty, ale snad i mezi pány, já osobně jsem na vaření už děsně líná.

 
KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Neděle, 05 červenec 2020
Kuře naplacato, tedy kuře upečené ve zcela placaté podobě, má oproti běžnému pečenému kuřeti několik výhod. Je snadné nechat se jimi uhranout. Takové kuře vypadá neokoukaně, rychleji se propéká a má lepší ochucení. A taky to pro někoho může být zajímavé a nové kuchařské dobrodružství. Zvláštní body za umělecký dojem dostanete za tohle kuře zejména teď v létě, kdy vše, co se tváří jako z grilu, mizí z talíře závratnou rychlostí.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 53 - 65 z 532
[CNW:Counter]