O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

ČOČKOVÁ POLÉVKA S UZENÝM MASEM (I BEZ) PDF Tisk E-mail
Sobota, 17 duben 2021
Čočková polévka je jedna z mála polévek, u kterých vaření nezačíná větou – rozpusťte máslo a opečte na něm zeleninu. A nepředchází jí ani pokyn, abyste čočku den předem, tedy dnes už je pozdě, namočili do studené vody. Chuť vody, ve které se čočka vařila, je natolik plná a dostatečná, že se sama o sobě postará, aby v hrnci vznikla dobrá polévka. A když se k tomu ještě přihodí kousek uzeného masa, který se povaří ve stejném hrnci se stejnými surovinami, je tohle jednoduché dílo hotovo, snědeno a vychváleno do jedné hodiny od chvíle, kdy vezmete do ruky škrabku na mrkev.
 
FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 březen 2021
Vřele vám doporučuju tento postup: než začnete mlít maso, po nakrájení na kostky ho jemně prosolte a melte ho nasolené. Sůl se v mlýnku parádně vstřebá do masa. Takto umleté maso upěchujte, zakryjte a nechte pár hodin odpočinout v lednici. Sami uvidíte, jak žíznivé po takovém zákroku bude. Jestliže jste si domů přinesli mleté maso od řezníka, promíchejte ho s trochou soli a taky nechte odležet. 
 
JABLKA SE ZÁZVOREM PDF Tisk E-mail
Neděle, 28 únor 2021
Výsledek obrázku pro Děložní myomNa přípravu tohoto elixíru zdraví si nachystejte jablka, kousek zázvoru, cukr a citrón. Množství zázvoru musíte upravit podle své chuti. Pokud vám jeho výrazná nevadí, klidně přidejte, v opačném případě ho nastrouhejte menší množství. Do směsi je fajn i nakládaný ananas, který celkovou chuť ještě více ozvláštní. Obejdete se ale i bez něj, stačí ho v adekvátním množství nahradit jablky.
 
MILUJU BRAMBORY VE VŠECH PODOBÁCH ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 23 únor 2021
Jako příloha jsou brambory podávány v mnoha variacích. Šťouchané, jednoduše vařené, v podobě knedlíků, zapečené, v podobě kaše, pečené, smažené bramboráky i placky na tisíc způsobů, v polévkách ... a plno dalších bramborových laskomin. Jídla ze syrových brambor i vařených. Jsou také nejčastější součástí rychlého občerstvení v podobě hranolek i lupínků. A ty saláty... Je to jedna z nejdůležitějších potravin.  
 
MÁTE RÁDI OKURKY? PDF Tisk E-mail
Středa, 03 únor 2021
Image result for okurkový salát s rajčatyJen pro zajímavost - ty úplně první pochází z Thajska, Nepálu a severní Indie. Do Evropy, ke starým Řekům a Římanům, se dostaly přes Čínu. U nás se začaly konzumovat až ke konci šestnáctého století, což je dokonce písemně doložené. A protože tato nízkokalorická zelenina je bohatá na vodu, proto ji určitě doporučuju do boje s nadváhou.
 
O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 21 leden 2021
Bramborák je od slova brambora, a tak by měl mít co nejbramborovější chuť. Pokud se na tom shodneme hned na začátku, jistě po mně nebudete chtít recept s příměsí cukety, mrkve nebo celeru, ale dáme si vespolek zapravdu, že nám jde o dokonalost zvící křupavý okraj, hebce měkký vnitřek a chuť vystřelenou do výšin česnekem a majoránkou. V tom případě na chvíli společně zapomeneme na jakoukoli dietu, protože tajemstvím skvostného bramboráku je… docela obyčejné sádlo.
 
CHLEBA NEBO BUCHTA? NEBO CO VLASTNĚ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 18 leden 2021
Bylo to přesně podle receptu. Kvásek z droždí, cukru, mlíka, mi nejen krásně vykvetl, ale bohatě přetekl. Měl jsem teda vyhráno a byl jsem na sebe pyšnej, protože recepis říká, že když se vyvede kvásek, tak pak už to je srandička pro blbečky. Pak už to totiž jde ancvaj:
 
DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 prosinec 2020
Těsto na veku i na rohlíky obsahuje celkem dost tekutiny, takže jakmile ho začnete zadělávat, pomyslíte si něco o tom, že z tohoto poměru surovin nikdy nemůže vzniknout tvárné těsto. Vydržte minutu nebo dvě hníst těsto v robotu a hned toto tvrzení odvoláte; mouka tekutinu nasaje, hnětením se to ještě podpoří a celá mísa robota se během hnětení vyčistí. Mouku přidejte, pouze pokud by těsto i po 10 minutách hnětení vypadalo příliš mokré a lepivé a ulpívalo na stěnách nádoby.
 
TO TĚSTO NA MNE DIVNĚ KOUKÁ! PDF Tisk E-mail
Úterý, 08 prosinec 2020
Listopad je za námi, začal advent a většině z nás místo klidného rozjímání a tichého těšení se na Vánoce začíná etapa plná obrovských příprav. A tak není divu, že mi  začal v hlavě blikat majáček, že bych měla fofrem upéct perníčky, aby se do Vánoc stačily rozležet, jak mi radívala babička.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 40 - 52 z 532
[CNW:Counter]