O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

BANÁNY MÁM DĚSNĚ RÁDA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 únor 2022

Unpeeled And Peeled Bananas Png Image - Cuantas Calorias Tiene Un Platano -  5472x3648 PNG Download - PNGkitBanány představují jedno z nejpopulárnějších druhů ovoce na světě. Málokdo si však uvědomí, jak neuvěřitelně dlouhou cestu musely do našich obchodů urazit. Zatímco většina ovoce a zeleniny se do značné míry liší podle toho, kde plody vyrostly, banány vypadají úplně stejně, ať už je koupíme v Evropě, Austrálii či Kanadě: 97 % světové produkce totiž tvoří odrůda Cavendish, jež v 50. letech nahradila jiný druh, zdecimovaný tehdy houbovými škůdci.

 
ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO PDF Tisk E-mail
Pondělí, 14 únor 2022
Ahoj Kudlanky a Kudlánci, všímáte si někdy, jak každé roční období přináší spoustu dění, jenom v zimě se venku zdánlivě neděje vůbec nic? Na jaře všechno pučí, v létě všechno vlaje, na podzim se vše vybarvuje, ale zima prostě jenom je. Všechno odpočívá, jako kdyby to odpočívalo vždycky. Jako kdyby krajina nikdy neusnula a nikdy se neměla probudit. Je to čas, který se zastavil. V kuchyni to bývá podobné.
 
KUŘECÍ KOSTKY NA KARI, ZÁZVORU, ČESNEKU A SMETANĚ S CHILLI PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 leden 2022
No, jak se řekne, když se už nemůžeme na jídlo ani podívat? Jo, jsme prostě pře - Ano, tak je to asi s většinou. Já ale Vánočky i Silvouše letos vynechala, takže je mi docela "juchů", ač mnozí z vás naříkají "ouvej". A pro ty tu mám báječný lehký recept od Ivy Černé.  Jednoduché, lehké a vnitřnosti hladící. Možná vás trochu zalekne to koření, ale je toho tam opravdu jen "malinko"...
 
GULÁŠ Z HOVĚZÍHO KARABÁČKU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 prosinec 2021

"Hovězí guláš, poprvé z hovězího karabáčku, protože maso vypadalo vedle kližky také moc pěkně..." Tak začíná návod na božskou krmi, kterou uvařila moje kamarádka Iva Černá, a kterou prezentuje na svých stránkách. Doporučuju se tam podívat - ale rozhodně ne hladoví, protože byste si nejspíš přivodili trauma. Vypadá to nesmírně vábivě a jsem přesvědčená, že to chutná ještě líp!

 
FAZOLOVÝ GULÁŠ JEDNA BÁSEŇ PDF Tisk E-mail
Středa, 01 prosinec 2021
Kudlanky a Kudlánci, rádi byste si v sychravých dnech uvařili něco rychlého, sytého, zahřívacího a ještě ideálně z jednoho hrnce? Fazolový guláš je ta pravá volba. Stačí pár surovin, které možná už teď máte doma po ruce. Mj. věděli jste, že naši předci jedli luštěniny téměř denně? Masité pokrmy konzumovali spíše výjimečně. Jsou zdrojem rostlinných bílkovin a tak díky nim můžeme omezit každodenní konzumaci masa.
 
NEJČERSTVĚJŠÍ ZELENINA - POUŽÍVÁTE JI? PDF Tisk E-mail
Úterý, 23 listopad 2021
Zobrazit zdrojový obrázekStoprocentně to znáte, a určitě jste to už jedli - ale víte, co a jak lze doma nechat klíčit? Mj. není to žádná věda – sklizeň máte za tři až pět dnů. Naklíčené luštěniny a výhonky semínek lze koupit už docela běžně i v obchodech ale není nad to, zařídit si minizahrádku doma. K vyprodukování půl kilogramu jemné zeleniny, jejíž parametry jsou podstatně lepší než nabízejí zázračné potravinové doplňky, potřebujete jen hrstku zrnek nebo semínek, trochu tepla, vody, světla a vaší lásky nebo alespoň pozornosti.
 
FLORENTÝNA - PEČENÉ JEHNĚČÍ PDF Tisk E-mail
Neděle, 14 listopad 2021

Nenechte se zmýlit. Jehněčí maso nepatří výhradně k velikonočnímu hodování. Ano, v květnu a v červnu jeho nabídka vrcholí, a podruhé pak ještě na podzim. Někdo dokonce tvrdí, že podzimní jehněčí je lepší, protože má výraznější chuť. Já si ale myslím, že jehněčí maso je výtečné kdykoli, když se dostanete k čerstvé nabídce. Získat tuzemské jehně je stále snadnější, reálnější a oblíbenější, a tak jsem tento druh masa vybrala pro dnešní článek.

 
FLORENTÝNA - PŘÍRODNÍ KUŘECÍ PLÁTKY Z PRSOU I ZE STEHEN PDF Tisk E-mail
Úterý, 12 říjen 2021
Přírodní kuřecí plátky jsou takový malý pilíř domácího vaření. Vynikají malou pracností, příjemnou chutí, rychle dosažitelnou měkkostí a možností dochutit je na všechny myslitelné způsoby. No a taky se na nich dá poznat, jak vládce kuchyně vládne základním kuchařským technikám. Ne těm pokročilým. Docela a dočista základním. Přejme si tedy pro tentokrát zlatavé (nikoli bledé) kuřecí plátky s příjemně výraznou (nikoli mdlou) chutí, měkké a šťavnaté (nikoli tuhé a suché), doprovázené sympaticky zhoustlou šťávou (nikoli vodnatou a nikoli klihovatou), to vše v příjemném množství a bez použití jakýchkoli dochucovadel.
 
FRANCOUZSKÉ BRAMBORY OD FLO PDF Tisk E-mail
Středa, 22 září 2021
Víte, co mají společného polibek, klíč a brambory? Každé z jmenovaných má svou francouzskou verzi. Tedy přinejmenším u nás, v Česku. Kromě toho bych klíč, polibek i brambory dokázala spojit do události, která se čas od času odehrává na 95. kilometru dálnice D1 z Prahy do Brna. Kdykoli odjíždím z domova (klíč a polibek) na Vysočinu nebo tím směrem, před Jihlavou mě v autě dostihne hlad. Ačkoli se po benzínkách a motorestech běžně nestravuji, zde dělám výjimku (brambory). Vaří tu ty nejlepší francouzské brambory široko daleko.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 27 - 39 z 532
[CNW:Counter]