O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

JABLEČNÉ ŘEZY OD PANÍ MAGDY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 říjen 2018
S manželkou jsme se jeli vlakem se podívat do Frankfurtu. Úžasné město s úžasným letištěm, ale o Frankfurtu vám dnes vyprávět nechci. Ale - v Drážďanech jsme přestupovali a měli tam celou hodinku času. Takže jsme si řekli, že nebudeme jen sedět na peroně, ale omrkneme okolí.
 
KDYŽ VÁS HONÍ MLSNÁ, JE TU MALAKOFF! PDF Tisk E-mail
Úterý, 02 říjen 2018
Minulý víkend jsme se vrátili z čtyřdenního relaxačního víkendu u našich východních sousedů. Byli jsme v lázních Piešťany. Konstatuji, že naše spokojenost byla úžasná a vysoká. Nenašli jsme žádnou chybu. Jen cesta domů byla náročná až zoufalá. Ale zas jsme si užívali procedur i lázeňského života až až, to ani není třeba zdůrazňovat. Ovšem podstatné je, že podle symbolu lázní, jsme i my zlomili hůl. Jenže - nad zdravým stravováním.
 
MASOVÉ KULIČKY JAK ZE ŠVÉDSKA PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 září 2018

Výsledek obrázku pro kottbullar pngZnáte masové kuličky z Ikey? Jsou slavné v celém světě. Ale nemusíte na ně do obchodu, můžete si je udělat jednoduše doma. Podle dnešního receptu se tyhle skvělé kuličky (co všichni milují) dají zvládnout, než byste párkrát řekli Stockholm... :-))) A suroviny jsou v podstatě lehko dosažitelné, takže všechno zvládnete cca za půl hodinky.

 
JE TO BURČÁK, NENÍ TO BURČÁK... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 24 září 2018
Výsledek obrázku pro burčákSlovo „burčák“ pochází pravděpodobně z moravského nářečí ze slovesa burkať neboli bouřit. Název tak poukazuje na možné následky v zažívacím traktu po jeho požití… Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí prakticky na žádném trhu, jarmarku či podobné akci. Prodávat se smí od počátku srpna do 30. listopadu. Ne vždy jde ale o pravý nefalšovaný burčák.
 
GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM PDF Tisk E-mail
Středa, 29 srpen 2018
http://obrazky.kudlanka.cz/floflo.jpgKdyž se řekne guacamole, tak se musí zároveň vyslovit taky slovo avokádo. Guacamole je totiž studená mexická omáčka z avokáda, kterou si lze velmi snadno zamilovat i v našich zeměpisných končinách – především v době, kdy jsou teploty tam i tady zhruba srovnatelné. To vše vychází z předpokladu, že vezmete na milost avokádo. Jeho chuť je přinejmenším zvláštní; jako ovoce je měkké a málo šťavnaté asi tak jako banán, ale vypadá zeleně a nechutná vůbec sladce.
 
ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 srpen 2018

Výsledek obrázku pro švestky pngTak jsem si dnes koupila libru švestek... v přepočtu za 60,- Kč. A rozhodla se, že udělám švestkové knedlíky. Jenže - nemám polohrubou ani hrubou mouku, nemám tvaroh měkký ani tvrdý.. No, to jsem zvědavá, jak to spatlám :-))). Když jsem tu nedávno četla, jaké máte v Čechách úrody okurek, tak jsem téměř ronila krokodýlí slzy. Kupuju si tu za stovku šest malých cuket, ze kterých se vlastně taky dá udělat salát, ale - nejni to vono! Tedy, nepíšu cenu, že bych tu skuhrala, to ne, zase tu je levné jiné ovoce (banány, papája, avokádo, mango, liči atd.) ale... už se těším zas na český jídelníček. Takže - jak švestkové knedlíky děláte vy?

 
PĚTIMINUTOVÝ DORTÍK PDF Tisk E-mail
Pátek, 03 srpen 2018
Cup of Coffee CakeJednoduché, a velmi rychle hotové. Potřebujete na něj jen vločky, banán, trochu mléka a vejce. Snídaně, případně svačina. Zdravá, výživná a mimořádně chutná. Vhodná před sportem i na dietu. Každopádně - během pěti minut hotovo. Dá se udělat na milion způsobů a postačí vám k tomu pouze tři suroviny. A pokud do toho zapojíte děti, budou mít i bezva zábavu.
 
KVĚTÁKOVÝ KRÉM PDF Tisk E-mail
Úterý, 31 červenec 2018
http://obrazky.kudlanka.cz/floflo.jpgDnes vám pro radost věnuji recept na slavnou krémovou květákovou polévku, v gastronomických a dříve i vznešených kruzích známou jako krém Dubarry. Jméno dostala po komtese Du Barry, milence Ludvíka XV., která prý za předkrm vždy vyžadovala jemnou květákovou polévku. Nakonec ztratila hlavu nikoli pro polévku, ale na gilotině. Zmiňuju ji proto, že je právě sezóna nádherného bílého květáku.
 
SUPER BRAMBŮRKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 červenec 2018

Image result for roast potatoesTohle možná znáte – ale pokud někdo ne, vřele doporučuju. Jako příloha jsou úžasné, a hlavně - nepotřebujete skoro vůbec žádný omastek. Navrch jsou brambůrky křupavé, uvnitř jemné – prostě takové, jaké jsou nejlepší. A ještě jedna “ingredience” navíc -  je to fakticky jednoduché…

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 105 - 117 z 532
[CNW:Counter]