Čtvrtek, 18 říjen 2018 |
S
manželkou jsme se jeli vlakem se podívat do Frankfurtu. Úžasné město s
úžasným letištěm, ale o Frankfurtu vám dnes vyprávět nechci. Ale - v
Drážďanech jsme přestupovali a měli tam celou hodinku času. Takže jsme
si řekli, že nebudeme jen sedět na peroně, ale omrkneme okolí.
|
|
Úterý, 02 říjen 2018 |
![](http://obrazky.kudlanka.cz/krfajta.jpg) Minulý víkend jsme se vrátili z čtyřdenního relaxačního víkendu u našich východních sousedů. Byli jsme v lázních Piešťany. Konstatuji, že naše spokojenost byla úžasná a vysoká. Nenašli jsme žádnou chybu. Jen cesta domů byla náročná až zoufalá. Ale zas jsme si užívali procedur i lázeňského života až až, to ani není třeba zdůrazňovat. Ovšem podstatné je, že podle symbolu lázní, jsme i my zlomili hůl. Jenže - nad zdravým stravováním.
|
|
Úterý, 25 září 2018 |
Znáte masové kuličky z Ikey?
Jsou slavné v celém světě. Ale nemusíte na ně do obchodu, můžete si je
udělat jednoduše doma. Podle dnešního receptu se tyhle skvělé kuličky (co
všichni milují) dají zvládnout, než byste párkrát řekli Stockholm... :-))) A suroviny jsou
v podstatě lehko dosažitelné, takže všechno zvládnete cca za půl hodinky.
|
|
Pondělí, 24 září 2018 |
![Výsledek obrázku pro burčák](https://m.static.lagardere.cz/frekvence1/edee/clanky/18828/burcak-475.jpg) Slovo „burčák“ pochází pravděpodobně z moravského nářečí ze slovesa burkať neboli bouřit. Název tak poukazuje na možné následky v zažívacím traktu po jeho požití… Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí prakticky na žádném trhu, jarmarku či podobné akci. Prodávat se smí od počátku srpna do 30. listopadu. Ne vždy jde ale o pravý nefalšovaný burčák.
|
|
Středa, 29 srpen 2018 |
![http://obrazky.kudlanka.cz/floflo.jpg](http://obrazky.kudlanka.cz/floflo.jpg) Když se řekne guacamole, tak se musí zároveň vyslovit taky slovo avokádo. Guacamole je totiž studená mexická omáčka z avokáda, kterou si lze velmi snadno zamilovat i v našich zeměpisných končinách – především v době, kdy jsou teploty tam i tady zhruba srovnatelné. To vše vychází z předpokladu, že vezmete na milost avokádo. Jeho chuť je přinejmenším zvláštní; jako ovoce je měkké a málo šťavnaté asi tak jako banán, ale vypadá zeleně a nechutná vůbec sladce.
|
|
Úterý, 14 srpen 2018 |
Tak jsem si dnes koupila libru švestek... v přepočtu za 60,- Kč. A rozhodla se, že udělám švestkové knedlíky. Jenže - nemám polohrubou ani hrubou mouku, nemám tvaroh měkký ani tvrdý.. No, to jsem zvědavá, jak to spatlám :-))). Když jsem tu nedávno četla, jaké máte v Čechách úrody okurek, tak jsem téměř ronila krokodýlí slzy. Kupuju si tu za stovku šest malých cuket, ze kterých se vlastně taky dá udělat salát, ale - nejni to vono! Tedy, nepíšu cenu, že bych tu skuhrala, to ne, zase tu je levné jiné ovoce (banány, papája, avokádo, mango, liči atd.) ale... už se těším zas na český jídelníček. Takže - jak švestkové knedlíky děláte vy?
|
|
Pátek, 03 srpen 2018 |
![Cup of Coffee Cake](https://imagesvc.timeincapp.com/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fcdn-image.realsimple.com%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Fportrait_435x518%2Fpublic%2Fcoffee-cake-mug-cake.jpg%3Fitok%3DShaPhJS4&w=400&q=85) Jednoduché, a velmi rychle hotové. Potřebujete na něj jen vločky, banán, trochu mléka a vejce. Snídaně, případně svačina. Zdravá, výživná a mimořádně chutná. Vhodná před sportem i na dietu. Každopádně - během pěti minut hotovo. Dá se udělat na milion způsobů a postačí vám k tomu pouze tři suroviny. A pokud do toho zapojíte děti, budou mít i bezva zábavu.
|
|
Úterý, 31 červenec 2018 |
![http://obrazky.kudlanka.cz/floflo.jpg](http://obrazky.kudlanka.cz/floflo.jpg) Dnes vám pro radost věnuji recept na slavnou krémovou květákovou polévku, v gastronomických a dříve i vznešených kruzích známou jako krém Dubarry. Jméno dostala po komtese Du Barry, milence Ludvíka XV., která prý za předkrm vždy vyžadovala jemnou květákovou polévku. Nakonec ztratila hlavu nikoli pro polévku, ale na gilotině. Zmiňuju ji proto, že je právě sezóna nádherného bílého květáku.
|
|
Úterý, 24 červenec 2018 |
Tohle
možná znáte – ale pokud někdo ne, vřele doporučuju. Jako příloha jsou úžasné, a
hlavně - nepotřebujete skoro vůbec žádný omastek. Navrch jsou brambůrky
křupavé, uvnitř jemné – prostě takové, jaké jsou nejlepší. A ještě jedna “ingredience”
navíc - je to fakticky jednoduché…
|
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>
|
Výsledky 105 - 117 z 532 |