O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
ČÍNSKÝM KUCHAŘEM SNADNO A RYCHLE |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 08 prosinec 2009 | ||||||||
Strana 1 z 6
Byla to tenkrát jediná čínská kuchařka vydaná v Čechách, která se snažila a poměrně s úspěchem i popsala nejen několik z tisíců receptů, ale navíc přiblížila kulturu čínské kuchyně.
Obávám se, že se na mne sesype přímo lavina kritiky, nedivil bych se. Rozhodně nechci tvrdit, že je Čínská kuchyně takhle snadná a jednoduchá, to rozhodně není. Ale, proč si nezpestřit jídelníček o několik jídel z oblasti Čínské kuchyně, které lze takhle snadno a rychle připravit. Inu, proč ne, když to jde?
Tam jsem se i dozvěděl, proč je čínské jídlo nakrájeno na malé kousky. Oni měli vždycky málo dřeva a bylo tedy potřeba šetřit, uvařit jídlo co nejrychleji. Kdepak dusit něco pár hodin. I zrodilo se, jak tomu tady v Americe říkáme, Stir and fry, česky snad míchej a smaž. Vaří ve voku, který svým tvarem "pochytá" nejvíc tepla z ohně. Bohužel, na plynu to moc nefunguje, na elektrice vůbec ne, a tak po všech pokusech jsem se kajícně vrátil k pořádné pánvi.
Kdysi jsem se vyskytl v době snídaně v San Francisku před maličkou restaurací, zrovna otvírali. VIezl jsem tam a s čínským majitelem, kuchařem a číšníkem v jedné osobě jsem se dal do řeci. Ptal jsem se, cože jedí Číňani k snídani. Nejdřív mi vnucoval tradiční americkou snídani, vejce, šunku a hashbrown. Ale pak přiznal, že on má nejradši k snídani polévku a hned mi ji taky uvařil. Tvrdil, jak je to snadné a bude to hned.
|
< Předch. | Další > |
---|