O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ AMERIKA SNÍDÁ PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 prosinec 2009
Přejít na obsah
KDYŽ AMERIKA SNÍDÁ
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

Daniela ještě před odjezdem z New Yorku viděla v tamější televizi seriál o americkém snídání a jako "domorodce" mne požádala o rozbor. Tak, tady to je. Co myslíte, že je, podle průzkumu veřejného mínění, nejoblíbenější a nejobvyklejší snídaně v Americe? Coca Cola a doughnut  (česky kobliha, ale vypadá to a hlavně chutná jinak, než jsou zvyklí Češi).

  .
..
.
..
.
m     
     Jak jinak? Především je příšerně sladká, až mi trnou zuby.

 

      Proto to nejím. Jinak, ty, které známe dnes, tedy produkt kruhový, s dírou uprostřed, to vynalezl  podle Wikipedie Hansen Gregory, když se plavil v roce 1847 na obchodní lodi a nelíbilo se mu, že doughnuts, které dostávají, jsou uvnitř syrové. 
 .
     Použil tedy pepřenku a vykrojil doprostřed díru. Už to bylo perfektní, žádný nepropečený střed. Bylo mu tehdy 16 let. Ty prostředky, usmažené, se nyní prodávají také, pod názvem - že byste to neuhodli? - "díry do doughnuts". Nebo se prodávají jako pletýnky, obalené skořicovým cukrem, nebo i jako naše koblihy, a přeslazená marmeláda se do nich cpe injekční jehlou.
...
.
      A pak se divte, jak jsou Američané tlustí! Ostatní zdejší snídání je převydatné; když jsme někde na cestách, někdy si dáváme s Aničkou snídani napůl. Nebo ještě lépe, jdeme na snídani až mezi desátou a jedenáctou a pak vynecháme oběd. Jinak bychom snad pukli. Mj., Američané vůbec milují sladké, no, spíš bych měl říct přesladké. Kdo kdy ochutnal americký dort, ví o čem mluvím. Sladké krémy, kterými je to protřeno a potřeno, v elegantních pastelových i řvavých barvách... mám dojem, jako bych kousal kostkový cukr. Brrr.
.
     Tak, to jsem probral snídaně populární, takové ty v běhu. Snídaně v restauraci vypadá jinak. Vše je děláno na velikém plochém grilu, na více či méně (pokud možno tím nejlevnějším a tedy nejnekvalitnějším) oleji.
.


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]