O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ AMERIKA SNÍDÁ PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 prosinec 2009
Přejít na obsah
KDYŽ AMERIKA SNÍDÁ
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

 

 

 

 

 

 

 

0

    

     Samozřejmě tu není vše, to snad ani nelze, ale jako příklad americké rozežranosti  by to snad mohlo stačit.

 

     A jakoby toho  nebylo dost, tak ke všem jídlům s vejci se podávají toasty, v topinkáči opečené dva krajíce, namazané v lepším případě slaným máslem, v horším margarínem.

 

    S nějakou zavařeninou, můžete si vybrat jaký chcete chléb. To přikusují k vajíčkům se šunkou, k bacon, omeletám....

 

 

     Krom toho v místech, kde se sejde na snídani víc lidí, podává se snídaňový bufet, kde si může každý nabrat hory a kopce výše uvedeného, vejce jsou ale jen míchaná a pěkně tuhá, neb už je to chvíle, co jich kastrol v kuchyni připravili.

 

 

 

 

     Tak se tedy v Americe snídá... 

 

     Mluvím o tom dost s despektem, to je pravda, ale tak se na to opravdu dívám. I když, co já snídal léta a léta doma? Housku nebo rohlík s taveným sýrem a mléko. Nikdy se mi to nepřejedlo a tady mne nikdo nenutí, a nedonutí, abych jedl tyhle spousty jídel s ještě větší spoustou podivného tuku.

 

 

 A jako vždycky vám přeju dobrou chuť,

vlastně, tentokrát k tomu nemám odvahu.

 Michal.

                                                                             

                                                                                    

 

 

A ještě pár otázek pro všechny:

jak snídáte vy?

Napište - ať jste kdekoli ve světě...

 

 

(případné Čechoameričanky či Kanaďanky prosím o odezvu:

jak odoláváte těmto výše uvedeným svodům???)

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (18)add feed
já snídám jako skoro každý : alena puntíkovaná
dneska ráno housku se sýrem Madeland /ten miluju/ a kafe. Ale co se týče anglických snídaní, tak ze všeho nejvíc jsem milovala Beans on toast. Prodávají se tam tzv. baked beans od firmy Heinz. Jsou to bílé fazole v takové rajčatové omáčce. To se ohřeje a přelije se tím toast udělaný na sucho v toasteru - takže nic přeslazeného a ani moc tučného. Ale podle mě je to lahůdka.Když tyhle fazole někde vidím, tak je koupím - mívají je v Tescu - ale můj muž o to nestojí, takže stejně skončíme u chleba, nebo housek se sýrem.
prosinec 06, 2009 12:05
Michale, : Iris
hezký čtivý článek.
Moc se mi líbí věta: "javor to nevidělo" smilies/cheesy.gif
Vidíš, a já si z cizích filmů odvodila, že v Americe se snídá hlavně müsli v něčem.
Stejně je to zvláštní, že my jsme zvyklí snídat hlavně pečivo a jinde to není tak úplně zvykem.Tedy jak jsem to pochopila, já tam nebyla.
Připadá mi to přirozené, chleba nebo housku s něčím. Mají oni kromě toastů také chléb náš vezdejší?
prosinec 06, 2009 12:50
takovej, jako my - ne : alena puntíkovaná
nevím, jak v Americe, ale kdykoli jsem se odněkud - z Evropy - vrátila domů, tak jsem pak jedla jen posolenej suchej chleba a hrozně jsem si pochutnávala. smilies/grin.gif
prosinec 06, 2009 13:58
Aleno : Iris
tohle je fakt, už jsem psala, že sestra ve Švédsku si už desetiletí chléb peče, mouku vozí od nás.Třeba po dovolené v Chorvatksu to jsou pak chlebové orgie smilies/wink.gif
Ale v Americe - fakt nevím, že bych někdy byla v americkém filmu (jediný zdroj mých informací) viděla něco jako chléb.
Máme tu takovou krušnohorskou pekárnu, pečou a vozí chléb k nám dolů - to Ti je jako zákusek, přesně jak píšeš, ani snad tu sůl nepotřebuješ, jak je dobrý.
prosinec 06, 2009 14:21
Naše Máma kdysi dělala ve státní bance : alena puntíkovaná
na Žižkově. Měly u nich účřet i Michelské Pekárny, národní podnik. No a oni, když si jeli pro peníze, tak vozili úřednicím housky nebo chleby - jako pozornost. Ten chleba se pekl pro hrad a říkali jsme mu Husákův chleba a vždycky, když ho máma přinesla, tak jsme měli akorát tech suchej chleba a čaj, protože byl tak dobrej, že nám ho bylo líto mazat.
prosinec 06, 2009 14:25
Nevím jak kde jinde, ale na Manhattanu chleba je - : d@niela
a to obrovský výběr. Takže chleba s nečím je všude k disposici. Já například moc ráda se sýrem Philadelphia, ten je super. Ale spíš v NY mám k snídani onen oatmeal, který se tu prodává taky ve velkém výběru (jak výběr příchutí, tak balení).

No, jinak co vím, tak tyhle opulentní snídaně asi moc běžný nejsou, lidi letěj do práce, takže spíš si cestou koupěj kelímek kafe, a k tomu nějakej ten obloženej chleba (šunka, zelenina, sýr, atd.) jsou toho nejrůznější nabídky.


prosinec 06, 2009 16:32
Tak z těch amerických snídaní : Rozmarýna
bych si dala jen ty belgické wafle. Vždycky když slyším o americkém jídle, tak přemýšlím, jaký je asi ten javorový sirup nebo máslo z burských oříšků.
Já jsem si poslední dobou velmi oblíbila sýr cottage, který vyklopím do misky, promíchám s nakrájenými rajčaty a hromádkou natrhané čerstvé bazalky. K tomu si dám žitný celozrnný chleba fit. To je pochoutka.
prosinec 06, 2009 16:40
javorovej sirup : mura1
je moc dobrej. obcas, kdyz me dohoni mlsna, si kupuju pletenec z listovyho testa plnenej javorovym sirupem a sypanej pekanovejma orechama. mnam mnam
prosinec 06, 2009 16:53
Michale, ja jsem trochu sokovana z tech snidani...:) : Alena P-H
u nas se snida "radoby jakoby" ceskej chleb se vsemi moznymi syry, obcas se sunkou pro zmenu, ale protoze nejsme masovi tak jenom zridka. Obcas nejake vejce a pres vikend strouhane brambory s trochou masla. Delame si je doma a nejsou tukem nacucane. smilies/smiley.gif
Ale hlavnim snidanovym materialem jsou cerealie s mlikem a oatmeals. Je to rychle, vyzivne, dost zdrave a chutne. To za predpokladu, ze teda snidame protoze jsme vsichni sedmospaci a vstavame na posledni chvili.
Kdyz snidame venku, coz nedelame casto, vetsinou je to bagel se syrem. Bagel je neco jako nase houska, ale hutnejsi, toastovana a s dirou v prostredku. Clovek si muze vybrat ze vsech moznych druhu - a jsouc puvodu slovanskeho mym favoritem je makovy, smilies/grin.gif
Kdyby byl v mych sluzbach nejaky dzin z lahve - treska s chlebem nebo ovci syr - to by byla moje snidane...
prosinec 06, 2009 17:33
... : mikin
Jeste bych do toho vyctu zaradil bagels (bejgls). To je pecivo podobne koblihum, ktere se napred kratce vari a teprve potom pecou. Ma to myslim polsko-zidovske koreny.....
Jinak se me ten clanek zda byt opravdu trochu "predespektovany". Tak zle to vetsinou neni - zalezi hlavne na kuchari. V restauracich se pouzivaji na smazeni velke grily, kde toho tuku tak moc neni a kdyz kuchar udrzuje vyssi teplotu, tak se to da jist. Vetsinou dostanete na vybranou mezi bilym a celozrnnym chlebem a to jak na tousty, tak na sendvice nebo french toasts. Kdyz zde byli pred lety moji rodice, hrozne jim zachutnaly pancakes a nikdy nesmelo chybet burakove maslo, ktere si tata pamatoval jeste z dodavek UNRRA. Jak rika Daniela, hodne lidi ji jen cereals zalite mlekem. Nektere jsou docela dobre, ale ja si na ne nezvykl.
Ja osobne mam radeji poradnou snidani a pak uz jist moc nemusim. Mohutne ceske obedy, kdy clovek nemuze ani vstat od stolu, natoz jit pracovat me nahaneji hruzu a jsem z nich pri navstevach Ceska nestastny. Americky nebo kanadsky zpusob vetsi snidane me vyhovuje vic. Jen se pak clovek musi krotit u vecere.......... smilies/undecided.gif
V jedne restauraci v jiznim Thajsku kterou vlastni Sved se svou thajskou manzelkou meli na jidelnim listku v nabidce:
svedska snidane c.1 ---------- cigareta a kava
svedska snidane c.2 ---------- cigareta a pivo
prosinec 06, 2009 18:47
Burakove maslo, : Bara
jsem videla v Tescu v oddeleni pro specialni produkty, myslim pro ruzne diety: bez cukru, bez soli, atd. Na jedne strane zacinalo koreni a koncilo timto specialem.
U nas v NL se rika pindakaas (jemny nebo s kousky orechu), nejlepe chutna na bilem chlebe k snidani a svacine, muze se pridat do sosu na veprove nebo kure a hned je to tak trosku exotika.
prosinec 06, 2009 19:40
... : bb2
Aleno P-H - bagely se prodávají už i tady :-)

Rozmarýno - javorový sirup je mňamka, a i tady, stejně jako v USA, se dá koupit jak pravý (a tedy dražší), tak směs javor cukr, tak jen náhražka (v podstatě jen tekutý cukr s příchutěmi a barvivy). My většinou kupujeme Steeves Maple sirup, v červenobílé plastové litrové lahvi. Burákové máslo si maže občas junior na topinky k snídani, většinou mu kupuju ochucené, třeba namíchané s rozinkami apod. Má na něj chuť jednou za čas, dá si ho několikrát a na půl roku ho přejde chuť. Mně nechutná vůbec.

My snídáme podle situace, o víkendech a ve dnech, kdy je klid, máme rádi bohatší snídaně se spoustou kávy, čaje, džusu a denním tiskem. V jiných dnech si koupíme půllitrové kafe do kelímku, banán a ovocný salát s vločkami a je to. Někdy si zajdeme na teplou snídani s masem a tak.
Tak si uvědomuju, že typickou českou snídani rohlík nebo chleba máslo sýr nebo džem jíme k snídani málokdy. Možná, skoro určitě, proto, že jsme líní jít ráno nakoupit čerstvé pečivo:-) V hotelu s tím potíž nemáme.

prosinec 06, 2009 19:55
... : bb2
jo, ale snídáme kolem 9-10. Pokud odjížídme z domu před 7, tak si jen dáme trochu teplého čaje nebo kakaa a dvě tři sousta něčeho, banán, koláč, buchta apod., a pořádně se najíme v 9-10.
prosinec 06, 2009 19:57
Ve všední dny snídám v práci, protože nerada jím ve spěchu. : Myška
Vstávám po páté, před odjezdem do práce venčím svou psí slečnu, a do práce dorážím asi v půl sedmé. Uvařím si pořádný hrnek kafe a snídám většinou něco celozrnného se sýrem, nebo jen s máslem, někdy se salámem, nebo pomazánkou. K tomu většinou nějakou zeleninu - rajče, papriku, ředkvičky,...
Když jsem doma, tak den začínám opět procházkou s feňulí, pak kafe a rohlík nebo chleba s máslem, sýrem, salámem, pomazánkou, někdy udělám topinky ve vajíčku, někdy míchaná vajíčka, nebo párek - podle chuti. A zelenina taktéž podle chuti.
prosinec 06, 2009 20:31
V posledni dobe jsem se prave naucila snidat oatmeals : Layla
a nemuzu si to vynachvalit. Zasyti, je chutny a nemusim se nicim dokrmovat behem dopoledne. Chvili mi trvalo, nez jsme si zvykla, ale pac mam problemy s cukrem v krvi, tak mi oatmeals vyhovuje. A samozrejme muj oblibeny zeleny caj a behem dopoledne kava. O vikendech si dopravame koblihy nebo moje oblibene tvarohove buchty z polskych pekaren. A pomerne casto chodivame na tzv. brunch, coz je spojeni pro breakfast & lunch, vetsinou od 9-10 rano do 3-4 odpoledne. Tim se zabiji dve mouchy jednou ranou a pokud se vi a zna, daji se vychytat i restaurace, kde preferuju vareni ve zdravejsim stylu.
A jak pise Michal, americke dorty jsou moc sladke, jeste ty neonove barvy na me pusobi hodne nezdravym, chemickym dojmem....nemela jsou touhu ochutnat a zrovna tak jejich naramne sladke koblihy, to jsem ochutnala jen jednou....
prosinec 07, 2009 02:15
přesně tyhle snídaně : Kamila
jsem já v USA zažila. A to jak na lodi - takové ty výletní, týden až dva trvající turnusy, tak ve městě, kam jsme na snídaně chodili. Přivezla jsem si odtud recept na ty francouzské toasty, které mi moc chutnaly (skoro nikdy je nedělám, protože na to zapomínám) a ty lívance mi taky chutnaly, jen tak, suché. Já vůbec mám ráda suchý těsto - suchý piškot, vánoční pečivo bez marmelády a tak. Tedy v podstatě sladké nemusím - ač to z mého příspěvku nevyplývá smilies/grin.gif
Obávám se, že ta opečená slanina a jiné šílenosti mi chutnají taky strašně moc, naštěstí to tady není zvykem, tak si snídám suchý chleba a čaj s mlíkem. No aspoň nevypadám jako amík smilies/grin.gif
Jo - a bagels občas v Praze taky koupím, ty jsou dobré, akorát mi přijdou hrozně drahé, na to, že je to kus těsta..
prosinec 07, 2009 08:04
Americká snídaně : Míša šíša
by mně naprosto vyhovovala, s výjimkou těch sladkostí. Ale vejce, šunka, smažené brambůrky, klobáska, fazole, z toho kapající tuk a křupavý toastík - JO! Ovšem vzhledem k mému metabolismu a nízké pohybové aktivitě bych po takových orgiích za chvíli vypadala jako sud, takže běžně snídám plátek celozrnnýho chleba se sýrem cottage nebo lučinou, plátek šunky nebo kousek mozzarelly, syrovou zeleninu, presso a mrkvovou šťávu nebo ovocný čaj. Když se chci hodně rozšoupnout, dám si vajíčko naměkko.
Tyhle americký snídaně si užíval brácha, když žil v Americe. O víkendech si dával tzv.brunch, tudíž snídaňooběd. Je fakt, že když se po 3 letech vrátil domů, měl pořádný pupek, a to býval kluk jak proutek. Ale to nebylo jen těmi snídaněmi, nýbrž stravováním v US vůbec.
prosinec 07, 2009 09:22
Tak a ke komentářům : Michal
Na bagels jsem docela zapomněl, to je fakt. Psal jsem o jídlech v restauracích, i když do toho ten doughnut a Cola zrovna nepatří.
Úplně jsem zapomněl na cereálie, a ty v restauracích mají. Jednoporcové krabičky nasypou do misky a zalijí mlékem. Nemám to rád a tím pádem jsem to zcela minul.
Bagels a různé sendviče jsou k mání ve specielních obchodech na toto specializovaných, aspoň tady v Idahu. Několik druhů, můžete si koupit domů, s různými pomazánkami založenými na cream cheese, asi jako hodně jemný tvaroh. K tomu kafíčko, odnést ke stolu a snídat. Většina obchodů má bezdrátový internet, a vidíte tam lidi s notebookem, jak si drobí do klávesnice.
Taky Starbucks a Moxie Java, občerstvovny zase specializované na dobré kafe, ne americkou hnědou špínu, k tomu máte na vybranou několik druhů k zakousnutí.
Pokud jde o gril v restauraci, ne všude je ten gril opravdu dost horký a moc a mockrát jsem viděl, a ochutnal, jídlo obalené chladným, ale zato lepkavým tukem. Častěji než to opravdu dobré. Platí to co všude, kde je konkurence, musí se snažit.
V McDonaldech a jiných podobných snídani taky dostanete, nepsal jsem o všem, to by měl článek 15 stran místo předlouhých šesti. A o čem byste psali komentáře? Takhle to bylo dohodnuto s Danielou, že rozproudíme další diskusi. Jak vidno, povedlo se to je dobře, ne? smilies/wink.gif
prosinec 07, 2009 15:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]