O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
BRAMBORY NAŠE VEZDEJŠÍ - III |
![]() |
![]() |
![]() |
Středa, 25 listopad 2009 | ||||
Strana 1 z 2
Není třeba jezdit až do Německa, Rakousko nějak prosáklo až na Jižní Moravu. Zajímavé ovšem je, že v Bratislavě, ač je víc na jih, se jí salát normální. To vím bezpečně, protože mi před léty číšník na „veži", to je na tom slavném mostě, odmítal dát cokoli k jídlu se slovy, že "už nič nemajů". Až když jsem mu řekl, ať mi tedy dá co má, donesl mi španělský ptáček s bramborovým salátem, zalitý rajskou omáčkou...
Dávám vám sem hned tři recepty na teplý bramborový salát, který, když se to tak vezme, vůbec není bez zajímavosti.
Teplý moravský bramborový salát 1 kg a půl brambor, 15 dkg cibule, 10 dkg sádla, 125 ml vody, sůl, ocet, kostka cukru, lžička sladké papriky, petrželová nať. Uvařené brambory oloupeme a rozkrájíme je na plátky asi ½ cm silné a skládáme po vrstvách do mísy. Jednotlivé vrstvy zaléváme teplou marinádou a zlehka zasypeme pokrájenou petrželkou.
Nebo další varianta
Německý salát
1 kg brambor; 20 dkg uzeného bůčku na silnější plátky; 3/4 hrnku jemně pokrájené cibule; 1/3 hrnku bílého 5% octa; 1/4 hrnku cukru; 1 lžíce Dijon hořčice; 1 lžička soli; pažitka na ozdobení.
Dobře promíchejte ocet,cukr, hořčici a sůl až zhoustne a dělají se bublinky. Opatrně vmíchejte brambory, navrch posypte slaninou a ozdobte pažitkou.
|
< Předch. | Další > |
---|