O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BRAMBORY NAŠE VEZDEJŠÍ - III PDF Tisk E-mail
Středa, 25 listopad 2009
Přejít na obsah
BRAMBORY NAŠE VEZDEJŠÍ - III
Strana 2

 

 

 

 

 

Jako další je tu

 

Southwestern grilovaný bramborový salát

 

To southwestern nechci překládat, je to prostě jihozápad, podle ingrediencí nejspíš Arizona.


1 velká červená cibule, na tenká kolečka; 1 červená paprika, nakrájená na kousky tak 2x2 cm; 1 žlutá paprika, nakrájená taky tak; 1 menší plechovka kukuřice; 20 dkg uzeného bůčku, asi 6 - 7 plátků, opečeného, osušeného a nalámaného na kousky; ½ hrnku olivového oleje; ½ hrnku koriandrové nati, není-li vezměte petrželku; 2 lžičky cayanského pepře, 1 ¼ kg červených nebo žlutých brambor, nakrájených na 2 x 2 cm kostky, 3 lžíce jablečného octa.


Cibuli a papriky dejte do mísy, osolte, opepřete a zalijte olejem. Na středně horký gril dejte pečící plech, na něj rozprostřete papriky a cibuli, grilujte za občasného otočení, až jsou na nich hnědé známky grilování.
Dejte je stranou a udělejte totéž s bramborami. Pak smíchejte všechny ingredience dohromady a nechte 30 minut (minimum) až 2 hodiny odpočinout.


Pokud se vám s tím nechce grilovat, prostě brambory uvařte ve vodě, uvařte i papriky a pak smíchejte se vším ostatním.

 

 

     Samozřejmě sem nedávám žádný klasický český bramborový salát, to je naprosto zbytečné. Každá a každý z vás ví, jak ten salát udělat, je to rodinná tradice, která se přímo dědí. Proto tu najdete jen spíš takové kuriozity. Jako třeba tuhle:  

 

 

 

Křenový bramborový salát

 

1 ½ kg lojových brambor, uvařených, oloupaných a nakrájených jako vždycky; 1 hrnek drobně nakrájené červené cibule; 1 lžíce bílého vinného octa, můžete na konci po ochutnání přidat; 1 hrnek zakysané šlehačky, ale klidně dejte i jogurt, ten je v Čechách (na rozdíl od Ameriky) dobrý;

 

2 lžíce jemně pokrájeného čerstvého kopru; ¼ hrnku jemně nakrájeného šnytlíku; 1 lžíce Dijonské hořčice; 3 lžíce nastrouhaného křenu; sůl a pepř dle chuti.

 

A teď závěrečná a hlavní část - prostě to všechno smíchejte.

 

 

 

 

 A jako vždycky vám přeju - dobrou chuť, 

Michal 

Další spousty receptů najdete v mé Grilovací kuchařce.
Případné dotazy nebo nadávky adresujte přímo ke mně. 

 

 

Komentáře (8)add feed
tak jsem vcera : mura1
spachala ty gratinovany brambory a melo to celkem uspech. akorat priste dam min mleka a vic cibule. 50% deti bylo poteseno, ze to na rozdil od francozskych brambor neobsahuje zadnou zeleninu a mysak si dokonce pridal. nejak se nam rozezral, chlapec. abych nemusela zacit delat bramborovej salat z 9 kilo. ale to asi nehrozi, je v tom zelenina. mysacek je masozravy uz od miminka. rizek s bramborama dlouho jedl v pomeru 1:1. jeden rizek, jeden brambor. ted uz se hodne zlepsil, brambor si dava pet. smilies/smiley.gif
listopad 25, 2009 08:13
Můro, : Míša šíša
já dělám gratinovaný brambory jenom se smetanou (min.33% tuku - vono je to lepší a taky děsně dietní. :-) V pořadu "V kuchyni s Italem" Emanuel Ridi gratinoval s mlékem, ale to mléko nejdřív nechal zredukovat a po vychladnutí do něj ještě vmíchal žloutek.
Kuchař z jedný restaurace mi poradil, ať ty poskládané brambory (nakrájené na co nejtenčí plátky - krájím struhadlem z Itálie) před pečením svrchu slisuju, dělám to tedy tak, že je zatížím jiným o něco menším pekáčkem a vyvinu na ně tlak vlastním tělem (a to je kurňa tlak!). Pak se ty hotové brambory nechají krájet na úhledné kostky, které se nerozpadají a na řezu to hezky vypadá (obzvlášť, když se mezi brambory dá ještě vrstva šunky nebo zelená nať pórku), no a na talíři to udělá spousta parády. Není to taková rozňahňaná hromada brambor.
listopad 25, 2009 09:57
dala jsem : mura1
dle recepisu 3/4 hrnku mleka a 1 ctvrtlitrovou slehacku (recepis pravil jeden a ctvrt hrnku, ale to je asi tak jako 11 dkg mandli, proste jsem tu ctvrtku hrnku slehacky skrtla), a pustilo mi to strasne stavy, ktera se vubec nevypekla. no, ale bylo to dobra stava, tak jsem si ty brambory trosku rozstouchala smilies/smiley.gif mliko priste vypustim, bude jen slehacka
listopad 25, 2009 10:24
To nebyla puštěná šťáva, : Míša šíša
ale právě voda z tzv.mléka, která se nestihla odpařit. Protože dnes kupovaný mlíko je právě jen ta voda, to si musíme přiznat. Pokud ho tedy nekupuješ přímo z nějaký farmy anebo z automatu na čerstvý mlíko.
No a jak tu byla tuhle taky řeč o br.kaši, tak tohle tučný mlíko přímo od kravky je právě děsně dobrý na kašičku, to je hned jiná chuť. A kdo nemá problémy s nadváhou, cholesterolem, vysokym krevním tlakem apod., může na tu brkaši použít rovnou smetanu - a to už je kanonáda! Fakt děsně dobrý.
listopad 25, 2009 11:10
Vsechno co je strasne dobre, vetsinou neni zdrave.... : Bara
Za mych studentskych let jsme byli na prazdninove praxi v byvalem NDR - Bad Doberan a tam jsem jedla bramborovy salat, kde brambory plavaly v majoneze s cibuli a snitlikem, bylo to dobry. K tomu opeceny ten jejich bily bokworst (nevim jak se to spravne pise). Kdyz cestujeme pres Nemecko do Cech a zastavime na dalnici neco pojist, tak maji tenhle salat s frankfurtskym parkem. Ale ti Enderaci ho delali lepsi.
listopad 25, 2009 12:44
Míšule : Kamila
vy tam máte ty automaty? Vy se máte! Hele, pražácí, nevíte taky o nějakým takovým automatu na čerstvý mlíko v Praze?
listopad 25, 2009 14:31
Automat tu máme jeden : Míša šíša
nedávno ho instalovali. Je to super věc, lidi jsou nadšení a moc si mlíčko pochvalují. A majitelé farmy, co automat naplňují, jsou taky spokojení - mají odbyt na mléko a cenu si určují sami.
listopad 25, 2009 15:12
Muro, : bb2
my děláme většinou 2 zapékací misky (pekáčky). Pro vegetariána jednu proloženou sýrem a navrch pokladu plátky rajčat. Pro masáky prokládáme brambory vykostěnými, naklepanými kotletami. K večeři jen s česnekem a zeleninovým salátem.

Podobně zapékám vařené těstoviny (obdoba "makaronů se sýrem"). Ty jí všichni, narozdíl od flíčků s uzeným nebo se zelím nebo s houbami - tyhle varianty chutnají vždy jen 1-3 lidem.

listopad 26, 2009 00:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]