O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
BRAMBORY NAŠE VEZDEJŠÍ - II. |
![]() |
![]() |
![]() |
Pátek, 20 listopad 2009 | ||||||
Strana 2 z 2 . . . . Ještě něco? Tak dobře. . . ![]() Recept vypadá složitě, ale základ jsou jen brambory, šlehačka, mléko a gruyere, čedar, ementál. Když bude jiný, nevadí, konečně, je to vaše kuchyně. Navrch můžete ještě přidat strouhanku ve směsi se sýrem. Příprava trvá tak 20 minut, pak se to hodin a půl peče. 15 dkg anglické slaniny, opečené a pak na drobno nakrájené (můžete vynechat), 1 a 1/4 hrnku šlehačky, 3/4 hrnku mléka, 3/4 kg brambor, 1 středně velká cibule, na látky (můžete vynechat)1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1.5 hrnku strouhaného sýra. . Mřížka trouby přijde asi doprostřed, troubu rozehřejte na 200 °C, (375°F). Mléko smíchejte se šlehačkou. Pekáč, kde to budete péct, vymastěte máslem, my používáme skleněný, ono se to lépe myje. . Na dno pekáče naskládejte 1/3 brambor na plátky asi 0,5 cm nakrájených, posolte, popepřete, posypte sýrem a slaninou, a tak dál poskládejte 3 vrstvy. Vše to zalijte směsí mléka a šlehačky. Můžete to snadno udělat méně mastné, když místo šlehačky použijete jen mléko, my to tak děláme. Pak je postup trochu jiný, mléko ohřát a zahustit světlou jíškou, protože teď je doma k dostání suchá v krabičce. Jinak bych řekl "udělejte bešamel". Pak do toho nasypte sýr a nechte rozpustit. Pečte asi 1 hodinu a čtvrt, až jsou brambory měkké, tekutá směs zhoustne a sýr zlátne. Nechte odpočinout asi 15 minut před servírováním. To je pro dnešek všechno, příště si povíme něco o neobvyklých bramborových salátech. . . A jako vždy vám přeju dobrou chuť, Michal
Další spousty receptů najdete v mé Grilovací kuchařce.
|
< Předch. | Další > |
---|