O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
BRAMBORY NAŠE VEZDEJŠÍ - I. |
![]() |
![]() |
![]() |
Středa, 18 listopad 2009 | ||||||
Strana 2 z 2
Dneska se věnuju bramborám pečeným, nejobvyklejší příloze ke steakům, ale i k mnoha jiným jídlům. Co já vám mám do toho co mluvit, k čemu si je uděláte. My je, vzhledem k velikosti, máme rádi klidně samotné. Na to se používají Idahouské brambory Russet, také zvané Burbank, to je ta na obrázku. Zdánlivě obyčejná česká brambora, a to ona taky je. Ale škrobovitá, to je podmínka. Dlouhá obvykle kolem 10 cm, ale delší nejsou výjimkou.
Na stůl se servíruje nakrojená, aby na vás žluťoučký vnitřek „zíral", do toho kousek másla, pravého, žádné náhražky a trochu zakysané šlehačky. Navrch, pro chuť i pro ozdobu třeba šnytlík, co mu někteří říkají pažitka, nebo petrželku. To je úplně základní úprava, a nedivte se mi, že mi to k večeři stačí. Někdo , ano, jsou i tací, jedí z brambory jen vnitřek, to vidličkou rozmíchá na kaši, pak ovšem nevím proč si neobjedná tu kaši rovnou. Anička i já to jíme s tou krásnou křupavou kůrčičkou. Někdo přidává strouhaný sýr a na chvíli do mikrovlnky, někdo rozškvařenou či osmahnutou anglickou slaninu (tady v Americe bacon, v překladu špek, ale od něj se to liší). Někdy a někde, ve fajnových restaracích, propíchnou bramboru po délce kovovým "špízem", údajně se brambora lépe propeče. Zkusil jsem, a rozdíl jsem neshledal.
Michal
Další spousty receptů najdete v mé Grilovací kuchařce.
|
< Předch. | Další > |
---|