O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BRAMBORY NAŠE VEZDEJŠÍ - I. PDF Tisk E-mail
Středa, 18 listopad 2009
Přejít na obsah
BRAMBORY NAŠE VEZDEJŠÍ - I.
Strana 2

Namontoval jsem se, jak se mi často stává, protože prostě strkám nos do všeho, co se jídla týče, do diskuse okolo brambor. No dobře, pustím se do toho. Brambory, stejně jako všichni Češi, máme rádi a známe spousty jídel z nich. Máme ovšem, aspoň tady v Americe, několik druhů brambor, rozdíl je ve způsobu použití.

 

 

 

 

     Nevím jaká je situace v českých obchodech, co vše k dostání je a není.  Dobře si ještě pamatuju, jak jsem jedny Vánoce, to jsme bydleli na předměstí Brna, najezdil přes 60 kilometrů, když jsem sháněl brambory do salátu. Cibule a bulharských okurek měli všude dost, ale nic víc.

 

 

5       Nepustím se do marné snahy vypočítat, kolik je všech druhů brambor, to by snad, s popisy, vydalo na celu knihu, a stejně bych na něco zapomněl. Věděl jsem už doma, že existuje odrůda Keřkovský rohlíček, prý nejlepší na bramborový salát. Nikdy jsem to nezkusil, nikdy jsem je totiž ani neviděl. Nejblíž k nim je snad ten zmiňovaný druh Francouzské prsty, na obrázku vlevo. Ty jsme jednou koupili a po pravdě nás moc nenadchly.


      Kolik já jen ochutnal rajských omáček! No, každý český mužský, až na výjimky, má rád rajskou. Počínaje tou nejlepší, Aniččinou, a to prosím uznala i má maminka, a konče tou od mé tety, která se jen klepala na talíři. Ne teta, omáčka. Jako pudink, jen chutí se to lišilo, a to byla prosím absolventka rodinné školy! Zato její dva synové její omáčky milovali a jiné uznávali jen jako nechutné blivajzy.

 

 

      Nebo naše kamarádka tady v Americe, jméno znám, ale nenapíšu ho, protože kdyby tohle náhodou četla, mám na krku žalobu. A to byla doma profesionální kuchařka.

 

      Ale zpátky k salátům, zase jsem se zakecal. Tak moje maminka dělala salát vždycky a jen z horkých brambor, aby nasákly a promísily chutě s tím ostatním. Kladla mi na srdce, že jinak to nikdy dělat nesmím, chutnalo by to jako salát od tety Hany, z nakrájených kostelních svíček. Jestli je to pravda nevím, salát ze svíček jsem neochutnal. Salát od tety ano. A taky maminka přidávala do salátu jablko, na drobno nakrájené. I Anička přiznala, a ostatně každý kdo můj salát ochutnal, že to má něco do sebe. Salát to odlehčí a dodá to zvláštní navinulou chuť. A až se to rozleží, nejlepší je třetí den - Bože, mně se sbíhají sliny... Schválně to někdy zkuste, ale už před Vánocemi, nechci vám je zkazit, pokud by vám to nechutnalo.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]