O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
ÚVOD DO PAPRIKOLOGIE - II. |
Čtvrtek, 08 říjen 2009 | |||||
Strana 2 z 3
Pro vlastní vaření
Jako pálivou přísadu je nejlepší používat sušené cayen (árbol) chilli (jak už víme, chille=paprika). Tady máte pár návrhů, kam a jak je to vhodné:
Ale pozor, když si přečtete ingredience na lahvičce Tabasca, zjistíte, že je to cayanský pepř, ocet a koření. Jaké, to tam už uvedeno není, protože to je výrobní tajemství firmy. Já sám Tabasco nepoužívám, protože když chci jídlo okyselit, sáhnu rovnou po octu, a lít si ocet do polévky nebo do guláše mi nepřipadá vhodné.
Mexičané používají omáčky jiné, jako Tapatía, která je z vody, koření a cayanského pepře, Cholula, kde už je trochu octa, voda, cayanský pepř a koření. Je mnoho dalších druhů a jmen, kdo by si to vše pamatoval. Pro nás je důležitá voda a cayanský pepř. Nebudeme to připravovat do zásoby, úplně postačí dát do lahvičky trochu vody a cayanského pepře, pořádně protřepat a přísada pálivé chuti je zde.
Mělo by to být husté asi jako smetana, případně trochu víc, pro zahuštění můžete přidat trochu kečupu.
|
< Předch. | Další > |
---|